Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Poruka o grešci koju dobijate kada pokušate da koristite galeriju u programu Word 2007: „Nije moguće otvoriti Office Open XML datoteku Building Blocks.dotx“

SIMPTOMI
Izabrali ste galeriju na traci u programu Microsoft Office Word 2007. Kada pokušate da dodate neki od elemenata iz te galerije, Word 2007 prestaje da se odaziva ili se neočekivano zatvara. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:
Nije moguće otvoriti Office Open XML datoteku Building Blocks.dotx jer postoje problemi sa sadržajem.
Ako u poruci o grešci kliknete na dugme U redu, možete dobiti sledeću poruku o grešci:
Word je pronašao sadržaj u datoteci Building Blocks.dotx koji nije moguće pročitati. Želite li da spasete sadržaj ovog dokumenta? Ako imate poverenja u izvor ovog dokumenta, kliknite na dugme „Da“.
Ako u poruci o grešci kliknete na dugme Da, možete dobiti sledeću poruku o grešci:
Word ne može da otvori ovaj predložak dokumenta. (drive_letter:\...\1033\Building Blocks.dotx)
Nakon čuvanja izmena u predlošku Building Blocks.dotx kada zatvorite Word 2007, sledeći simptomi se mogu i dalje javljati kada ponovo pokrenete Word 2007, a zatim pokušate da pristupite galeriji.
UZROK
Ovaj problem se javlja kada je predložak Building Blocks.dotx oštećen.

Postoje dve kopije predloška Building Blocks.dotx. Jedna kopija se nalazi u fasciklama sa korisničkim podacima. Druga kopija se nalazi u fascikli „Delovi dokumenta“, u fascikli Office 12.

Najčešće je oštećena kopija koja se čuva u fascikli sa korisničkim podacima. Međutim, obe kopije mogu biti oštećene.

Ovaj problem se javlja kod sledećih galerija na traci.
 • Automatski tekst
 • Bibliografije
 • Naslovne strane
 • Jednačine
 • Podnožja
 • Zaglavlja
 • Brojevi stranica
 • Brzi delovi
 • Sadržaj
 • Tabele
 • Okviri za tekst
 • Vodeni žigovi
REŠENJE
Da bismo rešili ovaj problem umesto vas, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i pratite korake u čarobnjaku Popravi.
Napomene
 • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska popravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
 • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za popravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm

Da biste rešili ovaj problem, premestite oštećenu kopiju predloška Building Blocks.dotx iz fascikle sa korisničkim podacima. Nakon toga, Word 2007 će kreirati novi predložak Building Blocks.dotx na osnovu podrazumevanog sadržaja.

Da biste oštećenu kopiju predloška premestili iz fascikle sa korisničkim podacima, izaberite neki od sledećih metoda.

1. metod: Premestite datoteku Building Blocks.dotx u privremenu fasciklu

Da biste to uradili, pratite sledeće korake.

Napomena Ovi koraci se odnose na jezik sa ID-om 1033. Prema tome, ovi koraci su predviđeni za englesku verziju programa Word 2007. Za ostale jezike koriste se različiti ID-ovi jezika.
 1. Izađite iz programa Word 2007.
 2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte "%appdata%\Microsoft\Document Building Blocks\1033", a zatim kliknite na dugme U redu.
 3. Premestite datoteku Building Blocks.dotx u privremenu fasciklu.
 4. Pokrenite Word 2007.

2. metod: Popravite sistem Office 2007 ili Word 2007

Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Izađite iz svih Office 2007 programa.
 2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte "%appdata%\Microsoft\Document Building Blocks\1033", a zatim kliknite na dugme U redu.
 3. Premestite datoteku Building Blocks.dotx u privremenu fasciklu.
 4. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte "%programfiles%\Microsoft Office\Office12\Document Parts\1033", a zatim kliknite na dugme U redu.
 5. Premestite datoteku Building Blocks.dotx u privremenu fasciklu.
 6. Zatvorite obe fascikle.
 7. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte appwiz.cpl, a zatim kliknite na dugme U redu.
 8. U listi Trenutno instalirani programi izaberite instaliranu verziju sistema Office 2007. Odnosno, izaberite Word 2007 ako je na računaru instalirana samostalna verzija programa.
 9. Kliknite na dugme Promeni, zatim na dugme Popravi i na kraju kliknite na dugme Nastavi.

Da li je ovo rešilo problem?

 • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
 • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
WD12 WD2007 WD2k7 Word12 Word2007 Word2k7 fixit fix it
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 925175 - Poslednji pregled: 09/30/2011 11:58:00 - Verzija: 1.0

Microsoft Office Word 2007

 • kberrmsg kbtshoot kbmenu kbexpertisebeginner kbprb kbfixme kbmsifixme KB925175
Povratne informacije