Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Pokazivač miša zastaje ili se zamrzava prilikom igranja određenih igara u operativnim sistemima Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2

Simptomi
Pokazivač miša zastaje ili se zamrzava kada igrate određene igre na radnoj površini u operativnom sistemu Windows 8.1 ili Windows Server 2012 R2.

Napomene
 • Drugi problemi u operativnim sistemima Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 imaju simptome koji su slični simptomima opisanim u ovom članku. Da biste rešili te probleme, pogledajte sledeće članke Microsoft baze znanja:
  2907016 Za unos mišem je kod nekih igara razmera neispravno podešena na uređajima sa visokom rezolucijom
  2907018 Klikovi na dugmad za interne table osetljive na dodir i pokazivače su bez odziva u toku ili kratko nakon korišćenja tastature
 • Listu igara za koje je poznato da postoji ovaj problem potražite u odeljku „Igre na koje se ispravka odnosi“.
 • Pokazivač miša takođe može da zastaje ili da se zamrzne kada pokrenete neku drugu aplikaciju koja nije igra.

Uzrok
Do ovog problema dolazi jer je operativni sistem Windows 8.1 uveo promene u obradu unosa mišem za slučajeve interakcije sa malim zakašnjenjem. Zbog toga, igre drugačije reaguju na unos mišem u operativnom sistemu Windows 8.1 nego u starijim verzijama operativnog sistema Windows.
Rešenje

Informacije o ispravci

Napomena Nakon što instalirate ovu ispravku i pokrenete aplikaciju koju ispravka cilja, unos mišem će se promeniti u celom sistemu. Zbog toga ova ispravka može da ima neželjen uticaj na učinak i život baterije računara.

Nabavljanje ove ispravke

Zbirna ispravka 2903939
Da biste rešili ovaj problem instalirajte zbirnu ispravku 2903939. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa zbirnih ispravki kliknite na sledeći broj članka kako biste prešli u Microsoft Bazu znanja:
2903939 Zbirna ispravka za Windows RT 8.1, Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2: decembar 2013.

Microsoft Download Center
Sledeće datoteke možete preuzeti sa lokacije Microsoft Download Center:
Operativni sistemIspravka
Sve podržane verzije operativnog sistema Windows 8,1 zasnovane na x86 procesorimaPreuzimanjeOdmah preuzmite paket.
Sve podržane verzije operativnog sistema Windows 8,1 zasnovane na x64 procesorimaPreuzimanjeOdmah preuzmite paket.
Sve podržane verzije operativnog sistema Windows Server 2012 R2 zasnovane na x64 procesorimaPreuzimanjeOdmah preuzmite paket.
Da biste dobili više informacija o preuzimanju Microsoft datoteka podrške, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
119591 Nabavljanje Microsoft datoteka za podršku putem usluga na mreži
Microsoft je skenirao ovu datoteku u potrazi za virusima. Microsoft je koristio najnoviji softver za otkrivanje virusa dostupan u trenutku objavljivanja datoteke. Datoteka se čuva na serverima sa unapređenom bezbednošću koji sprečavaju neovlašćene promene datoteke.

Igre na koje se primenjuje ova ispravka

Ova ispravka rešava pomenuti problem u sledećim igrama:
 • Call of Duty: Black Ops
 • Call of Duty: Black Ops – za više igrača
 • Call of Duty: Black Ops II
 • Call of Duty: Black Ops II – za više igrača
 • Call of Duty: Black Ops II - Zombies
 • Call of Duty: Ghosts – za jednog igrača
 • Call of Duty: Ghosts – za više igrača
 • Call of Duty: MW2
 • Call of Duty: MW2 – za više igrača
 • Call of Duty: MW3
 • Call of Duty: MW3 – za više igrača
 • Call of Duty: MW
 • Call of Duty: MW – za više igrača
 • Counter Strike: Global Offensive
 • Counter Strike: Source
 • Deus Ex: Human Revolution
 • Deus Ex: Human Revolution Director's Cut
 • Hitman Absolution
 • Hitman Sniper Challenge
 • Half Life 2
 • Metro 2033
 • Portal
 • Portal 2
 • Tomb Raider
 • World of Warcraft
Napomena Ovoj ispravci dodajemo i podršku za dodatne igre.

Proširivanje ispravke na druge igre

Ova ispravka obuhvata i mehanizam za proširivanje kako bi ovaj problem mogla da reši i u dodatnim igrama. Ako na ovaj problem naiđete u igrama koje nisu navedene u odeljku „Igre na koje se ispravka odnosi“, kliknite na dugme „Popravi“ kako biste proširili pokrivenost ispravkom.Ako to ne funkcioniše, po potrebi možete da isprobate korake koji su navedeni u odeljku Popraviću sâm.

