Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Mogući problemi i rešenja za spore veze u operativnom sistemu XP

Ukinuta je podrška za Windows XP

Microsoft je 8. aprila 2014. godine ukinuo podršku za Windows XP. Ova promena je uticala na ispravke softvera i bezbednosne opcije. Saznajte kako ovo utiče na vas i kako da ostanete zaštićeni.

Ako ovaj članak ne opisuje vaš problem koji se odnosi na hardver, pogledajte sledeću Microsoft Web lokaciju da biste videli više članaka o hardveru:
REZIME
Ovaj članak opisuje nekoliko problema koji se odnose na spore veze do koje može da dođe dok koristite računar koji radi pod operativnim sistemom Windows i nudi predloge za rešavanje ovih problema.
DODATNE INFORMACIJE
Sledeći odeljak opisuje moguće uzroke spore veze:

Slab kvalitet telefonske linije

Statika na liniji, povremeni ozbiljni prekid dok koristite telefonsku liniju ili prenos delova tuđih telefonskih razgovora mogu da ukazuju na ovaj problem. Da biste rešili ovo ponašanje, pozovite lokalnu telefonsku kompaniju kako bi proverili telefonske linije.

NAPOMENA: Većina telefonskih kompanija naplaćuje usluge koje obavljaju unutar doma, ali ne i rad na vezama izvan doma. Pitajte telefonsku kompaniju za informacije o troškovima usluge.

Promene dobavljača Internet usluga (ISP)

Možete da istražite moguće promene dobavljača Internet usluga tako što ćete saznati da li je vaš dobavljač Internet usluga sada deo druge kompanije ili prijavljuju sporu vezu zbog problema sa mrežom. Da biste rešili takve probleme, možda ćete morati da pređete na pouzdanijeg dobavljača Internet usluga.

Više analogno-digitalnih konvertera između računara i dobavljača Internet usluga

Nemogućnost povezivanja preko telefonske linije pri bilo kojoj brzini većoj od 28,8 kilobita po sekundi (Kb/s) može da ukazuje na ovaj uzrok. Da biste rešili ovaj problem, pozovite telefonsku kompaniju da biste saznali više o brzinama veze u vašoj oblasti i kako možete da je povećate.

Neispravni, oštećeni ili višebrojni upravljački programi modema

Česte prekide veze karakterišu ovaj problem. Da biste rešili ovo ponašanje, pokrenite računar u bezbednom režimu i proverite da li postoji više upravljačkih programa modema u kontrolerima modema, zvuka video zapisa i igara. Potvrdite da li je upravljački program modema ispravan. Ako nije, uklonite trenutni upravljački program modema, a zatim instalirajte ispravni.

Smetnje iz okoline

Zvukovi modema koji dolaze kroz druge uređaju, a do kojih dolazi u isto vreme sa usporavanjem veze, mogu da ukazuju na smetnje iz okoline. Na primer, zvuk modema može da dolazi kroz zvučnike računara, a smetnja može da potiče iz nekog drugog elektronskog uređaja u sobi. Da biste rešili ovo ponašanje, odvojite telefonske linije od drugih žica. Pokušajte i da testirate mogućnost računara da se poveže u drugoj sobi koristeći drugu telefonsku utičnicu.

Programi u pozadini

Računar može da uspori dok su pokrenuti programi u pozadini. Da biste rešili ovo ponašanje, koristite uslužni program Msconfig da biste onemogućili programe u polaznoj fascikli. Ponovo pokrenite računar, a zatim testirajte vezu.

Normale operacije dobavljača Internet usluga

Male brzine mogu da se dese tokom udarnih sati za korišćenje Interneta. Ako dobavljač Internet usluga stavlja previše veza u malu kombinovanu vezu, normalna potražnja korisnika može da preoptereti kapacitet kombinovane veze. Da biste rešili ovo ponašanje, možda ćete morati da pređete na pouzdanijeg dobavljača Internet usluga.
HWMODCON slow, speed, connection, modem
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 310590 - Poslednji pregled: 01/31/2012 12:23:00 - Verzija: 1.0

  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
  • kbenv KB310590
Povratne informacije