Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Poruku o grešci „Nije moguće pročitati memoriju“ možete dobiti kada kliknete na određene veze ka Veb lokacijama u programu Internet Explorer 6

SIMPTOMI
Koristite Microsoft Internet Explorer 6 na računaru koji radi pod jednim od sledećih operativnih sistema:
 • Microsoft Windows Server 2003
 • Microsoft Windows XP sa servisnim paketom 1 (SP1)
 • Microsoft Windows XP sa servisnim paketom 2 (SP2)
Kada kliknete na određene veze ka Veb lokacijama, možete dobiti sledeću poruku o grešci:
Instrukcija na 0x7777f3d9 ukazuje na memoriju na 0x0c73a8bb. Nije moguće pročitati memoriju. Kliknite na dugme „U redu“ da biste zatvorili program.
UZROK
Do ovog problema dolazi sa vezama ka Veb lokacijama koje koriste dugačke URL niske koje se pozivaju iz skripti. Do ovog problema dolazi zbog toga što dodatne informacije koje su povezane sa URL adresom Veb lokacije nisu pravilno uskladištene u datoteci Index.dat. Datoteka Index.dat održava refrencu za sve URL adrese Veb lokacija koje posećujete. Kada kliknete na vezu ka Veb lokaciji u programu Internet Explorer, Internet Explorer ažurira istoriju programa Internet Explorer informacijama o URL adresi Veb lokacije. Internet Explorer ponekad skladišti dodatne informacije koje su povezane sa URL adresom u datoteci Index.dat. Ako su te dodatne informacije veoma dugačke, dobijate poruku o grešci.

Napomena Datoteka Index.dat se nalazi u fascikli %korisničkiprofil%\Local Settings\History.
REŠENJE

Windows XP

Informacije o hitnoj ispravci

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena isključivo za rešavanje problema opisanog u ovom članku. Primenite je samo na sisteme na kojima dolazi do ovog problema. Ova hitna ispravka će se možda dodatno testirati. Zbog toga, ukoliko niste ozbiljno ugroženi ovim problemom, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovu hitnu ispravku.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, na vrhu ovog članka baze znanja postoji odeljak „Dostupno je preuzimanje hitne ispravke“. Ako se ovaj odeljak ne pojavljuje, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste nabavili hitnu ispravku.

Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili bude potrebno rešavanje problema, možda ćete morati da kreirate poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatna pitanja u vezi sa podrškom i probleme koji nisu direktno povezani sa ovom određenom hitnom ispravkom. Da biste dobili kompletnu listu brojeva telefona Microsoft korisničke službe i podrške ili da biste kreirali poseban zahtev za uslugu, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju: Napomena U obrascu „Dostupno je preuzimanje hitne ispravke“ prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna na tom jeziku.
Preduslovi
Da biste primenili ovu hitnu ispravku, na računaru morate imati instaliran Windows XP SP1 ili Windows XP SP2.
Zahtev za ponovnim pokretanjem
Morate ponovo pokrenuti računar posle primene ove hitne ispravke.
Informacije o zameni hitne ispravke
Ova hitna ispravka ne zamenjuje nijednu drugu.
Informacije o datoteci
Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su kao UTC vreme (Coordinated Universal Time). Kada prikažete informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste izračunali razliku između UTC i lokalnog vremena, u alatki „Datum i vreme“ na kontrolnoj tabli koristite karticu Vremenska zona.
Datum     Vreme  Verzija      Veličina  Ime datoteke  Servisni paket------------------------------------------------------------------------07. septembar 2005. 02:14 6.0.2900.2754  1.485.824 Shdocvw.dll SP2  07. septembar 2005. 00:09 5.1.2600.2754   30.720 Arpidfix.exe SP206. septembar 2005. 10:48 6.0.2800.1740  1.338.880 Shdocvw.dll SP1

Windows Server 2003

Informacije o servisnom paketu

Da biste rešili ovaj problem, nabavite najnoviji servisni paket za Windows Server 2003. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
889100 Nabavljanje najnovijeg servisnog paketa za Windows Server 2003 (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)

