Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Omogućavanje ili onemogućavanje prikazivanja softvera u programu Internet Explorer 9

Ako predstavljate malo preduzeće, pronađite dodatne resurse za rešavanje problema i učenje na lokaciji Podrška za malo preduzeće.
Rezime
Ubrzavanje hardvera je nova funkcija u programu Internet Explorer 9 koja omogućava programu Internet Explorer da premesti prikazivanje celokupnog teksta i grafike iz centralnog procesora (CPU) u grafičku karticu (GPU). U nekim slučajevima morate da omogućite ili onemogućite ubrzavanje hardvera radi proveravanja kompatibilnosti hardvera ili softvera sa prikazivanjem određenih Veb lokacija na Internetu, na primer Veb lokacije koje sadrže protok video zapisa ili video zapis preko celog ekrana.

Napomena Prikazivanje je proces korišćenja računarskog koda za prikazivanje teksta i grafika koje vidite na ekranu.

Da bismo umesto vas omogućili ili onemogućili ubrzavanje hardvera, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i pratite korake u čarobnjaku Popravi.
Napomene
 • Ovo rešenje za popravku neće raditi ako grafička kartica ili upravljački program za grafičku karticu ne podržava ubrzavanje hardvera GPU.
 • Čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom jeziku, ali automatska popravka funkcioniše i za ostale jezičke verzije operativnog sistema Windows.
 • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm

Da biste onemogućili ubrzavanje hardvera, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start , a zatim izaberite stavku Internet Explorer.
 2. Kliknite na ikonu Alatke u gornjeg desnom uglu, a zatim kliknite na Internet opcije.
 3. Kliknite na karticu Više opcija, a zatim pod opcijom Ubrzana grafika potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi prikazivanje softvera umesto prikazivanja GPU.

 4. Kliknite na dugme Primeni, a zatim kliknite na dugme U redu.
 5. Zatvorite Internet Explorer 9, a zatim ga ponovo pokrenite da bi promene imale efekta.
Da biste ponovo omogućili ubrzavanje hardvera, sledite prethodne korake, ali u 3. koraku opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi prikazivanje softvera umesto prikazivanja GPU.


Da li je ovo rešilo problem?

 • Otvorite Veb stranicu da biste videli da li je problem rešen. Ako jeste, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
 • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
Dodatne informacije

Da li moja grafička kartica i upravljački program za grafičku karticu podržavaju ubrzavanje hardvera?


Ako Internet Explorer 9 otkrije da grafička kartica ili upravljački program grafičke kartice ne podržava ubrzavanje hardvera GPU, on koristi prikazivanje softvera umesto prikazivanja GPU iz sledećih razloga:  

 • Internet Explorer 9 je pokrenut u sesiji udaljene radne površine.
 • GPU i upravljački program računara imaju poznatih problema sa pouzdanošću, funkcionalnošću, bezbednošću ili performansama kada pokrenu Internet Explorer 9. Ovi problemi mogu da obuhvate situacije kada je prikaz Veba sadržaja veoma spor, kada Internet Explorer ne odgovara kada posetite Veb lokacije koje često posećujete ili kada dođe do problema u kvalitetu prikazivanja Veb sadržaja ili popularnih ActiveX kontrola kao što je Adobe Flash.

Ako Internet Explorer 9 otkrije da trenutna grafička kartica ili upravljački program grafičke kartice ne podržava ubrzavanje hardvera GPU, preuzmite najnoviji upravljački program grafičke kartice koji podržava ubrzavanje hardvera. Da biste to uradili, sledite ove korake.

Napomena Ove informacije se odnose na stone računare. Ako koristite laptop računar, posetite Veb lokaciju proizvođača grafičke kartice, a zatim instalirajte najnoviji upravljački program grafičke kartice koji podržava ubrzavanje GPU. Informacije o obraćanju proizvođaču hardvera potražite na Veb lokaciji Informacije o kontaktu prodavaca hardvera i softvera.
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, a zatim izaberite stavku Windows Update. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.
 2. U levom oknu izaberite stavku Da li postoje ispravke?.

 3. Kliknite na vezu za opcionalne ispravke. Windows Update će navesti sve ažurirane upravljačke programe koji su dostupni.
 4. Kliknite na upravljački program koji želite da instalirate, a zatim kliknite na dugme Instaliraj. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.
Da biste sami preuzeli i instalirali upravljački program
Ako Windows ne može da pronađe upravljački program za grafičku karticu i uz uređaj niste dobili upravljački program, upravljački program možete da potražite na Veb lokaciji proizvođača. Ispravke za upravljački program obično se nalaze u odeljku za podršku na Veb lokaciji.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim kliknite na opciju Prikaz.
 2. U levom oknu izaberite stavku Promeni postavke prikaza.

 3. Kliknite na dugme Više opcija za postavke.

 4. Izaberite karticu Adapter i napravite belešku o Tip adaptera.

 5. Izaberite stavku Svojstva.

 6. Izaberite karticu Upravljački program, a zatim napravite belešku o trenutnoj verziji upravljačkog programa.
Da biste pronašli ažurirani upravljački program, posetite Veb lokaciju Informacije o kontaktu prodavaca hardvera i softvera. Pronađite proizvođača, a zatim posetite njegovu Veb lokaciju da biste preuzeli najnoviji upravljački program za grafičku karticu. Sledite uputstva na Veb lokaciji.

Ako pronađete ažurirani upravljački program, pratite uputstva za instalaciju na Veb lokaciji. Većina upravljačkih programa se samostalno instalira. Nakon preuzimanja obično je dovoljno da dvaput kliknete na datoteku da bi započela instalacija, nakon toga se upravljački program samostalno instalira na računar.

Ako preuzmete upravljački program koji nema mogućnost automatske instalacije, sledite ove korake da biste ga sami instalirali.

Napomena Morate da budete prijavljeni kao administrator da biste ovo uradili.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, a zatim izaberite stavku Upravljač uređajima. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.
 2. Kliknite na uređaj za koji morate da instalirate upravljački program, izaberite karticu Upravljački program, kliknite na Ažuriraj upravljački program, a zatim sledite uputstva. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.
Napomena Ako instaliranje najnovijeg upravljačkog programa za grafičku karticu ne reši ovaj problem, možda ćete morati da nadogradite grafičku karticu u video karticu koja podržava ubrzavanje hardvera GPU.

Korporacija Microsoft sa partnerima za računare i GPU radi na tome da automatski ažurira najnovijim upravljačkim programima sve veći broj mašina.
Prikazivanje softvera za ubrzavanje hardvera fixit fix it fixme
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 2528233 - Poslednji pregled: 11/30/2012 18:59:00 - Verzija: 2.0

Windows Internet Explorer 9

 • kbfixme kbmsifixme kbsmbportal KB2528233
Povratne informacije