Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Greška „Vreme za vezu je isteklo“ u programu Internet Explorer kada se server ne odaziva

SIMPTOMI
Kada se povežete na Veb lokaciju koja radi izvesno vreme pre nego što vrati informacije programu Internet Explorer, možda ćete primiti neku od sledećih poruka o grešci.

Poruka o grešci 1
Microsoft Internet Explorer greška 10060 vreme za vezu je isteklo.
Poruka o grešci 2
Internet Explorer ne može da otvori Internet lokaciju <Veb adresa>. Vreme za operaciju je isteklo.
Poruka o grešci 3
Nije moguće prikazati stranicu. Greška „Nije moguće pronaći server“ ili „DNS greška“.
UZROK
Internet Explorer nameće serveru vremensko ograničenje za vraćanje podataka. Podrazumevano vremensko ograničenje je sledeće:
Internet Explorer 4.0 i Internet Explorer 4.015 minuta
Internet Explorer 5.x i Internet Explorer 6.x60 minuta
Internet Explorer 7 i Internet Explorer 860 minuta

Kada server naiđe na problem, Internet Explorer ne čeka beskonačno da server vrati podatke.Aplikacije koje koriste WinINet API direktno će naići na sledeći vrednosti za ReceiveTimeout:

WinINet.dll verzija 4.x5 minuta
WinINet.dll verzije 5.x i 6.x60 minuta
WinINet.dll verzije 7.x i 8.x30 sekundi

Možete da pronađete verziju WinINet.dll u direktorijumu %windir%\system32.
REŠENJE
Ako se stranica ne prikaže za nekoliko minuta, mnogi korisnici smatraju da je došlo do problema, zbog čega prekidaju proces. Zbog toga bi trebalo da dizajnirate procese servera tako da vraćaju podatke u roku od približno pet minuta, tako da korisnici ne moraju dugo da čekaju.

Najčešće možete da podelite dugačke procese u manje delove. Odnosno, server može da vraća statusne podatke kako bi korisnici imali ažurne informacije o procesu. Pored toga, možete da kreirate dugačak proces servera čiji je pristup zasnovan na porukama ili koji je asinhron, tako da se odmah vraća na korisnika nakon slanja posla, a zatim obaveštava korisnika nakon što se dugački proces završi.

DODATNE INFORMACIJE
Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji objašnjavaju kako se menja registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Zbog toga obavezno pažljivo sledite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Da biste dobili više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje, kliknite na sledeći broj članka da biste ga prikazali u Microsoft bazi znanja:
322756 Pravljenje rezervne kopije registratora i njegovo vraćanje u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows (Ovaj sadržaj može da bude na engleskom)
Iako Microsoft ne ohrabruje korišćenje ovog pristupa, možete da promenite podrazumevanu postavku vremenskog ograničenja za Internet Explorer.

Da bismo umesto vas promenili podrazumevanu postavku vremenskog ograničenja na 5 minuta za Internet Explorer, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i sledite korake u čarobnjaku za popravku.Napomene
 • Ova automatska popravka će promeniti podrazumevanu postavku vremenskog ograničenja na 5 minuta za Internet Explorer.
 • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
 • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm

Da biste promenili podrazumevanu postavku vremenskog ograničenja za Internet Explorer u programu Internet Explorer 4.0 servisni paket 1 (SP1) ili novijoj verziji, sledite ove korake:
 1. Otvorite uređivač registratora.
 2. Pronađite sledeći potključ:
  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
 3. U ovom potključu dodajte DWORD stavku ReceiveTimeout koja ima vrednost (<broj sekundi>)*1000. Na primer, ako želite da trajanje vremenskog ograničenja bude 8 minuta, postavite vrednost stavke ReceiveTimeout na 480000 (<480>*1000).
 4. Ponovo pokrenite računar.
Napomena Ova postavka postaje novo globalno vremensko ograničenje koje se primenjuje na Internet Explorer i svaku WinINet aplikaciju.

Da li je ovo rešilo problem?

 • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
 • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste pružili povratne informacije ili prijavili probleme u vezi sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
REFERENCE
Više informacija o načinu na koji možete da razvijete rešenja zasnovana na Vebu za Internet Explorer, posetite sledeće Microsoft Veb lokacije:
4.00 timeout timed out time 10060 "page cannot be displayed" fixit fix it fixme
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 181050 - Poslednji pregled: 02/27/2012 15:39:00 - Verzija: 1.0

Microsoft Internet Explorer 6.0, Windows Internet Explorer 7, Windows Internet Explorer 8

 • kbenv kberrmsg kbnavigation kbprb kbmsifixme kbfixme KB181050
Povratne informacije