Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Aktivacija Microsoft igara i programa za mape

UVOD
Ovaj članak navodi najčešća pitanja i odgovore o aktivaciji naslova Microsoft igara za Windows i Home proizvoda, kao i o rešavanju problema sa aktivacijom za ove naslove.
DODATNE INFORMACIJE
P1: šta je to aktivacija Microsoft proizvoda?

O1: aktivacija Microsoft proizvoda pokušava da dovede do manjeg količine falsifikovanog softvera, kao i da obezbedi da Microsoft kupci dobiju kvalitet softvera koji očekuju. Kada aktivirate softverski proizvod, hardveru računara na kojem ste instalirali proizvod dodeljuje se određena šifra proizvoda. Kada se dodeli ova šifra proizvoda, ne možete koristiti istu šifru proizvoda za aktivaciju proizvoda na drugim računarima. Aktivacija proizvoda je potrebna da bi se proizvod koristio u režimu sa svim funkcijama. Ako odaberete da aktivirate proizvod, možete ga koristiti samo u probnom režimu smanjene funkcionalnosti. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
925723 Primate poruku o aktivaciji nakon 30 minuta igranja igre Flight Simulator X (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
P2: koje su prednosti aktivacije Microsoft proizvoda?

O2: aktivacija Microsoft proizvoda vam omogućava da pokrenete i koristite proizvod bez upotrebe diska.

P3: koje informacije se prikupljaju, obrađuju ili prenose tokom procesa aktivacije?

O3: kada aktivirate softverski proizvod, informacije o šifri proizvoda šalju se korporaciji Microsoft, zajedno sa hešom hardvera. Heš hardvera je nejedinstveni broj koji se generiše pomoću konfiguracije hardvera računara. Heš hardvera ne predstavlja lične informacije ili informacije o proizvodu. Heš hardvera ne može da se koristi za određivanje marke i modela računara. Pored toga, heš hardvera nije moguće izračunati unazad da bi se utvrdile neobrađene informacije o računaru. Pored standardnih informacija o računaru, prikupljaju se i neke dodatne jezičke postavke. Ove informacije se ne koriste za vašu identifikaciju. Informacije se koriste samo da bi se potvrdilo da imate licenciranu kopiju proizvoda i da bi se prikupile informacije za statističku analizu.

P4: koliko puta mogu da aktiviram proizvod?

O4: ne postoji ograničenje za to koliko puta možete aktivirati softverski proizvod na istom računaru. Na primer, proizvod možete ukloniti ili aktivirati neograničen broj puta. Obezbeđuje se dodatna aktivacija da biste mogli da uklonite i instalirate računar na istom računaru ili na drugom računaru. Više informacija potražite u uslovima licenciranja za Microsoft softver. Uslovi licenciranja za Microsoft softver nalaze se u fascikli igre.

P5: kako da znam da li je softver već aktiviran?

O5: ako proizvod nije aktiviran, mogućnosti za više igrača u igri nisu dostupne.
Napomena Neke igre koje su predviđene samo za više igrača nije moguće pokrenuti dok ih ne aktivirate.
P6: mogu li da instaliram proizvod na više računara?

O6: Pogledajte ugovor sa krajnjim korisnikom (uslovi licenciranja za Microsoft softver) da biste pronašli više informacija o tome na koliko računara možete instalirati proizvod. Ugovor sa krajnjim korisnikom nalazi se u fascikli proizvoda ili na DVD-u proizvoda.
P7: kako da aktiviram Microsoft proizvod za Windows?

O7: kada prvi put pokrenete proizvod, od vas se traži da izaberete stavku Aktiviraj odmah ili Aktiviraj kasnije. Ako izaberete stavku Aktiviraj odmah, morate da unesete šifru proizvoda. Proizvod možete pokrenuti ne aktivirajući ga koliko god dugo želite. Ako ne aktivirate proizvod, on će se pokrenuti u režimu smanjene funkcionalnosti. Pored toga, neke funkcije, na primer funkcija za više igrača, neće biti dostupne u proizvodu. Da biste nastavili da koristite sve funkcije proizvoda, morate da aktivirate proizvod.

