Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Greška u programu Internet Explorer, („Nije moguće prikazati stranicu“), usled pogrešnog vremenskog ograničenja proxy servera

SIMPTOMI
U veoma retkim slučajevima, moguće je da određene greške u povezivanju sa serverom dovedu do toga da se proxy serveri greškom dodaju na listu neispravnih proxy servera, što dovodi do toga da Internet Explorer rotira određenu listu proxy servera sve dok svi ne budu privremeno onemogućeni. U tom trenutku, Internet Explorer će prikazati grešku „Nije moguće prikazati stranicu“ dok ne bude izbrisana lista neispravnih proxy servera (30 minuta kasnije prema podrazumevanim postavkama).


UZROK
Zbog performansi, a u slučaju da Internet Explorer ne može da uspostavi vezu sa proxy serverom, taj proxy server se dodaje na listu neispravnih proxy servera tako da se ne koristi ponovo određeni vremenski period. Taj vremenski period je 30 minuta prema podrazumevanim postavkama. Ako skripta za automatsko konfigurisanje proxy servera kao rezultat da PROXY listu koja navodi više proxy servera, pokušaće se uspostavljanje veze sa sledećim proxy serverom na listi. Ako ta veza ne uspe, proces se ponavlja sve dok se veza ne uspostavi ili se dođe do kraja liste. Ako se dođe do kraja liste, a veza nije uspostavljena, korisnik će dobiti poruku o grešci „Nije moguće prikazati stranicu“ u programu Internet Explorer.


REŠENJE
Microsoft istražuje ovaj problem i dostupne opcije. Ako naiđete na ovaj problem, postoje moderna rešenja koja mogu da ponovo uspostave vezu.

Dostupna su sledeća rešenja:

1. metod
Ponovo pokrenite Internet Explorer da biste očistili listu neispravnih proxy servera.


2. metod
Upozorenje: Ako pogrešno izmenite registrator pomoću alatke „Uređivač registratora“ ili nekog drugog metoda, može doći do ozbiljnih problema. Ovi problemi mogu zahtevati ponovnu instalaciju operativnog sistema. Microsoft ne može da garantuje da se ovi problemi mogu rešiti. Izmene registratora vršite na sopstvenu odgovornost.

Da bismo rešili ovaj problem umesto vas, posetite odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i pratite korake u čarobnjaku Popravi.
Napomene
  • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
  • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm

Podesite prilagođeni interval ponovnih pokušaja za neispravne proxy servera u okviru sledećeg ključa registratora:


HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
Kreirajte DWORD vrednost u ovom ključu sa nazivom BadProxyExpiresTime i dodelite vrednost 0. Imajte u vidu da je ova vrednost u sekundama.
Postavljanjem ove vrednosti na 0 sprečićete da se proxy serveri dodaju na listu neispravnih.

Da li je ovo rešilo problem?

  • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
  • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.


DODATNE INFORMACIJE
BadProxyExpiresTime predstavljen je sa verzijom Internet Explorer 5.01. Više informacija potražite u:

Internet Explorer ne pokušava ponovo da uspostavi vezu sa neispravnim proxy serverom narednih 30 minuta
http://support.microsoft.com/kb/320507Timeout, HTTP Status 504, Proxy, fixit, fix it, fixme
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 2551554 - Poslednji pregled: 11/22/2011 21:51:00 - Verzija: 1.0

Windows Internet Explorer 7, Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 9

  • kbmsifixme kbfixme KB2551554
Povratne informacije