Poruka o grešci u sistemu Office kada datoteku blokiraju postavke smernica registratora

Ako predstavljate malo preduzeće, pronađite dodatne resurse za rešavanje problema i učenje na lokaciji Podrška za malo preduzeće.

S I M P T O M I

Kada koristite neki od Microsoft Office programa koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na“, možete da naiđete na neki od sledećih simptoma:
 • Kada pokušate da otvorite datoteku, ona se ne otvara, a dobijate neku od sledećih poruka o grešci:

  Poruka o grešci 1
  Pokušavate da otvorite datoteku koju blokira postavka smernica registratora.

  Poruka o grešci 2
  Pokušavate da otvorite tip datoteke <<Tip datoteke>> koji blokiraju postavke blokiranja datoteke u centru za pouzdanost.

  Napomena
  U ovoj poruci, čuvar mesta <<Tip datoteke>> navodi kratak opis blokiranog tipa datoteke. Poruka o grešci prikazana u Office 2013 i Office 2010 programima. 

  Poruka o grešci 3
  Pokušavate da otvorite datoteku koja je kreirana u starijoj verziji sistema Microsoft Office. Otvaranje ovog tipa datoteke blokira postavka smernica registratora.

  Pored toga, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

  Do ove greške dolazi ako pokušate da otvorite Microsoft Office dokument i tip datoteke za taj dokument je blokiran od strane postavki smernica registratora. Da bismo vam pomogli da obezbedite svoj računar, Microsoft ili administrator ovog računara primenjuje postavku smernica registratora koja sprečava da se ovaj tip datoteke otvori.


  Da biste otvorili dokumente koji koriste ovaj tip datoteke, onemogućite postavke smernica registratora. Više informacija potražite u članku Microsoft baze znanja, broj 922850.

  Napomena U programima sistema Office 2013 i Office 2010, blokirana datoteka može da se otvori u zaštićenom režimu. Na vrhu prozora se prikazuje traka koja sadrži sledeću poruku:

  Zaštićeni prikaz

  Uređivanje ovog tipa datoteke nije dozvoljeno usled postavki smernica. Kliknite da biste dobili još detalja.
 • Kada pokušate da sačuvate datoteku, ona se ne čuva, a dobijate sledeću poruku o grešci:

  „Pokušavate da sačuvate datoteku koju blokira postavka smernica registratora.“

  Takođe, u programima sistema Office 2013 i Office 2010 dobijate sledeću poruku o grešci:

  Pokušavate da sačuvate tip datoteke <<Tip datoteke>> koji blokiraju postavke blokiranja datoteke u centru za pouzdanost.

D O D A T N E I N F O R M A C I J E

Ako se Office aplikacija ne odaziva kada pokušate da sačuvate ili otvorite Office datoteke u fascikli Moji dokumenti, idite na sledeću Microsoft Veb lokaciju: Ako imate druge probleme sa Office aplikacijama, idite na Microsoft podrška.
Svojstva

ID članka: 922850 - Poslednji pregled: 28.02.2013. - Verzija: 1

Microsoft Office Word 2003, Microsoft Office Excel 2003, Microsoft Office PowerPoint 2003

Povratne informacije