Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Windows Internet Explorer 7 biće distribuiran putem usluge WSUS od 12. februara 2008. Za upravljanje ovom ispravkom može biti potrebno učešće administratora

Pregled
Microsoft će 12. februara 2008. izdati ispravku za instalaciju i dostupnost programa Windows Internet Explorer 7 za Windows Server Update Services (WSUS), označenu kao paket zbirnih ispravki. Ispravka za instalaciju i dostupnost programa Windows Internet Explorer 7 predstavlja kompletan instalacioni paket koji će nadograditi računare sa programom Internet Explorer 6 na Windows Internet Explorer 7. Članak Microsoft baze znanja sa brojem 940767 sadrži više informacija o ispravci za instalaciju i dostupnost programa Windows Internet Explorer 7. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
940767 Opis ispravke za instalaciju i dostupnost programa Windows Internet Explorer 7
Budući da centar za preuzimanje i lokacija Microsoft Update opisuju ispravku za instalaciju i dostupnost programa Windows Internet Explorer 7 kao Windows Internet Explorer 7, u narednom delu ovog članka koristiće se termin Windows Internet Explorer 7.

Ako odmah želite da instalirate Windows Internet Explorer 7 koristeći WSUS, ovaj paket možete da uvezete iz kataloga lokacije Microsoft Update sledeći uputstva u odeljku pod naslovom „Primena programa Windows Internet Explorer 7 pomoću usluge WSUS“.

Ako ste WSUS konfigurisali da „automatski odobrava“ pakete zbirnih ispravki (to nije podrazumevana konfiguracija), instalacija programa Windows Internet Explorer 7 biće automatski odobrena nakon 12. februara 2008. tako da ćete možda želeti da preduzmete radnje navedene ispod kako biste upravljali načinom i vremenom instalacije ove ispravke. Potrebno je da preduzmete radnju u sledećim slučajevima:
 • Koristite WSUS za upravljanje ispravkama u organizaciji.
 • Imate računare koji rade pod operativnim sistemom Windows XP servisni paket 2 (SP2) ili pod operativnim sistemom Windows Server 2003 servisni paket 1 (SP1) na kojima je instaliran Internet Explorer 6.
 • Trenutno ne želite da nadogradite računare na kojima je instaliran Internet Explorer 6 na Windows Internet Explorer 7.
 • Konfigurisali ste WSUS da automatski odobrava instalaciju zbirnih ispravki.
Važne napomene
 • Ovo se ne primenjuje na operativni sistem Windows Vista zato što Windows Internet Explorer 7 predstavlja komponentu operativnog sistema Windows Vista.
 • Alatke za blokiranje u programu Internet Explorer blokiraju samo instalaciju do koje dolazi kada se koriste funkcije Windows Update i „Automatsko ažuriranje“. Alatke ne blokiraju distribuciju do koje dolazi kada se koristi WSUS. Ovaj članak govori o distribuciji do koje dolazi kada se koristi WSUS. Internet Explorer 7 već je dostupan na 23 jezika pomoću funkcija Windows Update i „Automatsko ažuriranje“. Od 12. februara 2008. Internet Explorer 7 će biti dostupan i na japanskom jeziku pomoću funkcija Windows Update i „Automatsko ažuriranje“.

Primena programa Windows Internet Explorer 7 pomoću usluge WSUS

Ako ne sinhronizujete pakete označene kao zbirne ispravke za WSUS ili želite odmah da instalirate Windows Internet Explorer 7 bez čekanja do 12. februara 2008, paket Windows Internet Explorer 7 možete da uvezete u WSUS 3.0 iz kataloga Windows Update.
Napomena Ova funkcija uvoza dostupna je samo u usluzi WSUS verzije 3.0.

Na WSUS serveru:
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Administrativne alatke, a zatim izaberite stavku Microsoft Windows Server Update Services 3.0.
 2. Razvijte stavku Ime računara i izaberite stavku Radnja.
 3. Izaberite stavku Uvezi ispravke.
 4. WSUS će otvoriti prozor pregledača u kojem se od vas može tražiti da instalirate ActiveX kontrolu. Moraćete da instalirate ActiveX kontrolu da biste nastavili.
 5. Kada je instalirate, videćete ekran kataloga Microsoft Update.
 6. U polju Pretraga otkucajte 940767, a zatim kliknite na dugme Pretraži.
 7. Pronađite Internet Explorer pakete koji odgovaraju operativnim sistemima, jezicima i procesorima u vašem okruženju. Kliknite na dugme Dodaj da biste ih dodali u korpu.
 8. Kada izaberete sve pakete koji su vam potrebni, kliknite na dugme Prikaži korpu.
 9. Kliknite na dugme Uvezi da biste uvezli pakete na WSUS server.
 10. Kada se završi uvoz paketa, kliknite na dugme Zatvori da biste se vratili u WSUS.
Ispravke su sada dostupne za instalaciju putem usluge WSUS.

Više o drugim metodama za instalaciju programa Windows Internet Explorer 7 možete saznati iz Vodiča za primenu programa Internet Explorer 7 koji je dostupan na lokaciji Microsoft Download Center. U njih spadaju:
 • Korišćenje sistema Systems Management Server
 • Korišćenje aktivnog direktorijuma i smernica grupe
Vodič za primenu programa Internet Explorer 7:

Odlaganje primene programa Windows Internet Explorer 7

Ako ste WSUS konfigurisali da automatski odobrava instalaciju zbirnih ispravki, ali ne želite da putem usluge WSUS automatski instalirate Windows Internet Explorer 7 kada on bude izdat 12. februara 2008, potrebno je da onemogućite ovo pravilo automatskog odobravanja pre 12. februara 2008. Kada se pravilo onemogući, možete da sinhronizujete paket Windows Internet Explorer 7 sa WSUS serverom pomoću koraka navedenih ispod. Kada se paket Windows Internet Explorer 7 sinhronizuje sa serverom, neće biti automatski odobren kada ponovo uključite pravilo automatskog odobravanja. Koraci opisani ispod predviđeni su za korisnički interfejs WSUS 3.0. Koraci za korisnički interfejs WSUS 2 SP1 su slični, ali koriste stariji Web korisnički interfejs.

