Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Poruka koju dobijate prilikom pokušaja korišćenja starije verzije Office programa za otvaranje datoteke koja je sačuvana u programu sistema Office 2007: „Ova datoteka je kreirana u prethodnoj beta verziji“

SIMPTOMI
Instalirali ste Compatibility Pack za sistem Office 2007. Zatim pokušajte da upotrebite neki od sledećih Microsoft Office programa za otvaranje datoteke koja je sačuvana u programu Office 2007:
 • Microsoft Office 2003
  • Microsoft Office Excel 2003
  • Microsoft Office PowerPoint 2003
  • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Office XP
  • Microsoft Excel 2002
  • Microsoft PowerPoint 2002
  • Microsoft Word 2002
 • Microsoft Office 2000
  • Microsoft Excel 2000
  • Microsoft PowerPoint 2000
  • Microsoft Word 2000
Ako je datoteka sačuvana u preliminarnoj verziji nekog od programa koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na“, možda ćete dobiti neku od sledećih poruka.

Poruka 1
Ova datoteka je kreirana u prethodnoj beta verziji programa 2007 i nije je moguće otvoriti u ovoj verziji.
Poruka 2
Ova datoteka je kreirana u prethodnoj beta verziji programa 2007. Kada sačuvate datoteku, program će je konvertovati u format datoteke najnovije verzije programa 2007. Pre otvaranja datoteke, uverite se da dolazi od pouzdanog izvora.
Poruka 3
Ova radna sveska je kreirana u starijoj beta verziji programa Excel 2007 i nije je moguće otvoriti u trenutnoj verziji programa Excel. Da biste otvorili radnu svesku, prvo morate da je otvorite i sačuvate u programu Excel 2007 Beta 2, a zatim možete da je otvorite u trenutnoj verziji programa Excel.
Poruka 4
Ova radna sveska je kreirana u starijoj beta verziji programa Excel 2007. Kada je sačuvate, Excel će je konvertovati u format datoteke najnovije verzije programa Excel 2007. Pre otvaranja radne sveske, uverite se da dolazi od pouzdanog izvora.
Poruka 5
Ovo je preliminarna verzija programskog dodatka Compatibility Pack i u njoj je moguće otvoriti samo preliminarne datoteke sistema Office 2007. Želite li da proverite da li postoji novija verzija programskog dodatka Compatibility Pack?
UZROK
Neke Open XML datoteke koje su sačuvane u preliminarnim verzijama Office 2007 programa podrazumevano nije moguće otvoriti pomoću programskog dodatka Compatibility Pack za sistem Office 2007.
ZAOBILAŽENJE
Da bi rešio ovaj problem, administrator može da onemogući smernicu pomoću jednog od sledećih metoda, u zavisnosti od situacije.

Napomene
 • Ove metode će vam omogućiti da otvorite Open XML datoteku koja je sačuvana u Beta 2 verziji programa PowerPoint 2007. U ovakvim situacijama ćete primiti poruku 2 u odeljku „Simptomi“. Pored toga, datoteka će se otvoriti.
 • Ove metode će vam omogućiti da otvorite Open XML datoteku koja je sačuvana u Beta 2 verziji programa Excel 2007 ili u Beta 2 Technical Refresh verziji programa Excel 2007. U ovakvim situacijama ćete primiti poruku 4 u odeljku „Simptomi“. Pored toga, datoteka će se otvoriti.
 • Ove metode vam neće omogućiti da otvorite Open XML datoteku koja je sačuvana u Beta 2 verziji programa Word 2007. Jedino rešenje je da otvorite datoteku u prvobitno izdatoj verziji programa Word 2007, a zatim ponovo sačuvate datoteku. Kada ovo uradite, datoteka će biti sačuvana u najnovijem formatu datoteke. Primalac dokumenta tada može da koristi stariju verziju programa Word sa programskim dodatkom Compatibility Pack za otvaranje datoteke.
Napomena Budući da postoji nekoliko verzija operativnog sistema Microsoft Windows, sledeći koraci mogu se razlikovati na vašem računaru. Ukoliko je tako, pogledajte dokumentaciju proizvoda da biste dovršili ove korake.Da bismo umesto vas rešili ovaj problem pomoću 2. metoda, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i pratite korake u čarobnjaku Popravi.Napomene
 • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
 • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm

1. metod: Koristite administrativne predloške za Compatibility Pack


Napomena Ovaj metod je specifičan za Excel, PowerPoint, i Word.

Da biste koristili predložak, sledite ove korake:
 1. Izađite iz Office programa.
 2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, u polju Otvori otkucajte gpedit.msc, a zatim kliknite na dugme U redu.
 3. U prozoru Smernice lokalnog računara u oknu na desnoj strani kliknite desnim tasterom miša na opciju Administrativni predlošci u okviru čvora Konfiguracija korisnika , a zatim izaberite opciju Dodaj/ukloni predloške.
 4. Kliknite na dugme Dodaj.
 5. Izaberite datoteku Office2007Converters.adm, a zatim kliknite na dugme Otvori.
 6. Kliknite na dugme Zatvori.
 7. Razvijte meni Administrativni predlošci u okviru Konfiguracija korisnika u prozoru Smernice lokalnog računara u oknu na levoj strani.
 8. Izaberite stavku Office 2007 konvertori.
 9. Dvaput kliknite na smernicu Blokira otvaranje preliminarnih verzija formata datoteka novijih od programa Excel 2007.
 10. Kliknite na dugme Onemogućeno i zatim kliknite na dugme U redu.
 11. Ponovite korake od 7 do 10 za smernicu PowerPoint 2007.
 12. Ponovo pokrenite Office programe.

