Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Jezički paketi su dostupni za Windows 8 i Windows RT

UVOD
Jezički paketi su dostupni za računare na kojima je instaliran Windows 8 ili Windows RT. Jezički paketi se instaliraju pomoću kontrolne table za jezike na radnoj površini.

Više informacija o jezičkim paketima potražite na sledećoj Microsoft Veb lokaciji:
Dodatne informacije

Instaliranje jezičkog paketa i promena Windows jezika prikaza

Da biste preuzeli i instalirali jezički paket, sledite ove korake:
 1. Na stranici Početak (Start) unesite jezik (language) i uverite se da je opseg pretrage postavljen na Postavke (Settings). (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).


  Snimak ovog koraka
 2. U oknu Rezultati (Results), kliknite ili dodirnite stavku Jezik (Language). (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 3. U oknu Promena željenih opcija za jezik (Change your language preferences), kliknite ili dodirnite Dodaj jezik (Add a language). (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 4. Tražite jezik koji želite da instalirate.

  Na primer, izaberite Katalonski (Catalan), a zatim kliknite na ili dodirnite dugme Dodaj (Add). Katalonski je sada dodat kao jedan od vaših jezika. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 5. U oknu Promena željenih opcija za jezik kliknite na ili dodirnite Opcije pored jezika koji ste dodali. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 6. Ako je jezički paket dostupan za preuzimanje za vaš jezik, kliknite na ili dodirnite vezu Preuzmi i instaliraj jezički paket. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 7. Kada je jezički paket instaliran, jezik se prikazuje kao dostupan za korišćenje za Windows jezik prikaza. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 8. Da bi ovaj jezik postao vaš jezik prikaza, pomerite ga na vrh liste jezika. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 9. Odjavite se, a zatim se ponovo prijavite na Windows da bi se promena primenila.
Napomene
 • Potrebna su administratorska prava da bi se instalirao jezički paket.
 • Ako instalirate mnogo dodatnih jezičkih paketa, to utiče na prostor na disku i performanse sistema. Tačnije, na prostor na disku i performanse sistema utiču operacije servisiranja, na primer instalacije servisnih paketa. Zbog toga se preporučuje da na računar dodate jezički paket samo ako ćete ga koristiti.
 • Jezički paketi takođe omogućavaju većem broju korisnika koji dele računar da izaberu različite jezike prikaza. Na primer, jedan korisnik može izabrati da dijaloge, menije i drugi tekst vidi na japanskom dok drugi korisnik može izabrati da isti sadržaj vidi na francuskom.

Deinstaliranje jezičkog paketa

Da biste deinstalirali jezički paket, sledite ove korake:
 1. Na stranici „Početak“ (Start) unesite jezik (language) i uverite se da je opseg pretrage postavljen na Postavke (Settings). (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 2. U oknu Rezultati, kliknite ili dodirnite stavku Jezik. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 3. U oknu Promena željenih opcija za jezik kliknite na ili dodirnite Opcije pored jezika koji želite da promenite. Samo se uverite da se ne koristi jezički paket koji želite da uklonite. Imajte u vidu da ne možete da uklonite originalan jezik instalacije operativnog sistema Windows. (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 4. Ako je moguće deinstalirati jezički paket, prikazaće se veza do deinstalacije jezičkog paketa. Kliknite na ili dodirnite vezu Deinstaliraj jezički paket (Uninstall language pack). (Snimak ovog koraka je prikazan ispod).

  Snimak ovog koraka
 5. Pratite uputstva da biste deinstalirali jezik.

Napomene
 • Potrebna su administratorska prava da bi se deinstalirao jezički paket.
 • Jezički paketi koji su instalirani korišćenjem jezičke kontrolne table mogu da se deinstaliraju ako se trenutno ne koriste.
 • Ako deinstalirate jezički paket, drugi korisnici na istom računaru ne mogu da koriste taj jezički paket

Zahtev za ponovno pokretanje

Možda ćete morati da ponovo pokrete računar nakon instaliranja ili deinstaliranja jezičkog paketa.
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 2607607 - Poslednji pregled: 03/25/2014 20:49:00 - Verzija: 7.0

Windows 8, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows RT

 • kbqfe kbinfo kbsurveynew atdownload kbexpertisebeginner KB2607607
Povratne informacije