Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Onemogućavanje automatskog keširanja proxy servera u programu Internet Explorer

REZIME
Kada konfigurišete Internet Explorer da koristi skriptu za automatsko konfigurisanje proxy servera, on kešira proxy koji se vraća putem poziva FindProxyForURL. Mehanizam keširanja (automatski keš rezultata proxy servera) izvršava se na osnovu hosta (to jest, ne na osnovu URL-a). To sprečava korišćenje različitih proxy servera radi dobijanja pristupa istom Veb serveru. Sledeći uzorak scenarija prikazuje ovo ponašanje:
 • Konfigurišite Veb server sa imenom „Vebserver“ sa dve virtuelne fascikle: „/login“ i „/test“.
 • Kreirajte sledeću .pac datoteku:
  function FindProxyForURL (url, host){if shExpMatch (url, "http://webserver/login") return "DIRECT";else return "PROXY myproxy:80";}
 • Konfigurišite Internet Explorer da koristi tu .pac datoteku.
 • Pokrenite Internet Explorer i otkucajte sledeću Veb adresu:
  http://webserver/login
  Internet Explorer učitava .pac datoteku i ispravno koristi direktnu vezu.
 • Kada se pojavi stranica za prijavljivanje, otkucajte http://webserver/test. Ako koristite alatku „Nadgledanje mreže“, možete da primetite da pristup lokaciji „http://webserver/test“ i dalje koristi direktnu vezu umesto veze „myproxy“.
DODATNE INFORMACIJE
Automatski keš rezultata proxy servera je poboljšanje performansi dodato u Internet Explorer 5.5 i novije verzije. Svrha keša je smanjivanje obima obrade skripte za automatsko konfigurisanje proxy servera na strani klijenta. Kada se povežete sa Internet lokacijom, funkcija FindProxyForURL se koristi da bi se utvrdilo da li treba da se koristi proxy i koji. Internet Explorer 5.5 i novije verzije prvo proveravaju automatski keš rezultata proxy servera da bi se utvrdilo da li je proxy korišćen za povezivanje sa hostom u prethodnim pokušajima. Ako ova provera ne uspe, to znači da je u pitanju prvi pokušaj povezivanja sa hostom tokom trenutne sesije i da se primenjuje normalna logika otkrivanja proxy servera. Sledeća lista prikazuje logiku koju Internet Explorer 5.5 i novije verzije koriste da bi utvrdili da li treba da se koristi proxy i koji:
 • Ako je u programu Internet Explorer uključena opcija Automatski otkrij postavke, dolazi do pokušaja preuzimanja Wpad.dat datoteke sa lokalne mreže (LAN) i njene obrade kao skripte za automatsko konfigurisanje proxy servera. Ako se proxy vraća iz skripte, a Internet Explorer je uspostavio vezu putem proxy servera, automatski keš rezultata proxy servera ažurira se vraćenim imenom hosta i proxy servera.
 • Ako je opcija Koristi skriptu za automatsko konfigurisanje uključena u programu Internet Explorer, skripta za automatsko konfigurisanje proxy servera se preuzima i obrađuje. Ako se proxy vraća iz skripte, a Internet Explorer je uspostavio vezu putem proxy servera, automatski keš rezultata proxy servera ažurira se vraćenim imenom hosta i proxy servera.
 • Ako je Internet Explorer konfigurisan za statički proxy server, ime proxy servera se preuzima iz registratora.
Kada Internet Explorer koristi skriptu za automatsko konfigurisanje proxy servera, veza se otvara pomoću proxy servera ako obrada skripte ukazuje na to da treba da se koristi proxy. Ako proxy server ne može da uspostavi vezu, ime proxy servera se dodaje na listu veza loših proxy servera, tako da se ne koristi narednih 30 minuta. Ako skripta za automatsko konfigurisanje proxy servera sadrži PROXY odgovor koji navodi više proxy servera, pokušava se sa sledećim proxy serverom na listi dok se lista ne premesti ili dok se ne uspostavi veza. Ako se lista premesti, a veza nije uspostavljena, u programu Internet Explorer dobijate poruku o grešci „Nije moguće prikazati stranicu“.

