Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Poruka o grešci u sistemu Office kada datoteku blokiraju postavke smernica registratora

Podrška za Office 2003 je ukinuta

Microsoft je 8. aprila 2014. godine ukinuo podršku za Office 2003. Ova promena je uticala na ispravke softvera i bezbednosne opcije. Saznajte kako ovo utiče na vas i kako da ostanete zaštićeni.

Ako predstavljate malo preduzeće, pronađite dodatne resurse za rešavanje problema i učenje na lokaciji Podrška za malo preduzeće.
Simptomi
Kada koristite neki od Microsoft Office programa koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na“, možete da naiđete na neki od sledećih simptoma:
 • Kada pokušate da otvorite datoteku, ona se ne otvara, a dobijate neku od sledećih poruka o grešci:

  Poruka o grešci 1
  Pokušavate da otvorite datoteku koju blokira postavka smernica registratora.

  Poruka o grešci 2
  Pokušavate da otvorite tip datoteke <<Tip datoteke>> koji blokiraju postavke blokiranja datoteke u centru za pouzdanost.

  Napomena
  U ovoj poruci, čuvar mesta <<Tip datoteke>> navodi kratak opis blokiranog tipa datoteke. Poruka o grešci prikazana u Office 2013 i Office 2010 programima. 

  Poruka o grešci 3
  Pokušavate da otvorite datoteku koja je kreirana u starijoj verziji sistema Microsoft Office. Otvaranje ovog tipa datoteke blokira postavka smernica registratora.

  Pored toga, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

  Do ove greške dolazi ako pokušate da otvorite Microsoft Office dokument i tip datoteke za taj dokument je blokiran od strane postavki smernica registratora. Da bismo vam pomogli da obezbedite svoj računar, Microsoft ili administrator ovog računara primenjuje postavku smernica registratora koja sprečava da se ovaj tip datoteke otvori.

  Da biste otvorili dokumente koji koriste ovaj tip datoteke, onemogućite postavke smernica registratora. Više informacija potražite u članku Microsoft baze znanja, broj 922850.

  Napomena U programima sistema Office 2013 i Office 2010, blokirana datoteka može da se otvori u zaštićenom režimu. Na vrhu prozora se prikazuje traka koja sadrži sledeću poruku:

  Zaštićeni prikaz

  Uređivanje ovog tipa datoteke nije dozvoljeno usled postavki smernica. Kliknite da biste dobili još detalja.
 • Kada pokušate da sačuvate datoteku, ona se ne čuva, a dobijate sledeću poruku o grešci:

  „Pokušavate da sačuvate datoteku koju blokira postavka smernica registratora.“

  Takođe, u programima sistema Office 2013 i Office 2010 dobijate sledeću poruku o grešci:

  Pokušavate da sačuvate tip datoteke <<Tip datoteke>> koji blokiraju postavke blokiranja datoteke u centru za pouzdanost.
Dodatne informacije
Ako se Office aplikacija ne odaziva kada pokušate da sačuvate ili otvorite Office datoteke u fascikli Moji dokumenti, idite na sledeću Microsoft Veb lokaciju: Ako imate druge probleme sa Office aplikacijama, idite na Microsoft podrška.
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 922850 - Poslednji pregled: 02/28/2013 18:06:00 - Verzija: 1.0

Microsoft Word 2013, Microsoft Excel 2013, Microsoft PowerPoint 2013, Microsoft Word 2010, Microsoft Excel 2010, Microsoft PowerPoint 2010, Microsoft Office Word 2007, Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office PowerPoint 2007, Microsoft Office Word 2003, Microsoft Office Excel 2003, Microsoft Office PowerPoint 2003

 • kbproductlink kbresolve kberrmsg kbsettings kbconversion kbsavefile kbopenfile kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb kbsmbportal kbcip KB922850
Povratne informacije