Vraćanje početnih vrednosti postavki programa Internet Explorer

Možete da vratite početne postavke programa Internet Explorer da biste ih vratili u stanje u kakvom su bile kada je Internet Explorer instaliran na računaru. To može da bude korisno za rešavanje problema do kojih je možda došlo zbog menjanja postavki nakon instalacije. Operaciju vraćanja početnih postavki programa Internet Explorer nećete moći da opozovete i sve prethodne postavke će biti izgubljene nakon vraćanja početnih postavki.

Vraćanje početnih vrednosti postavki programa Internet Explorer
 1. Otvorite dijalog Vraćanje početnih postavki programa Internet Explorer. Da biste to uradili upotrebite jedan od sledećih metoda:
  Automatsko otvaranje dijaloga „Vraćanje početnih postavki programa Internet Explorer“
  Napomena Ovaj automatski čarobnjak koristi se u operativnom sistemu Windows 7, Windows Vista i Windows XP. Ako koristite Windows 8.1 ili Windows 8, pogledajte metod „Ručno otvaranje dijaloga „Vraćanje početnih postavki programa Internet Explorer““.
  1. Kliknite ovde da biste preuzeli automatski čarobnjak.
  2. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni, a zatim sledite korake u čarobnjaku.
  Ručno otvaranje dijaloga „Vraćanje početnih postavki programa Internet Explorer“
  1. Zatvorite sve prozore programa Internet Explorer i programa Explorer/„Istraživač datoteka“ koji su trenutno otvoreni.
  2. Pokrenite Internet Explorer.

   Napomena Ako koristite Windows 8.1 ili Windows 8, pokrenite Internet Explorer sa radne površine. Promena postavki će uticati i na moderan Internet Explorer i na Internet Explorer koji se pokreće sa radne površine.
  3. U meniju Alatke dodirnite ili izaberite stavku Internet opcije. Ako ne vidite meni Alatke, pritisnite Alt.
  4. U prozoru Internet opcije dodirnite karticu Više opcija ili kliknite na nju.
  5. Dodirnite dugme Poništi ili kliknite na njega. Ako koristite Windows Internet Explorer 6, kliknite na dugme Restore Default.
 2. U dijalogu Vraćanje početnih postavki programa Internet Explorer dodirnite dugme Poništi ili kliknite na njega.

  Napomena Potvrdite izbor u polju za potvrdu Izbriši lične postavke ako želite da uklonite i istoriju pregledanja, dobavljače pretrage, akceleratore, matične stranice, zaštitu praćenja i podatke ActiveX filtriranja.
 3. Kada Internet Explorer završi sa primenom podrazumevanih postavki, dodirnite dugme Zatvori ili kliknite na njega, a zatim dodirnite dugme U redu ili kliknite na njega.
 4. Izađite iz programa Internet Explorer, a zatim ga ponovo pokrenite.
Napomene
 • Ako zatvorite sve vidljive prozore, ali i dalje dobijate poruku o grešci prilikom pokušaja vraćanja početnih postavki, moguće je da su pokrenuti neki procesi koji nisu vidljivi. Ponovo pokrenite Windows, pokrenite Internet Explorer, a zatim pokušajte ponovo da vratite početne postavke.
 • Ako ne možete da pokrenete Internet Explorer, možete da otvorite prozor sa postavkama tako što ćete pritisnuti Windows taster + R, ukucati inetcpl.cpl u okviru Pokreni, a zatim pritisnuti taster Enter. Kada se prozor otvori, pratite korake iz odeljka „Vraćanje početnih vrednosti postavki programa Internet Explorer“.
Dodatne informacije
Da biste saznali šta će se desiti sa raznim postavkama kada vratite početne postavke programa Internet Explorer, pogledajte odeljak Vraćanje početnih postavki programa Internet Explorer.
Video: Vraćanje postavki u programu Internet Explorer 9 (video je na engleskom)
ie7 ie 7 ie8 IE8.0 8.0 fixit fix it
Svojstva

ID članka: 923737 - Poslednji pregled: 02/26/2014 18:46:00 - Verzija: 14.0

Internet Explorer 10, Windows Internet Explorer 9, Windows Internet Explorer 8, Windows Internet Explorer 7 for Windows XP, Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista

 • kbquadranttechsupp kbfixme kbmsifixme kbexpertiseinter kbexpertiseadvanced kbhowto consumertargetwinfy13 kbconsumer kbvideocontent KB923737
Povratne informacije