Kada se veza uspostavi putem proxy servera, ime hosta lokacije i ime proxy servera se keširaju. Pri narednim pokušajima pristupa imenu hosta u istoj sesiji, Internet Explorer ima keširane informacije o tome koji proxy treba da koristi. Zbog toga, svi naredni pokušaji povezivanja sa hostom idu putem proxy servera koji je prethodno korišćen. To znači da se skripta za automatsko konfigurisanje proxy servera ne obrađuje ponovo ako je ime keširanog proxy servera nedostupno tokom iste sesije i da u programu Internet Explorer dobijate poruku o grešci „Nije moguće prikazati stranicu“.

Možda ćete želeti da onemogućite automatski keš rezultata proxy servera kako biste obezbedili redundantnost proxy servera koja vam je potrebna. Ovo će dovesti do toga da se na strani klijenta obrađuje svaki GET zahtev koji izdaje Internet Explorer. Usled toga, može doći do uticaja na performanse programa Internet Explorer u zavisnosti od logike skripte za automatsko konfigurisanje proxy servera i njene veličine. Da biste onemogućili automatski keš rezultata proxy servera, koristite jedan od sledećih metoda.

Napomena Ako onemogućite automatsko keširanje proxy servera, to će možda uticati na performanse programa Internet Explorer.

1. metod: izmena registratora

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji objašnjavaju kako se menja registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Zbog toga obavezno pažljivo sledite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. U tom slučaju možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Da biste dobili više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
322756 Pravljenje rezervne kopije registratora i njegovo vraćanje u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)


Automatski keš rezultata proxy servera možete onemogućiti pomoću sledećeg ključa registratora:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings


Vrednost: EnableAutoproxyResultCache
Tip: REG_DWORD
Vrednost podataka: 0 = onemogućeno keširanje; 1 (ili ako ključ nije prisutan) = omogućeno automatsko keširanje proxy servera (ovo je podrazumevano ponašanje)
Ako ključ registratora nije prisutan, možete da ga kreirate pomoću sledeće datoteke registratora:
Windows uređivač registratora verzije 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]"EnableAutoProxyResultCache"=dword:00000000"

2. metod: izmena postavki smernica grupe

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte gpedit.msc, a zatim kliknite na dugme U redu.
 2. U uređivaču objekta smernica grupe kliknite dvaput na datoteku User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Internet Explorer.
 3. Kliknite dvaput na stavku Onemogući keširanje automatskih proxy skripti.
 4. Kliknite na dugme Omogući, a zatim kliknite na dugme U redu.
Ovaj ključ registratora ćete možda morati da koristite ako se povežete pomoću proxy servera koji rukuje bezbednim i nebezbednim zahtevima na istom serveru. Jedan primer ovakvog ponašanja jeste softver SQUID Proxy Server. Budući da Internet Explorer obično kešira informacije o portu, kada pokuša da pošalje bezbedne i nebezbedne odgovore na isti server, možda neće poslati bezbedni zahtev putem ispravnog broja porta, već na različite brojeve porta.Da biste dobili više informacija o dodavanju liste loših proxy servera, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
320507 Internet Explorer ne pokušava ponovo loš proxy server narednih 30 minuta (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
pac autoconfiguration autoproxy shExpMatch
Svojstva

ID članka: 271361 - Poslednji pregled: 04/29/2010 13:15:15 - Verzija: 8.0

Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise N, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium N, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional N, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter N, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate N, Windows Internet Explorer 8, Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Internet Explorer 5.5, Microsoft Internet Explorer 6.0, Windows Internet Explorer 7

 • kbenv kbhowto KB271361
Povratne informacije