Upravljački program uređaja nije moguće instalirati pomoću njegovog instalacionog programa u operativnom sistemu Windows Vista

SIMPTOMI
Kada pokušate da instalirate upravljački program uređaja koristeći njegov instalacioni program u operativnom sistemu Windows Vista, ne uspevate u tome.

Do ovog problema može doći ako su ispunjeni sledeći uslovi:
 • Upravljački program koristi izvršni instalacioni program zasnovan na datoteci.
 • Instalacioni program nije dizajniran za operativni sistem Windows Vista.
UZROK
Do problema sa izvršnim instalacionim programima zasnovanim na datotekama može doći ako su ispunjeni neki od sledećih uslova:
 • Instalacioni program nije kompatibilan sa operativnim sistemom Windows Vista.
 • Upravljački program nije kompatibilan sa operativnim sistemom Windows Vista.
 • Dolazi do problema koji je u vezi sa korisničkim pravima koja su potrebna za instalaciju upravljačkog programa.
REŠENJE
Da biste rešili ovaj problem, pokrenite instalacioni program upravljačkog programa u režimu kompatibilnosti. Možete i da koristite nalog sa administrativnim akreditivima da biste pokrenuli instalacioni program upravljačkog programa. Takođe možete da pronađete .inf datoteku za upravljački program, a zatim da ga ručno instalirate.

Važno Pre nego što primenite neki od ovih metoda, preporučujemo da se obratite proizvođaču uređaja ili proizvođaču upravljačkog programa za više informacija o načinu instaliranja upravljačkog programa u operativnom sistemu Windows Vista.

Da biste pokrenuli instalacioni program upravljačkog programa u režimu kompatibilnosti

Konfigurišite instalacioni program upravljačkog programa da se pokreće u režimu kompatibilnosti za Microsoft Windows XP sa servisnim paketom 2. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Pronađite izvršnu datoteku za instalacioni program upravljačkog programa.
 2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku i zatim izaberite stavku Svojstva.
 3. U dijalogu Svojstva Ime paketa izaberite karticu Kompatibilnost.
 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni ovaj program u režimu kompatibilnosti za, na listi Pokreni ovaj program u režimu kompatibilnosti za izaberite stavku Windows XP (servisni paket 2), a zatim kliknite na dugme U redu.
 5. Kliknite dvaput na izvršnu datoteku da biste pokrenuli instalacioni program.

Da biste pokrenuli instalacioni program upravljačkog programa koristeći administrativne akreditive

Konfigurišite instalacioni program upravljačkog programa da se pokreće pod administratorskim nalogom. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Pronađite izvršnu datoteku za instalacioni program upravljačkog programa.
 2. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator.

  Dozvola kontrole korisničkog pristupa Ako se od vas zatraži lozinka administratora ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.
 3. Sledite korake za instalaciju upravljačkog programa.

Da biste pronašli .inf datoteku i ručno instalirali upravljački program

Koristite alatku „Upravljač uređajima“ da biste instalirali upravljački program. Da biste to uradili, sledite ove korake.

1. korak: Pronađite .inf datoteku

Pronađite .inf datoteku koja se nalazi u okviru instalacionog programa upravljačkog programa. .inf datoteka najčešće se nalazi u jednoj od sledećih fascikli na medijumu za instalaciju upravljačkog programa:
 • U istoj fascikli kao i instalacioni program.
 • U potfascikli koja se nalazi u fascikli koja sadrži instalacioni program. Potfascikla najčešće ima ime kao što je „Windows XP“, „Upravljački programi“ ili „WinXP“.
Ako su datoteke upravljačkog programa upakovane u jednu izvršnu datoteku, možda možete da ih izdvojite ili da im pristupite na neki drugi način. Da biste to uradili, koristite neki od sledećih metoda, u zavisnosti od situacije:
 • Koristite program za komprimovanje datoteka da biste izdvojili datoteke.

  Ako su datoteke upravljačkog programa upakovane u jednu izvršnu datoteku, možda ćete moći da upotrebite alatku za kompresiju datoteka kao što je WinZip ili WinRAR da biste izdvojili sadržaj paketa upravljačkog programa u fasciklu. .inf datoteka trebalo bi da se nalazi među datotekama koje ste izdvojili.
 • Koristite funkciju „Windows komprimovane fascikle“ da biste izdvojili datoteke.

  Ako nemate programe WinZip ili WinRAR, možda ćete moći da izdvojite datoteke pomoću funkcije „Windows komprimovane fascikle“. Da biste to uradili, promenite oznaku tipa datoteke iz .exe u .zip. Zatim upotrebite program Windows Explorer da biste kopirali datoteke iz komprimovane fascikle.
 • Izdvojte sadržaj iz .cab datoteke.