Radnja koju treba preduzeti pre 12. februara 2008.

Ovi koraci će privremeno izmeniti automatsko odobravanje koje ste možda kreirali da biste se uverili da instalacija paketa klasifikovanih kao zbirne ispravke nije automatski odobrena. Ovo su koraci za WSUS 3.0. Za WSUS 2.0 pogledajte dokumentaciju proizvoda.
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Administrativne alatke, a zatim izaberite stavku Microsoft Windows Server Update Services 3.0.
 2. Razvijte stavku Ime računara i izaberite stavku Opcije.
 3. Izaberite stavku Automatska odobrenja.
 4. Kliknite na pravilo koje automatski odobrava ispravku koja je klasifikovana kao zbirna ispravka, a zatim kliknite na dugme Uredi.

  Napomena Svojstva za ovo pravilo biće slična sledećim:
  • Kada se ispravka nalazi u zbirnim ispravkama
  • Odobri ispravku za sve računare
 5. Kliknite na svojstvo Zbirne ispravke u okviru odeljka 2. korak: Uređivanje svojstava (kliknite na podvučenu vrednost).
 6. Opozovite izbor u polju za potvrdu Zbirna ispravka i kliknite na dugme U redu.
 7. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Automatska odobrenja.
Napomena Ako ne vidite pravilo koje je slično 4. koraku, niste konfigurisali WSUS da automatski odobrava instalaciju zbirnih ispravki. Zbog toga nisu potrebne dodatne radnje.

Radnje koje treba preduzeti nakon 12. februara 2008.

Navedeni koraci osiguravaju da instalacija programa Windows Internet Explorer 7 neće biti automatski odobrena. U sledećim koracima ručno ćete sinhronizovati novi paket Windows Internet Explorer 7 sa WSUS serverom tako da on neće biti instaliran kada ponovo omogućite automatsko odobravanje za zbirne ispravke. Ovo su koraci za WSUS 3.0. Za WSUS 2.0 pogledajte dokumentaciju proizvoda.
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Administrativne alatke, a zatim izaberite stavku Microsoft Windows Server Update Services 3.0.
 2. Razvijte stavku Ime računara i izaberite stavku Sinhronizacije.
 3. Kliknite na dugme Sinhronizuj odmah.
 4. Razvijte stavku Ime računara, razvijte stavku Ispravke i izaberite stavku Sve ispravke.
 5. U padajućem meniju Odobrenje izaberite stavku Neodobreno.
 6. Uverite se da je Windows Internet Explorer 7 naveden kao neodobrena ispravka.

  Napomena U zavisnosti od jezika i ispravki za operativni sistem koje ste uvezli može biti navedeno više ispravki.
Opcionalno Ako poslovne potrebe vaše organizacije zahtevaju da bude podešeno automatsko odobravanje paketa zbirnih ispravki, postavke automatskog odobravanja možete da vratite u proširenju konzole „Usluge ažuriranja“ u okviru Microsoft Management Console. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Administrativne alatke i izaberite stavku Microsoft Windows Server Update Services 3.0.
 2. Razvijte stavku Ime računara i izaberite stavku Opcije.
 3. Izaberite stavku Automatska odobrenja.
 4. Izaberite pravilo koje automatski odobrava ispravke različitih klasifikacija i kliknite na dugme Uredi.
 5. Izaberite svojstvo Zbirne ispravke u okviru odeljka 2. korak: Uređivanje svojstava (kliknite na podvučenu vrednost).
 6. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Zbirne ispravke i kliknite na dugme U redu.
 7. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Automatska odobrenja.
Napomena Budući da se pravila za automatsko odobravanje procenjuju samo kada se ispravka prvi put uveze u WSUS, ponovno uključivanje ovog pravila nakon uvoza/sinhronizacije ispravke za Windows Internet Explorer 7 sa serverom neće dovesti do automatskog odobravanja ove ispravke.

Više informacija o korišćenju automatskog odobravanja ispravki putem usluge WSUS potražite na WSUS blogu.
DODATNE INFORMACIJE
Uklanjanje programa Windows Internet Explorer 7 iz WSUS kataloga u oktobru 2007. zaustavilo je izveštavanje o zalihama i primeni za Windows Internet Explorer 7 putem alatke Inventory Tool for Microsoft Updates (ITMU) sistema Systems Management Server (SMS) 2003. Paket SMS 2003 ITMU iz februara 2008. obuhvataće Windows Internet Explorer 7. Do tada, klijenti mogu da kreiraju standardnu Windows Internet Explorer 7 MSI instalaciju koristeći IEAK 7.

Za više informacija o korišćenju IEAK-a za kreiranje MSI instalacije kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
942812 Za primenu programa Internet Explorer 7 u okruženjima aktivnog direktorijuma mogu se koristiti .msi datoteke (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
Microsoft je potvrdio da se ovo primenjuje na Microsoft proizvode navedene u odeljku „Odnosi se na“.
Svojstva

ID članka: 946202 - Poslednji pregled: 02/14/2008 15:09:00 - Verzija: 6.0

Microsoft Windows Server Update Services 3.0

 • kbtshoot kbprb kbpubtypekc KB946202
Povratne informacije