Zbirna ispravka za trenutnu granu System Center Configuration Manager, verzija 1802

Primenjuje se na: System Center Configuration Manager (current branch - version 1802)

Rezime


Ovaj članak opisuje probleme koje rješava Ova zbirna ispravka za Microsoft System Center Configuration Manager trenutnu granu, verzija 1802.

Problemi koji su fiksni


 • U trenutnoj grani System Center Configuration Manager, verzija 1802, izveštavanje o usklađenosti uslovnog pristupa se zaljubljuje u internoj mreži klijenata ako proxy je potrebno. Do ove greške dolazi čak i ako je proxy postavke su definisani na karticu " mreža " Configuration Manager svojstava u stavke kontrolne table klijenta. Pored toga, greške stavke slične sledećoj su zapisane u datoteci "ComplRelayAgent.log" na klijentu:

   

 • Sinhronizacija podataka magacina može biti neuspešan u velikim okruženjima. Microsoft.ConfigMgrDataWarehouse.log datoteka sadrži stavke koje su slične sledećoj:

   

 • Konzolu Configuration Manager može neočekivani prekid nakon posla u čvor Skripte Status u radni prostor za Monitoring .

   

 • Sinhronizacija unificirani ažuriranje platforme (UUP) datoteka možda vremenskog ograničenja na lokaciji centralne administracije ili primarna lokacija.

   

 • Nakon što primijenite Ova zbirna ispravka, datoteke koje su povezane sa UUP paketi će biti preuzete samo jednom na serveru na lokaciji ukoliko ista datoteka je već prisutna u kešu izvor lokalni paket.

   

 • Niz zadataka raspoređivanja multicast operativni sistem koji je inicirao iz centra za preuzimanje softvera je neuspešna ako se koristi zajedno sa tačka distribucije koji je konfigurisan za HTTPS saobraćaja.

   

 • Nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1802, pokreni skriptu funkcija ne radi sa razmacima u skripti parametri.

   

 • Nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1710 ili noviju verziju, SMSTSDownloadProgram promenljivu ne funkcioniše kao što je očekivano u spoju sa aplikacijama ili dopune softvera. Do ovog problema dolazi na klijente u obezbeđivanje režimu. Sprečava alternativnog dobavljača sadržaja biti naveden u nizu zadataka.

   

 • SQL Server replikacije može biti neuspešan u hijerarhiji, nakon što je sekundarna lokacija je izbrisana i deinstalirati. Kada dođe do ovoga, ConfigMgrRCMQueueRed čekanja replikacije je onemogućen i evidenciju grešaka SQL sadrži stavke koje su slične sledećoj:

   

 • Opciju " Upravljanje aplikacijom " nije dostupna za OneNote za Android kada ga rasporedite u okruženju hibrid Configuration Manager i Microsoft Intune.

   

 • Nakon što ažurirate trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1802, softver centar postavke se ne mogu prilagođavati sa Configuration Manager konzole. Kada kliknete na dugme Prilagodi u oknu Podrazumevane postavke , dobijate neobrađeni izuzetak poruku o grešci koja je slična sledećoj:

  Do ove greške dolazi ako prilagođeni logotip je naveden pre nego što instalirate ispravku verzija 1802.

   

 • Upravljanje poena ne može da komunicira sa navedenom uslugom uređaj zdravlje atest ako proxy server je potrebno.

   

 • Operativni sistem je ponovo instalirati na klijenta e postojeće Configuration Manager, ako isto ime hosta koji se održavaju registrovan u Azure Active Directory, Conditional Access usklađenosti scenarija može početi na propast.

   

 • Sinhronizacije baza podataka Configuration Manager može biti neuspešan kada obrađuje zaliha summarization. Do ovog problema može doći jer tempdb baza podataka na serveru na kojem je pokrenut SQL Server ponestaje prostora dok su pokrenuti uskladištene procedure.