  Ako u pakovanju upravljačkog programa ne postoji .inf datoteka, ali postoje neke .cab datoteke, možda ćete moći da izdvojite sadržaj .cab datoteka.

  Napomena Ovaj metod je retko uspešan. Ova vrsta pakovanja upravljačkih programa najčešće se kreira pomoću programa InstallShield. Program InstallShield koristi poseban .cab format koji nije dizajniran tako da može da mu se pristupi pomoću alatki kao što su WinZip ili WinRAR.
 • Pronađite datoteke u fascikli „Privremene datoteke“.

  Ako i dalje ne možete da pristupite instalacionim datotekama, pokušajte da pronađete izdvojene privremene datoteke. Datoteke se najčešće izdvajaju u lokalnu fasciklu „Privremene datoteke“ kada instalirate program. Možda ćete moći da vidite sadržaj paketa upravljačkog programa tako što ćete ispitati sadržaj fascikle „Privremene datoteke“. Da biste to uradili, sledite ove korake:
  1. Uklonite sadržaj fascikle „Privremene datoteke“. Kada uklonite sadržaj fascikle „Privremene datoteke“, moći ćete lakše da pronađete privremene datoteke koje su kreirane kada ste pokrenuli instalacioni program upravljačkog programa. Da biste uklonili sadržaj fascikle „Privremene datoteke“, sledite ove korake:
   1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, a zatim izaberite stavku Računar.
   2. Kliknite desnim tasterom miša na čvrsti disk na kojem je instaliran operativni sistem Windows Vista, a zatim izaberite stavku Svojstva.
   3. U dijalogu Svojstva lokalnog diska (Slovo disk jedinice) izaberite karticu Opšte postavke, a zatim kliknite na dugme Pospremanje diska.
   4. U dijalogu Opcije pospremanja diska izaberite stavku Datoteke svih korisnika na ovom računaru.

    Dozvola kontrole korisničkog pristupa Ako se od vas zatraži lozinka administratora ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.
   5. U okviru Datoteke za brisanje opozovite izbor u svim poljima za potvrdu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Privremene datoteke, a zatim kliknite na dugme U redu.
   6. Ako budete upitani želite li da trajno izbrišete datoteke, kliknite na dugme Izbriši datoteke.
  2. Koristite Windows Explorer da biste otvorili fasciklu „Privremene datoteke“. Da biste to uradili, kliknite na dugme Startdugme „Start“, u polju Započni pretragu otkucajte %temp%, a zatim pritisnite taster ENTER.
  3. Pokrenite instalacioni program upravljačkog programa.

   Napomena Neki instalacioni programi automatski brišu privremene datoteke kada se instalacioni program zatvori. Zbog toga ostavite instalacioni program upravljačkog programa pokrenut u pozadini.
  4. Ispitajte sadržaj fascikle „Privremene datoteke“ da biste pronašli datoteke upravljačkog programa.

2. korak: Ručna instalacija upravljačkog programa

Kada pronađete .inf datoteku za upravljački program koji želite da instalirate, ručno instalirajte novi upravljački program. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, kliknite desnim tasterom miša na stavku Računar, a zatim izaberite stavku Svojstva.
 2. U oknu Zadaci izaberite stavku Upravljač uređajima.

  Dozvola kontrole korisničkog pristupa Ako se od vas zatraži lozinka administratora ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.
 3. U alatki „Upravljač uređajima“ pronađite uređaj za koji želite da instalirate upravljački program.

  Napomena Da biste prikazali skrivene uređaje, u meniju Prikaz izaberite stavku Prikaži skrivene uređaje.
 4. Kliknite desnim tasterom miša na uređaj, a zatim izaberite stavku Ažuriraj softver upravljačkog programa.
 5. Izaberite stavku Pregledaj računar u potrazi za softverom upravljačkog uređaja, izaberite stavku Dopusti mi da izaberem sa liste upravljačkih programa za uređaje na računaru, a zatim izaberite stavku Imam disk.
 6. U dijalogu Instalacija sa diska kliknite na dugme Pregledaj, pronađite .inf datoteku za upravljački program uređaja koji želite da instalirate, a zatim kliknite na dugme Otvori.
 7. Sledite korake u dijalogu Ažuriranje softvera upravljačkog programa za ime uređaja da biste ažurirali upravljački program.
Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.
Svojstva

ID članka: 927524 - Poslednji pregled: 03/19/2007 16:04:42 - Verzija: 2.0

Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows Vista Home Basic 64-bit edition, Windows Vista Home Premium 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition, Windows Vista Business 64-bit EN

 • kbdriver kbexpertisebeginner kbhardware kbtshoot kbprb KB927524
Povratne informacije