Poruka o grešci kada pokušate da aktivirate Office 2010: „Došlo je do neodređene greške. Sada nije moguće obraditi vaš zahtev. (0x80070001)

Simptomi
Kada pokušate da aktivirate Office 2010, možda ćete primiti sledeću poruku o grešci:
Došlo je do neodređene greške. Sada nije moguće obraditi vaš zahtev. Pokušajte ponovo kasnije. (0x80070001)


Uzrok
Ovaj problem nastaje kada je tačan jedan od sledećih uslova:

 • Ako imate instaliran softver emulacije sa CD-a, ključ registratora sprečava da se nabavi ID hardvera.
 • Potrebni ključ registratora nije ispravno podešen ili nedostaje.
Rešenje
Da bismo rešili ovaj problem umesto vas, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto mene

Da biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i sledite korake u čarobnjaku za popravku.


Napomene
 • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
 • Ako niste za računarom na kojem se problem javlja, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.


Popraviću sam

Da biste rešili ovaj problem, uradite sledeće:

 1. U meniju Start izaberite stavku Pokreni, a zatim unesite regedit.
 2. U Uređivaču registratora tražite sledeći ključ registratora:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\CLASS\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
 3. Tražite UpperFilters, tipa REG_MULTI_SZ.
 4. Kliknite dvaput na UpperFilters, a zatim u polju „Vrednost podataka“, dodajte PartMgr na vrh liste. Kliknite na dugme U redu.
 5. Ponovo pokrenite računar.
 6. Pokrenite bilo koju Office 2010 aplikaciju i sledite odzive za aktiviranje.

Možete i da automatizujete proces dodavanja ključa registratora tako što ćete pokrenuti sledeću komandu u redu za pokretanje:

reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\CLASS\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} /v UPPERFILTERS /t REG_MULTI_SZ /d PartMgr /f


Da li je ovo rešilo problem?

 • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
 • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
Dodatne informacije
Za više informacija o načinu rešavanja ovog problema kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
916180 Pokušali ste da podesite svoju Xbox 360 konzolu kao uređaj Media Center Extender, ali instalacioni program se nije pokrenuo

Iako članak iz baze znanja 916180 opisuje ispravku koje nije specifična za Office i aktivaciju, ispravka je relevantna za Windows XP i primenjuje se na ovaj problem.

ctivation 0x8007001 2010 unspecified error fixit fix it
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 2400124 - Poslednji pregled: 02/26/2014 15:43:00 - Verzija: 4.0

Microsoft Office Professional Plus 2010, Microsoft Office Standard 2010

 • kbfixme kbmsifixme KB2400124
Povratne informacije