Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Sistemske ikone se ne pojavljuju na sistemskoj traci poslova u operativnom sistemu Windows Vista ili Windows 7 dok ponovo ne pokrenete računar

Podrška za operativni sistem Windows Vista bez instaliranih servisnih paketa obustavlja se 13. aprila 2010. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne ispravke za Windows XP, uverite se da koristite Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2). Više informacija potražite na sledećoj Microsoft Veb stranici: Obustavlja se podrška za neke verzije operativnog sistema Windows

Opis problema
Kada prvi put pokrenete računar koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows 7, neke od sledećih ikona se ne pojavljuju na sistemskoj traci poslova u donjem desnom uglu ekrana.
 • Ikona „Mreža“
 • Ikona „Jačina zvuka“
 • Ikona „Napajanje“
Takođe možete primetiti da izbori u poljima za potvrdu za povezane sistemske ikone nisu potvrđeni na kartici Sistemska traka poslova u dijalogu Traka zadataka i svojstva „Start“ menija. Međutim, mreža, jačina zvuka i funkcije napajanja funkcionišu ispravno čak i kada se njihove povezane ikone ne pojavljuju na sistemskoj traci poslova. Ovim funkcijama možete pristupiti pomoću kontrolne table.

Ako računaru date dovoljno vremena da završi inicijalizacije usluge pokretanja pre nego što ponovo pokrenete računar, a neke sistemske ikone se i dalje ne pojavljuju na sistemskoj traci poslova posle ponovnog pokretanja, možete učiniti da se ponovo pojave tako što ćete izbrisati dva potključa iz registratora.

Da bismo rešili ovaj problem umesto vas, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako biste radije da sami rešite problem, posetite odeljak „Popraviću sâm“.
Popravi umesto mene

Popraviću sâm

Da biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na vezu Reši ovaj problem. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i sledite korake u čarobnjaku.
Napomena Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom jeziku. Međutim, automatska popravka funkcioniše i za druge jezičke verzije operativnog sistema Windows.

Napomena Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, automatsku popravku možete sačuvati na fleš disku ili CD-u, a zatim je možete pokrenuti na računaru na kojem postoji problem.

Sada posetite odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.
Popraviću sâm
Kada prvi put pokrenete novi računar, operativni sistem obično pokreće inicijalizacije usluge pokretanja koje mogu potrajati od jednog do šest sati, u zavisnosti od toga koje aplikacije su unapred učitane na računaru. Uverite se da ste operativnom sistemu pružili dovoljno vremena da završi ove inicijalizacije usluge pokretanja pre nego što isključite ili ponovo pokrenete računar. Ovaj problem se obično ne ponavlja kada operativni sistem završi sa inicijalizacijom svih usluga u pozadini pre ponovnog pokretanja.

Napomena Možete utvrditi da li su te inicijalizacije usluge završene posmatranjem aktivnosti svetla čvrstog diska (ako računar ima ovu funkciju). Ako svetlo čvrstog diska povremeno treperi umesto da je stalno uključeno, te inicijalizacije usluge su možda završene. Iskorišćenost CPU-a možete proveriti na kartici Performanse u Windows upravljaču zadacima. Ako je iskorišćenost CPU-a manja od 15 procenata, inicijalizacije usluge su verovatno završene i možete isključiti ili ponovo pokrenuti računar. Kako bi se ikone ponovo pojavile, izbrišite dva potključa iz registratora. Da biste to uradili, sledite ove korake.

Napomena Ovo rešenje ćete možda morati ponovo da primenite posle ponovnog pokretanja računara ako se ikone i dalje ne budu pojavljivale na sistemskoj traci poslova.

Važno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrže korake koji objašnjavaju kako se menja registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Zbog toga obavezno pažljivo sledite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. U tom slučaju možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Da biste dobili više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
322756 Pravljenje rezervne kopije registratora i njegovo vraćanje u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows
 1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, u polju Započni pretragu ili u polju Pretražite programe i datoteke otkucajte regedit, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Dozvola kontrole korisničkog pristupa Ako vam bude zatražena lozinka administratora ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Dozvoli.
 2. Pronađite sledeći potključ registratora i kliknite na njega:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
 3. U oknu sa detaljima izaberite stavku registratora IconStreams.
 4. U meniju Uređivanje izaberite stavku Izbriši, a zatim kliknite na dugme Da.
 5. U oknu sa detaljima izaberite stavku registratora PastIconsStream.
 6. U meniju Uređivanje izaberite stavku Izbriši, a zatim kliknite na dugme Da.
 7. Napustite alatku „Uređivač registratora“.
 8. Ponovo pokrenite proces Explorer.exe. Da biste to uradili, sledite ove korake:
  1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+ESC.
  2. Na kartici Procesi u upravljaču zadacima kliknite na proces explorer.exe, a zatim kliknite dva puta na dugme Završi proces.
  3. U meniju Datoteka izaberite stavku Novi zadaci (Pokreni), otkucajte explorer i kliknite na dugme U redu.
  4. Izađite iz upravljača zadacima.
 9. Ako koristite Windows 7, sledite ove dodatne korake:
  1. Kliknite na dugme „Start“dugme „Start“, otkucajte Prilagodi ikone i izaberite stavku Prilagodi ikone na traci zadataka.
  2. Izaberite stavku Uključi ili isključi sistemske ikone, a zatim postavite stavke „Jačina zvuka“, „Mreža“ i „Sistem napajanja“ na opciju Uključeno.
  3. Kliknite na dugme U redu, uverite se da je ponašanje za stavke „Napajanje“, „Mreža“ i „Jačina zvuka“ ispravno postavljeno, a zatim kliknite na dugme U redu.
Da li je ovo rešilo problem?
Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim člankom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
jpn notification tray icons reboot LB_9646677
Svojstva

ID članka: 945011 - Poslednji pregled: 10/10/2011 09:15:00 - Verzija: 4.0

Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Starter, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Home Basic 64-bit edition, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows Vista Home Premium 64-bit edition, Windows Vista Ultimate 64-bit edition, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Starter, Windows 7 Ultimate

 • kbfixme kbmsifixme kbexpertisebeginner kbhowto KB945011
Povratne informacije