Preduslovi za instalaciju programa Internet Explorer 9

Kada instalirate Windows Internet Explorer 9, u sklopu tog procesa se instaliraju i dodatne komponente i softver. To su preduslovi za Internet Explorer 9, a detalji o njima variraju u zavisnosti od operativnog sistema pod kojim radi vaš računar. Međutim, ako neki od ovih preduslova ne može da se instalira automatski, proces instalacije programa Internet Explorer 9 neće biti završen. U tom slučaju ćete morati ručno da instalirate neophodan softver i komponente opisane u nastavku ovog članka.

Šta treba da razmotrite pre nego što preduzmete ručnu instalaciju

Proverite da nije u toku instaliranje neke ispravke i da ne predstoji nikakvo ponovno pokretanje.
Internet Explorer 9 možda neće automatski instalirati neophodni softver i komponente ako je instalacija drugih ispravki u toku ili ako se čeka ponovno pokretanje sistema. Da biste proverili da li nešto od toga dovodi do problema, uradite nešto od sledećeg:
  • U operativnom sistemu Windows 7 kliknite na dugme „Start“, izaberite stavku „Kontrolna tabla“, a zatim stavku „Windows Update“.
  • U operativnom sistemu Windows Vista, u prozoru „Kontrolna tabla“ izaberite stavku „Bezbednost“, a zatim izaberite stavku „Windows Update“.
Ako je instalacija neke ispravke u toku, sačekajte da se dovrši pre nego što pokušate da instalirate Internet Explorer 9. Ako su ispravke instalirane, ali se sistem još uvek nije ponovo pokrenuo, ponovo pokrenite računar pre nego što pokušate da instalirate Internet Explorer 9.

Imajte na umu to i da ćete, u slučaju da se čeka na ponovno pokretanje sistema, dobiti ovu poruku o grešci:

Ispravke nisu primenljive.

Uverite se da ne koristite preliminarnu verziju operativnog sistema Windows.
Ako koristite preliminarnu verziju operativnog sistema Windows, ove ispravke neće biti instalirane. I u ovom slučaju ćete videti poruku o grešci „Ispravke nisu primenljive“. Ako dobijete ovu poruku o grešci, uverite se da vaš računar radi pod originalnim konačnim izdanjem operativnog sistema Windows 7 ili Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2).

Ako niste sigurni koja verzija operativnog sistema Windows je instalirana, pratite sledeće korake:
  1. Kliknite na dugme Start, otkucajte msinfo32 u polju Započni pretragu ili Pretraži programe i datoteke , a zatim pritisnite taster Enter.


  2. Pronađite svoj operativni sistem pored reda Ime operativnog sistema i tip arhitekture sistema pored reda Tip sistema.
Ručno instaliranje preduslova za Internet Explorer 9

Ako ste isključili probleme prouzrokovane automatskom instalacijom na koje smo vam skrenuli pažnju u prethodnim poglavljima, ručno instalirajte neophodan softver i komponente. Da biste to uradili, koristite neku od sledećih metoda u zavisnosti od operativnog sistema koji koristite.

Windows 7 ili Windows Server 2008 R2

Windows Vista ili Windows Server 2008

Poznati problemi

Možete da dobijete poruku o grešci kada pokušate da instalirate Internet Explorer 9. Problemi koji se javljaju prilikom instalacije mogu da imaju različite uzroke. Više informacija o tome kako da rešite te probleme potražite u temi pomoći Načini rešavanja problema sa instalacijom programa Internet Explorer 9.
ie9
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 2399238 - Poslednji pregled: 10/23/2014 13:24:00 - Verzija: 10.0

Windows Internet Explorer 9

  • kbhowto kbinfo kbsurveynew kbcip KB2399238
Povratne informacije