Poruka o grešci prilikom pokušaja instalacije operativnog sistema Windows XP SP3: „Nemate dovoljno slobodnog prostora na sistemskoj jedinici %SystemDrive% za arhiviranje datoteka za deinstalaciju“

S I M P T O M I

Kada pokušate da instalirate Windows XP servisni paket 3 (SP3), možete dobiti sledeću poruku o grešci:
Greška u instalaciji servisnog paketa 3
Nemate dovoljno slobodnog prostora na sistemskoj jedinici %SystemDrive% za arhiviranje datoteka za deinstalaciju.
Pored toga, u evidenciji instalacije servisnog paketa može biti zavedena sledeća greška:
8007F02B – STATUS_NOT_ENOUGH_WITH_UNINST
Napomena Ova evidencija instalacije obično se nalazi na sledećoj lokaciji:
Oznaka_disk_jedinice:\Windows\Svcpack.log

U Z R O K

Do ovog problema može doći ako na računaru nema dovoljno slobodnog prostora na disku za arhiviranje datoteka za deinstalaciju. (Datoteke za deinstalaciju takođe su poznate kao rezervne datoteke).

R EŠ E N J E

Da biste rešili ovaj problem, oslobodite malo prostora na disku tako što ćete obrisati datoteke koje vam nisu potrebne. Dodatni slobodni prostor na disku koji morate imati za arhiviranje datoteka za deinstalaciju naveden je u poruci o grešci.

Alatka „Čišćenje diska“ pomaže vam da oslobodite prostor na čvrstom disku tako što na disku traži datoteke koje možete bezbedno da izbrišete. Možete da izaberete da izbrišete neke ili sve datoteke na listi.

Da biste pokrenuli alatku „Čišćenje diska“, koristite neki od sledećih metoda:
  • Kliknite na dugme Start i izaberite stavku Pokreni. U polju Otvori otkucajte cleanmgr, a zatim kliknite na dugme U redu.
  • Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Svi programi, postavite pokazivač na stavku Pribor, postavite pokazivač na stavku Sistemske alatke i zatim izaberite stavku Čišćenje diska.
  • U programu Windows Explorer ili fascikli „Moj računar“ kliknite desnim tasterom miša na disk na kojem želite da oslobodite prostor, izaberite stavku Svojstva, izaberite karticu Opšte postavke i zatim kliknite na dugme Čišćenje diska.
Za više informacija o alatki „Čišćenje diska“ kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

310312 Opis alatke „Pospremanje diska“ u operativnom sistemu Windows XP
Svojstva

ID članka: 949375 - Poslednji pregled: 05.05.2008. - Verzija: 1

Povratne informacije