2. metod: Ručno uređivanje registratora

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji objašnjavaju kako se menja registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Zbog toga obavezno pažljivo sledite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
322756 Pravljenje rezervne kopije i vraćanje registratora u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows (Ovaj sadržaj može da bude na engleskom)


Napomena Ovaj metod je specifičan za Excel, PowerPoint, i Word.

Da biste ručno uredili registrator, sledite ove korake:
 1. Izađite iz Office programa.
 2. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, u okviru Otvori otkucajte regedit, a zatim kliknite na dugme U redu.
 3. Izaberite odgovarajući ključ registratora:
  • Excel 2007
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\Excel\Security\FileOpenBlock
  • PowerPoint 2007
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\PowerPoint\Security\FileOpenBlock
  • Word 2007
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\Word\Security\FileOpenBlock
 4. Nakon što izaberete odgovarajući ključ koji je naveden u 3. koraku, u meniju Uređivanje postavite pokazivač na stavku Nova i zatim kliknite na stavku Vrednost DWORD.
 5. Otkucajte jednu od sledećih DWORD vrednosti za odgovarajući program, a zatim pritisnite taster ENTER:
  • Excel12BetaFilesFromConverters
  • PowerPoint12BetaFilesFromConverters
  • Word12BetaFilesFromConverters
 6. Kliknite desnim tasterom miša na DWORD vrednost koju ste otkucali u 5. koraku, a zatim izaberite stavku Izmeni.
 7. U polju Podaci o vrednosti otkucajte 0 i kliknite na dugme U redu.
 8. U meniju Datoteka izaberite stavku Izađi da biste napustili alatku „Uređivač registratora“.
 9. Pokrenite Office program, a zatim otvorite datoteku.
 10. Ponovo sačuvajte datoteku u Office proramu. Nakon čuvanja, datoteka bi trebalo da se otvara u starijim Office programima koji su navedeni u odeljku „Simptomi“.

Da li je ovo rešilo problem?

 • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
 • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
DODATNE INFORMACIJE
Verzije programa Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint i Microsoft Word koje su navedene u odeljku „Simptomi“ po podrazumevanoj vrednosti ne otvaraju Open XML datoteke koje su sačuvane u preliminarnim verzijama programa sistema Office 2007.

Sledeće tabele rezimiraju simptome na koje možete naići prilikom otvaranja datoteke koja je sačuvana u nekom od programa sistema Office 2007.

Word
Office 2007 verzijaSmernica omogućena (podrazumevano)Smernica onemogućena
Preliminarna Beta 2 verzijaPoruka 5Poruka 5
Konačna Beta 2 verzijaPoruka 5Poruka 5
Technical Refresh Beta 2 verzijaBez poruke. Datoteka se otvara.Bez poruke. Datoteka se otvara.
Konačna (RTM) verzijaBez poruke. Datoteka se otvara.Bez poruke. Datoteka se otvara.


PowerPoint
Office 2007 verzijaSmernica omogućena (podrazumevano)Smernica onemogućena
Preliminarna Beta 2 verzijaPoruka 1Poruka 1
Konačna Beta 2 verzijaPoruka 1Poruka 2
Technical Refresh Beta 2 verzijaBez poruke. Datoteka se otvara.Bez poruke. Datoteka se otvara.
Konačna (RTM) verzijaBez poruke. Datoteka se otvara.Bez poruke. Datoteka se otvara.


Excel
Office 2007 verzijaSmernica omogućena (podrazumevano)Smernica onemogućena
Preliminarna Beta 2 verzijaPoruka 3Poruka 3
Konačna Beta 2 verzijaPoruka 3Poruka 4
Technical Refresh Beta 2 verzijaPoruka 3Poruka 4
Konačna (RTM) verzijaBez poruke. Datoteka se otvara.Bez poruke. Datoteka se otvara.
Za više informacija o razlozima zbog kojih možda nećete moći da otvorite ili sačuvate Excel radnu svesku, PowerPoint prezentaciju ili Word dokument u Office 2007 programima, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
922850 Dobijate poruku o grešci kad pokušate da otvorite ili sačuvate datoteku u nekom od Office 2007 programa ili u nekom od Office 2003 programa (Ovaj sadržaj može da bude na engleskom)
REFERENCE
Za više informacija o Open XML formatu datoteke i o poruci koju dobijate da preuzmete programski dodatak Compatibility Pack, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
919026 Poruka o grešci koju dobijate kada pokušate da otvorite ili sačuvate Office 2007 dokument: „Želite li da preuzmete programski dodatak Compatibility Pack da biste mogli da radite sa ovom datotekom“ (Ovaj sadržaj može da bude na engleskom)
excel2007 excel2k7 excel12 xl2007 xl2k7 xl12 powerpoint2007 powerpoint2k7 powerpoint12 ppt2007 ppt2k7 ppt12 word2007 word2k7 word12 wd2007 wd2k7 wd12 fixit fix it fixme
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 926054 - Poslednji pregled: 12/20/2011 16:41:00 - Verzija: 1.0

Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office PowerPoint 2007, Microsoft Office Word 2007

 • kberrmsg kbopenfile kbconversion kbappcompatibility kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb kbfixme kbmsifixme KB926054
Povratne informacije
tyle="display: none; " src="https://c1.microsoft.com/c.gif?DI=4050&did=1&t=">/html>