   

 • Instalacija klijenta Configuration Manager može biti neuspešan u slučaju saradnje za upravljanje. Ovaj problem se može dogoditi ako instalacija je inicirao iz Microsoft Intune da klijenta e se pridružio Azure Active Directory. Pored toga, greške stavke slične sledećoj su zapisane u datoteci "ccmsetup.log" na klijentu:

   

 • Ako omogućite klijentima da koristi mrežni prolaz za upravljanje oblak opciju postavljena da ne u okruženju koje je više poena za upravljanje i oblak upravljanja mrežnim prolazima u upotrebi, klijent ne može da obradi bilo koji lokacija servisne zahteve. Pored toga, greške stavke slične sledećoj se ponavljaju u datoteci "ClientLocation.log" na klijentu:

  Napomena Ova poruka je namenjena za čitanje, „.. .to nije dozvoljeno da se koristi...” 

   

 • Kada uređujete ugnežđeni zadatak sekvence, promene koje napravite u nizu zadataka dete nije automatski odražavaju se u nizu zadataka roditelja.

   

 • Zadatak sekvence možda visi i vratite se u status „Instaliranje” centar za softver klijenta. Do ovog problema dolazi ako nema dovoljno prostora u kešu klijent Configuration Manager, a trenutno keširani sadržaj je 24 sata, stara ili novija.

   

 • Sadržaj možda ne raspoređuj do tačke zasnovano na distribuciju ako paket sadrži nekoliko stotina datoteka (na primer, krajnja tačka zaštite definicija ispravka). Pored toga, PkgXferMgr.log datoteka sadrži greške stavke slične sledećoj:

   

 • Sinhronizacija ispravki na udaljenom Software Update tačku može biti neuspešan ako stotine datoteke su koja se uvozi. Na primer, ovaj do problema može doći kada uvozite Microsoft Surface upravljačke programe. Pored toga, greške stavke slične sledećoj su zapisane u wsyncmgr.log datoteci, a proces sinhronizacije propadne 15 minuta kada se ona pokrene:

   

 • Preuzimanje datoteka Ekspresna instalacija za Windows 10 može isteći u nekim okruženjima. Do ovog problema može doći kada dostava optimizacija (DO) ili Background Intelligent Transfer Service (BITS) su lep dan za letenje. Pored toga, poruke koje su slične sledećoj su zapisani u DeltaDownload.log datoteci:

   

 • Deinstaliranje sadržaja za aplikacije ne ažurira se u biblioteci sadržaja. Do ovog problema dolazi ako sadržaj izmenjen nakon kreiranja originalni tip primene.

   

 • Ne mogu da se instaliraju aplikacije, kroz niz zadataka u sredinama koje koristite tačku za upravljanje koje je konfigurisana za HTTPS saobraćaja i imaju omogućen prolaz za upravljanje oblak.

   

 • Nakon ponovnog pokretanja, kao iinstalacije za Windows Update funkciju, kao što je Windows 10 verzija 1803, kroz Windows Software Update Services (WSUS) može da bude prijavljen kao propali. Greška 0x80070422 je prikazan u centru za softver, iako je operacija uspela. Pored toga, greške stavke slične sledećoj su zapisane u WUAHandler.log datoteci:

   

 • Kada se koristi za Dodavanje-CMDeviceCollectionDirectMembershipRule cmdlet da biste dodali resurs klijent postojeću kolekciju, to možda neočekivano uklonite ugnežđeni Uključivanje i isključivanje pravila članstva. Na ovaj način kolekcija sadrži neispravne klijenata.

   

 • Nakon što izvršite nadogradnju na trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1802, za Izvoz-CMDriverPackage cmdlet može nije ispravno generisati paketa očekivane upravljačkog programa.

   

 • U New-CMCloudDistributionPoint cmdlet može biti neuspešan i dobijate poruke grešaka koje podsećaju na sledeći način:

   

 • U New-CMCloudManagementGateway cmdlet može biti neuspešan i dobijate poruke grešaka koje podsećaju na sledeći način:

   

 • U New-CMBootableMedia cmdlet ne kreira važeći potfascikle. Pored toga, CreateTSMedia.log datoteka sadrži greške stavke slične sledećoj:

   

 • Nakon što se povežete sa klijentom kroz sesiju daljinske kontrole i funkcije za tastaturu prevođenja je omogućen, traku jezika na klijentu nije vidljiva. Može biti vraćena nakon što se prijavite se i nazad, ili tako što ćete mi promena jezika tastature pomoću kontrolne table.

   

 • Krajnje tačke klijenta za zaštitu neće instalirati na uređaje zasnovane na Windows 10 ruku.