Informacije o hitnoj ispravci

Preduslovi
Nisu potrebni nikakvi preduslovi.
Zahtev za ponovnim pokretanjem
Kada primenite ovu hitnu ispravku, morate ponovo pokrenuti računar.
Informacije o zameni hitne ispravke
Ova hitna ispravka ne zamenjuje nijednu drugu hitnu ispravku.
Informacije o datoteci
Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u sledećoj tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su kao UTC vreme (Coordinated Universal Time). Kada prikažete informacije o datoteci, one se konvertuju u lokalno vreme. Da biste izračunali razliku između UTC i lokalnog vremena, u okviru stavke „Datum i vreme“ na kontrolnoj tabli koristite karticu Vremenska zona.
Datum     Vreme  Verzija      Veličina  Ime datoteke  Servisni paket-------------------------------------------------------------------------03. jul 2005. 02:19 6.0.3790.363  1.058.304 Browseui.dll   07. septembar 2005. 02:10 6.0.3790.404  1.398.272 Shdocvw.dll   07. septembar 2005. 02:33 6.0.3790.2524  1.503.744 Shdocvw.dll SP107. septembar 2005. 00:29 5.2.3790.2524  32.256 Arpidfix.exe SP1
ZAOBILAŽENJE
Da biste rešili ovaj problem, koristite neki od sledećih metoda.

1. metod: Brisanje privremenih Internet datoteka i keša istorije

 1. Pokrenite Internet Explorer.
 2. U meniju Alatke izaberite stavku Internet opcije.
 3. U okviru Privremene Internet datoteke izaberite stavku Izbriši datoteke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Izbriši sav sadržaj van mreže, a zatim kliknite na dugme U redu.
 4. U okviru Istorija kliknite na dugme Obriši istoriju, a zatim kliknite na dugme U redu.
 5. Obrišite privremene Internet datoteke i keš istorije. Da biste to uradili, u okviru Istorija kliknite na dugme Obriši istoriju, kliknite na dugme Da, a zatim kliknite na dugme U redu.
 6. Ponovo pokrenite Internet Explorer.

2. metod: Uklanjanje fascikle „Istorija“

 1. Ponovo pokrenite računar.
 2. Za prijavljivanje na računar koristite administrativne akreditive.
 3. Otvorite Windows Explorer.
 4. Pronađite fasciklu %korisničkiprofil%\Local Settings\History za korisnika koji ima problem.

  Napomena Fascikla Lokalne postavke je skrivena fascikla. Da biste prikazali ovu fasciklu, omogućite opciju Prikaži skrivene datoteke i fascikle u programu Windows Explorer. Da biste ovo uradili, u programu Windows Explorer izaberite meni „Alatke“, izaberite stavku Opcije fascikle, izaberite karticu Prikaz i omogućite opciju Prikaži skrivene datoteke i fascikle.
 5. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Istorija, a zatim izaberite stavku Izbriši.
 6. Kada vam bude zatraženo da potvrdite uklanjanje fascikle, kliknite na dugme Da.
 7. Zatvorite Windows Explorer.
 8. Ponovo pokrenite računar.
 9. Prijavite se na računar kao korisnik koji ima problem.
 10. Pokrenite Internet Explorer.
 11. U meniju Alatke izaberite stavku Internet opcije.
 12. U okviru Privremene Internet datoteke izaberite stavku Izbriši datoteke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Izbriši sav sadržaj van mreže, a zatim kliknite na dugme U redu.
 13. Ponovo pokrenite Internet Explorer.
STATUS
Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda navedenih u odeljku „Odnosi se na“. Ovaj problem je prvo rešen u sistemu Windows Server 2003 sa servisnim paketom 2.
DODATNE INFORMACIJE
Za više informacija o standardnoj terminologiji koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravki
Svojstva

ID članka: 899811 - Poslednji pregled: 04/29/2010 13:15:15 - Verzija: 3.5

Microsoft Internet Explorer 6.0

 • kbautohotfix kbwinserv2003presp2fix kbwinserv2003sp1fix kbwinxppresp3fix kbie600fix kbqfe kbfix kbbug kbpubtypekc kbhotfixserver KB899811
Povratne informacije