21. april 2020. – KB4550945 (OS verzije 18362.815 i 18363.815)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1903, all editionsWindows Server version 1903Windows 10, version 1909, all editions

Istaknute ispravke


  • Ažurira problem koji dovodi do sprečavanja otvaranja određenih aplikacija nakon što nadogradite sa prethodne verzije operativnog sistema Windows, a pojavljuje se poruka o grešci loše slike. 
  • Ažurira problem koji isključuje obaveštenja za uređaje koji koriste virtuelnu privatnu mrežu (VPN) na mobilnoj mreži. 
  • Ažurira problem koji sprečava da ponovo nastavite Microsoft Xbox igricu na Windows uređaju nakon nadogradnje sa prethodne verzije operativnog sistema Windows. 
  • Ažurira problem koji uzrokuje da okvir za tekst koji sadrži više redova teksta prestane da se odaziva u određenim scenarijima. 
  • Ažurira problem koji generiše neočekivana obaveštenja kada promenite podrazumevane postavke aplikacije. 
  • Ažurira problem koji dovodi do prestanka odazivanja web lokacije Windows Update kada proveravate da li postoje ispravke. 
  • Ažurira problem pri kom ne može da se odštampa sadržaj koji je izvan margina dokumenta.

Poboljšanja i popravke


Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Privremeno rešenje
Nakon instaliranja ovog opcionalnog ažuriranja, neki uređaji će možda imati probleme sa licenciranjem na aplikacijama i igrama koje su instalirane preko Microsoft Store prodavnice. Aplikacije na zahvaćenim uređajima možda neće moći da se otvore ili će se neočekivano zatvoriti, premium sadržaj će možda biti onemogućen ili možete da dobijete poruku o grešci. Ovaj problem je rešen. Imajte u vidu to da može da prođe i do 24 sata dok problem na vašem uređaju ne bude rešen. Ako i dalje nailazite na problem, možda će biti rešen nakon ponovnog pokretanja uređaja. Na uređajima kojima upravljaju preduzeća, na kojima je ovo ažuriranje instalirano i na kojima je došlo do problema, problem se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih Smernica grupe. Da biste saznali više o korišćenju smernica grupe, pogledajte članak Pregled smernica grupe.
Nakon instaliranja ove ispravke na Windows 10 uređaju pomoću WWAN LTE modema, pristup internetu možda neće biti moguć. Međutim, indikator statusa mrežne povezanosti (NCSI) na sistemskoj traci poslova možda i dalje ukazuje na to da ste povezani sa internetom. Ovaj problem se rešava u KB4559004.

 

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke


Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4552152) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja Dostupno Naredni korak
Windows Update ili Microsoft Update Da Izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update. U raspoloživim dostupnom programu opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.
Katalog Microsoft Update Da Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.
Windows Server Update Services (WSUS) Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4550945.

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.