Popraviću sâm

Važno Pažljivo sledite korake u ovom odeljku. Može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Pre nego što ga izmenite, napravite rezervnu kopiju registratora za vraćanje u prethodno stanje, za slučaj da se pojavi problem.

 1. Kliknite na dugme Start, otkucajte regedit.exe u polju Započni pretragu, a zatim pritisnite taster Enter.
 2. Kliknite na dugme Da ako je prikazan dijalog Kontrola korisničkih naloga.
 3. Potražite sledeću fasciklu:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers

  Napomena
  Ako ključ Slojevi ne postoji, kliknite desnim dugmetom miša na stavku AppCompatFlags, kliknite na Novo, zatim kliknite na dugme Ključ, a zatim otkucajte Slojevi da biste kreirali ključ.
 4. Kreirajte novu stavku registratora za igru. Da biste to uradili, kliknite desnim tasterom miša na stavku Slojevi, kliknite na dugme Novo, zatim na stavku Vrednost niske, u polju otkucajte celu putanju do izvršne datoteke igre, a zatim pritisnite taster Enter.
 5. Desnim tasterom miša kliknite na vrednost, a zatim kliknite na stavku Izmeni. U polju Podaci o vrednosti otkucajte NoDTToDITMouseBatch, a zatim pritisnite taster Enter.
 6. Kliknite na dugme U redu da biste potvrdili promenu. Ključ registratora u uređivaču registratora treba da bude sličan unosu na sledećem snimku ekrana.

  Snimak ekrana prozora uređivača registratora označio je registrator mygame.exe u desnom oknu u okviru datoteke „Slojevi“
 7. Otvorite prozor komandne linije sa punim privilegijama. Da biste ovo uradili, kliknite na Start, otkucajte cmd.exe u Započni pretragu polju, kliknite desnim tasterom miša na cmd.exe u rezultatima pretrage, a zatim kliknite na Pokreni kao administrator.
 8. Pokrenite sledeću komandu na komandnoj liniji sa punim privilegijama:
  Rundll32 apphelp.dll,ShimFlushCache
Važno Mehanizam ključeva registratora bi trebalo da primenjujete samo na igre na koje ovaj problem utiče. Ako ovaj ključ registratora postavite izvan opsega igara koje zahtevaju ovaj ključ registratora, to može negativno da utiče na funkcionisanje baterije računara. Mehanizam ključa registratora posebno nemojte primenjivati na dugotrajne pozadinske procese i procese sistemske trake poslova.

Napomena Ako ste razvojni programer igre ili pružate podršku za igru i u igri vam se dešavaju ovakvi problemi, primenite ovo rešenje. Ako ovo rešenje reši problem, a igra nije uključena na listu „Igre na koje se ispravka odnosi“, možete navesti ažuriranje registratora za igru.

Potpunu listu brojeva telefona za Microsoft usluge za korisničku podršku i informacije o troškovima podrške potražite na sledećoj Microsoft Veb lokaciji:

Preduslovi

Da biste mogli da primenite ovu ispravku, potrebno je da koristite operativni sistem Windows 8.1 ili Windows Server 2012 R2.

Zahtev za ponovno pokretanje

Potrebno je ponovo pokrenuti računar nakon primene ove ispravke.

Informacije o zameni ispravke

Ova ispravka ne zamenjuje prethodno izdatu ispravku.
Status
Korporacija Microsoft je potvrdila da je ovo problem kod Microsoft proizvoda navedenih u odeljku „Odnosi se na“.
Zaobilaženje
Ukoliko igra pruža opciju „Osnovni unos“, možete izabrati tu opciju za rešavanje ovog problema.
Dodatne informacije
Za više informacija o terminologiji za softverske ispravke kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
824684 Opis standardne terminologije korišćene za opis Microsoft softverskih ispravki
Odricanje odgovornosti za informacije o nezavisnim proizvođačima

proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 2908279 - Poslednji pregled: 06/10/2014 21:59:00 - Verzija: 3.0

Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1 Enterprise, Windows Server 2012 R2 Datacenter, Windows Server 2012 R2 Essentials, Windows Server 2012 R2 Foundation, Windows Server 2012 R2 Standard

 • kbfix atdownload kbexpertiseadvanced kbsurveynew KB2908279
Povratne informacije
>