Dodatne hitne ispravke su uključene u ovu zbirnu


4295281 Klijenti interneta Configuration Manager ne možete da skenirate ispravke nakon nadogradnje na trenutnu granu Configuration Manager, verzija 1802

Informacije o nadopuni za System Center Configuration Manager, verzija 1802


Ova ispravka je dostupna za instalaciju u čvor ispravke i Servicing Configuration Manager konzole.

Informacije o ponovnom pokretanju

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune.

Informacije o zamjeni ažuriranja

Ova ispravka zamenjuje prethodno objavljenu ispravku KB 4132447. Za prvi talas kupce, nakon što je ova zbirna ispravka primenjena, ažuriranje KB 4132447 možda ipak pojaviti u ispravke i Servicing čvor sa stanje „Spremni da instalirate”. Ovo možete zanemariti.

Poznati problemi za prvi talas kupce

Prvi talas klijenti koji su instalirali ovu nadopunu, pre 14. juna 2018, ne primenjujući prvi ažurirati 4132447 nisu u mogućnosti da nadogradite konzolu Configuration Manager. Pogrešne stavke slične sledećoj se zapisuju u u AdminUI.ExtensionInstaller.log:

AdminUI.ExtensionInstaller.exe Warning: 0 : Downloaded file does NOT match Hash, delete the file.AdminUI.ExtensionInstaller.exe Error: 0 : Microsoft.ConfigurationManagement.ManagementProvider.SmsException\r\nDownloaded file does NOT pass Hash validation.

Ovaj problem ne dođe za kupce koji preuzima i instalira Ova zbirna ispravka ili posle 14 juna, 2018. 

Da biste riješili taj problem, ručno da ažurirate datoteku za instalaciju konzole Configuration Manager (AdminConsole.msi). Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Proverite da to ažuriranje 4132447 nalazi se u „Spreman za instalaciju” državi u čvor ispravke i Servicing konzolu Configuration Manager. Ako KB 4132447 nije na listi, izaberite da li postoje ispravke. Za tačke povezivanja usluge u režimu rada van mreže, preuzeti, a zatim da uvezete ispravku tako što ćete koristiti alatku za povezivanje servisa.
 2. Kopirajte datoteku \EasySetupPayload\b15738e1-039c-4769-91d2-3043fba4e579\smssetup\bin\i386\AdminConsole.msi <SMSROOT> na sledećim lokacijama:
  • <SMSRoot>\bin\i386\AdminConsole.msi
  • <SMSRoot>\tools\ConsoleSetup\AdminConsole.msi

Razmatranja

Ako tačku povezivanja usluge u režimu rada van mreže, morate ponovo da uvozite ažuriranje tako da ona je navedena u konzolu Configuration Manager. Fili više informacija, see instalirate ispravke u konzoli za System Center Configuration Manager.

Kada instalirate ovo ažuriranje na primarnu lokaciju, već postojeće sekundarne lokacije morate ručno ažurirati. Da biste ažurirali sekundarnu lokaciju u konzoli Configuration Manager, kliknite na dugme Administracija, kliknite Konfiguracije lokacije, lokacije, Oporaviti sekundarnu lokaciju, a zatim izaberite sekundarnu lokaciju. Primarna lokacija onda ponovo instalira tu sekundarnu lokaciju pomoću ažurirane datoteke. Konfiguracija i postavke za sekundarnu lokaciju nije pogođeno ovom ponovne instalacije. Nove nadograđene i ponovo instalirati Sekundarna lokacija ispod tog primarne lokacije automatski primaju ovu ispravku.

Pokrenite sledeću komandu SQL Server na lokaciji baze podataka da biste proverili da li update verziju na sekundarnu lokaciju podudara sa svoje nadređene primarne lokacije:

select dbo.fnGetSecondarySiteCMUpdateStatus ('SiteCode_of_secondary_site')

Napomene

 • Ako dobija se vrednost 1 , lokacija je ažuran, sa sve hitne ispravke primenjeno na svoje nadređene primarne lokacije.
 • Ako dobija se vrednost 0 , lokacija ne sadrži sve ispravke koje su primenjene na primarnu lokaciju instaliran. U ovom slučaju,Trebalo bi da koristite opciju oporaviti sekundarnu lokaciju da biste ažurirali sekundarnu lokaciju.

Informacije o datoteci


Reference