Da biste aktivirali proizvod, sledite ove korake:
 1. Izaberite stavku Aktiviraj odmah, a zatim kliknite na dugme Dalje.
 2. Otkucajte šifru proizvoda, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Napomena Nemojte izgubiti šifru proizvoda. Sačuvajte pakovanje ili zabeležite broj. Informacije o broju čuvajte na bezbednom mestu.
 3. Čarobnjak za aktivaciju se pokreće automatski. Čarobnjak za aktivaciju vam nudi sledeće opcije za nastavak:
  • Aktivacija pomoću Interneta
   Čarobnjak za aktivaciju se automatski povezuje sa Microsoft serverima za licenciranje putem Internet veze. Kada proizvod aktivirate pomoću Interneta, šifra proizvoda se šalje korporaciji Microsoft putem šifrovanog transfera. Ako odlučite da proizvod aktivirate putem Interneta, a još niste povezani, čarobnjak će vas upozoriti da ne postoji veza.
  • Aktivacija pomoću telefona
   Telefonom možete pozvati centar za aktivaciju da biste dobili pomoć predstavnika korisničke službe i aktivirali proizvod. Telefonska aktivacija može potrajati duže od aktivacije putem Interneta. Treba da budete za računarom kada uputite poziv. Pored toga, treba da imate šifru softverskog proizvoda. Kada izaberete ovu opciju, čarobnjak za aktiviranje generiše ID instalacije. Morate da imate ID instalacije da biste proizvod aktivirali telefonskim putem.

   Važno Kada telefonom pozovete centar za aktivaciju, od vas će biti zatraženo da pročitate brojeve ID-a instalacije. Ako imate problema u praćenju uputstava putem telefona, ne spuštajte slušalicu. Sačekajte dok ne dobijete opciju za prebacivanje. Recite: „prebaci me“. Bićete preusmereni da razgovarate sa predstavnikom korisničke službe.

   Napomena Centar za aktivaciju nije naveden u ovom članku zato što se brojevi za telefonski kontakt razlikuju u zavisnosti od licence, kao i zemlje ili regiona. Čarobnjak za aktivaciju vam daje broj telefona na koji treba da pozovete centar za aktivaciju.
Ako je aktivacija uspešna, primićete sledeću poruku:
Uspešno ste aktivirali Microsoft <naslov proizvoda> na ovom računaru.
Sledeći koraci
Ako vam je potrebna dodatna pomoć, posetite Veb lokaciju Microsoft usluga za korisničku podršku da biste pronašli druga rešenja. Ova Veb lokacija obezbeđuje sledeće usluge:
FSX Flightsim flightsimx
Svojstva

ID članka: 927007 - Poslednji pregled: 05/06/2010 14:58:35 - Verzija: 9.0

Microsoft Flight Simulator X Deluxe, Microsoft Flight Simulator X Standard, Microsoft Age of Empires III, Microsoft Age of Empires III : The WarChiefs, Microsoft Dungeon Siege II, Fable: The Lost Chapters PC, Microsoft Age of Empires III: The Asian Dynasties, Microsoft Flight Simulator X Acceleration Expansion Pack, Microsoft Flight Simulator X Service Pack 1, Microsoft Gears of War (PC), Microsoft Halo 2 for Windows Vista, Microsoft Shadowrun (PC), Microsoft Viva Pinata (PC), Microsoft Zoo Tycoon 2, Microsoft Zoo Tycoon 2: African Adventure, Microsoft Zoo Tycoon 2: Dino Danger, Microsoft Zoo Tycoon 2: Endangered Species, Microsoft Zoo Tycoon 2: Marine Mania, Microsoft Zoo Tycoon 2: Ultimate Collection, Microsoft MapPoint 2009 North America, Microsoft MapPoint 2009 North America with GPS Locator, Microsoft Streets & Trips 2009, Microsoft Streets & Trips 2009 with GPS Locator, Microsoft MapPoint 2010, Microsoft MapPoint 2010 with GPS Locator, Microsoft Streets & Trips 2010, Microsoft Streets & Trips 2010 GPS Locator

 • kbexpertisebeginner kbhowto KB927007
Povratne informacije