Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Podrška za DirectShow reprodukciju za datoteke snimljene u operativnom sistemu Windows XP Media Center Edition

Ovaj članak je arhiviran. Nudi se „kakav jeste“ i više neće biti ažuriran.
REZIME
Microsoft je objavio dodatak za ažuriranje komponenti Stream Buffer Engine (SBE) i Encryptor/Decryptor (EncDec) koje su uključene u Windows XP servisni paket 1 (SP1). Ako želite da reprodukujete datoteke koje su snimljene u operativnom sistemu Windows XP Media Center Edition (.dvr-ms datoteke) na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows XP SP1, preuzmite ispravku „Ispravka za Windows XP servisni paket 1 (KB810243)“ sa Web lokacije Microsoft Windows Update. Da biste preuzeli ovu ispravku, posetite Web lokaciju Microsoft Windows Update:
DODATNE INFORMACIJE
SBE je prvi put uključen u Windows XP SP1. Programi mogu da koriste SBE za traženje, pauziranje i snimanje video toka uživo bez prekidanja reprodukcije. Prelazi između sadržaja uživo i snimljenog sadržaja su neprimetni. SBE trenutno podržava MPEG-2 video i digitalne video (DV) izvore sa brzinama hvatanja koje iznose do 20 megabita u sekundi (Mb/s). Emisije koje su snimljene u operativnom sistemu Windows XP Media Center Edition skladište se sa oznakom tipa datoteke .dvr-ms. Mogućnost pristupa .dvr-ms datotekama pomoću DirectShow interfejsa zavisi od smernica za zaštitu od kopiranja koje postavlja vlasnik sadržaja, medijska kuća ili i jedni i drugi. Ako medijska kuća označi program kao zaštićen od kopiranja, možete da koristite punu funkcionalnost ličnog video rikordera (PVR) pomoću računara koji radi pod operativnim sistemom Windows XP Media Center Edition (uključujući snimanje programa radi kasnijeg gledanja), ali ne možete da reprodukujete te datoteke na drugim računarima ili uređajima. Nezaštićeni TV sadržaj koji je snimljen u operativnom sistemu Windows XP Media Center Edition možete da reprodukujete na sledećim uređajima:
 • Na svakom računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows XP Media Center Edition sa instaliranim najnovijim ispravkama
 • Na svakom računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows XP Home Edition SP1 ili Windows XP Professional SP1 i Microsoft Windows Media Player 9 Series ili drugi kompatibilan plejer zasnovan na Windows XP SP1 DirectShow interfejsu (za to je potrebna ispravka koja je opisana u ovom članku)
Imajte na umu da .dvr-ms datoteke sadrže MPEG-2 video i audio tokove. Morate da imate instaliran DVD dekoder koji je kompatibilan sa operativnim sistemom Windows XP da biste reprodukovali ove datoteke.

Zahtevi i preporuke za reprodukovanje .dvr-ms datoteka

 • Potrebno:
  • DVD dekoder kompatibilan sa operativnim sistemom Windows XP i zasnovan na DirectShow interfejsu
 • Preporučuje se:
  • CPU koji radi na 1 GHz ili brže
  • Grafička kartica sa 32 megabajta (MB) video memorije ili više
Verzija ove ispravke na engleskom jeziku (SAD) ima atribute datoteke (ili kasnije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u UTC vremenu (Coordinated Universal Time). Kada prikažete informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste izračunali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu Vremenska zona u okviru stavke „Datum i vreme“ na kontrolnoj tabli.
  Datum     Vreme  Verzija    Veličina   Ime datoteke  --------------------------------------------------------  26.11.2002. 20:15 6.4.2600.1142 166.912 Encdec.dll     26.11.2002. 20:15 6.4.2600.1142 219.136 Sbe.dll       09.09.2003. 16:23 5.1.2600.1267  4.096 Verifmce.dll
Da biste uklonili ovu ispravku, koristite stavku kontrolne table Dodaj ili ukloni programe da biste uklonili Windows XP hitnu ispravku (SP2) [Pogledajte članak KB810243 za više informacija].

Tehnička podrška za 64-bitna izdanja operativnog sistema Windows

Proizvođač hardvera obezbeđuje tehničku podršku i pomoć za 64-bitna izdanja operativnog sistema Microsoft Windows. Proizvođač hardvera obezbeđuje podršku zato što se 64-bitno izdanje operativnog sistema Windows dobija sa hardverom. Proizvođač hardvera je možda prilagodio instalaciju 64-bitnog izdanja operativnog sistema Windows jedinstvenim komponentama. Jedinstvene komponente mogu da uključuju određene upravljačke programe uređaja ili opcionalne postavke radi povećavanja performansi hardvera. Microsoft će obezbediti razumnu količinu pomoći ukoliko vam bude potrebna tehnička pomoć u vezi sa 64-bitnim izdanjem operativnog sistema Windows. Međutim, možda ćete morati direktno da se obratite proizvođaču. Proizvođač je najbolje kvalifikovan da podržava softver koji je instalirao na hardver.

Za informacije o proizvodu za 64-bitno izdanje operativnog sistema Microsoft Windows XP Professional posetite sledeću Microsoft Web lokaciju: Za informacije o proizvodu za 64-bitna izdanja sistema Microsoft Windows Server 2003 posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:
Winx64 Windowsx64 64bit 64-bit
Svojstva

ID članka: 810243 - Poslednji pregled: 12/08/2015 01:40:31 - Verzija: 5.4

, , ,

 • kbnosurvey kbarchive kbwindowsupdate kbenv kbinfo KB810243
Povratne informacije