Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Neki programi nezavisnih proizvođača mogu imati promenjenu funkcionalnost nakon instalacije Windows XP servisnog paketa 3

Ukinuta je podrška za Windows XP

Microsoft je 8. aprila 2014. godine ukinuo podršku za Windows XP. Ova promena je uticala na ispravke softvera i bezbednosne opcije. Saznajte kako ovo utiče na vas i kako da ostanete zaštićeni.

UVOD
Kada instalirate Windows XP servisni paket 3 (SP3), mnoge datoteke i procesi će biti znatno promenjeni radi poboljšanja sistema bezbednosti, pouzdanosti i funkcionalnosti operativnog sistema Windows XP. Međutim, ove promene mogu uticati i na neke programe drugih proizvođača. Ovaj članak sadrži listu poznatih programa nezavisnih proizvođača kojima može biti promenjena funkcionalnost nakon instalacije operativnog sistema Windows XP SP3. Ova lista obuhvata samo testirane i prijavljene programe i ne treba je smatrati sveobuhvatnom. Da biste prikazali listu, idite na odeljak „Poznati programi koji gube funkcionalnost nakon instalacije operativnog sistema Windows XP SP3“.

Ako je neki od programa sa liste instaliran na vašem računaru, preporučujemo vam da se obratite prodavcu softvera pre nego što instalirate operativni sistem Windows XP SP3. Ako ste već instalirali Windows XP SP3, od prodavca možda možete dobiti ispravku programa ili neko druge rešenje.

Napomena Neki programi drugih proizvođača su napisani specijalno za datoteke i usluge koje mogu biti promenjene u narednim verzijama operativnog sistema Windows.
DODATNE INFORMACIJE

Poznati programi koji gube funkcionalnost nakon instalacije operativnog sistema Windows XP SP3

U sledećoj tabeli data je lista programa za koje se zna da gube u određenoj meri funkcionalnost nakon instalacije operativnog sistema Windows XP SP3 i opisani su simptomi koji se javljaju. Ako koristite neki od ovih programa, preporučujemo vam da od prodavca softvera zatražite najnovije verzije ili neko drugo rešenje pomoću veza datih u tabeli.

Ako je program koji se ne nalazi na listi izgubio funkcionalnost, idite na odeljak „Radnje koje treba preduzeti u slučaju da program nezavisnog proizvođača nije na listi“.

Ako ovi programi nisu instalirani na vašem računaru i ako ste već proverili kod prodavca programa drugih proizvođača da li su programi koje koristite kompatibilni sa servisnim paketom, možete preuzeti i instalirati Windows XP SP3.Da biste dobili dodatne informacije o tome kako da nabavite Windows XP SP3, kliknite na broj sledećeg članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:
322389 Nabavljanje najnovijeg Windows XP servisnog paketa
Program Verzija ProdavacSimptomWeb lokacija prodavca Veza ka poslednjoj verziji ili rešenju
ATI Catalyst - Objedinjeni softverski paket 8.2ATIViše nećete moći da rotirate ekran radne površine pomoću ATI Catalyst softvera. http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.htmlDa biste preuzeli ažuriranu verziju upravljačkog programa, posetite sledeću ATI Web lokaciju:
XPize 4.7 XPero Izgubićete XPize postavke, a teme drugih proizvođača više neće raditi ispravno.http://www.xpize.comDa biste dobili informacije o podršci od prodavca, posetite sledeću XPero Web lokaciju:Za više informacija o ovom problemu kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
950258 Teme drugih proizvođača možda neće raditi na predviđeni način kada instalirate Windows XP servisni paket 3 (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
Neat Receipts3.0 NeatReceipts U operativnom sistemu Windows XP SP3 ne možete instalirati NeatReceipts 3.0.http://www.neatreceipts.comDa biste preuzeli ažuriranu verziju softvera, posetite sledeću NeatReceipts Web lokaciju:

Šta preduzeti ako program drugog proizvođača nije na listi

Ako ste već instalirali Windows XP SP3 i imate problema sa radom programa koji nisu na listi u tabeli, najpre pokušajte sa korakom 1. Ako to ne pomogne, pokušajte sa korakom 2 ili korakom 3.

Napomena Ako ne znate koja je Web lokacija prodavca ili nemate kontakt informacije, možete ih pronaći pomoću veza iz odeljka „Reference“.
  • 1. korak: Probajte da otklonite problem tako što ćete ponovo pokrenuti računar. Ako to ne pomogne, pređite na 2. korak.
  • 2. korak: Proverite na Web lokaciji prodavca programa da li je dostupna ispravka programa koja je kompatibilna sa operativnim sistemom Windows XP SP3 ili neka novija verzija programa koja je izdata nakon datuma izdavanja operativnog sistema Windows XP SP3. Ako postoji ispravka programa ili novija verzija, preuzmite je i instalirajte da biste rešili problem. Ako problem i dalje postoji ili ako na Web lokaciji prodavca nema dostupnih ispravki, pokušajte sa korakom 3.
  • 3. korak: Prijavite ovaj problem prodavcu programa. Vezu za kontakt možete pronaći na Web lokaciji prodavca ili pomoću veza iz odeljka „Reference“. Takođe, ako na Web lokaciji prodavca nije dostupna ispravka programa ili najnovija verzija, možete je zatražiti direktno od prodavca.
REFERENCE
Za informacije o tome kako da se obratite prodavcu određenog softvera kliknite na odgovarajući broj članka na sledećoj listi da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
65416 Informacije o kontaktu prodavaca hardvera i softvera, A-K

60781 Informacije o kontaktu prodavaca hardvera i softvera, L-P

60782 Informacije o kontaktu prodavaca hardvera i softvera, Q-Z

Microsoft obezbeđuje kontakt informacije nezavisnih proizvođača da bi vam pomogao u pronalaženju tehničke podrške. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija nezavisnih proizvođača.

Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.
Svojstva

ID članka: 947309 - Poslednji pregled: 04/28/2010 13:56:59 - Verzija: 3.4

Microsoft Windows XP Service Pack 3, Service Pack 3 for Windows Embedded for Point of Service and Windows Fundamentals for Legacy PCs

  • kbexpertisebeginner kbresolve kbinfo kbtshoot kbfix KB947309
Povratne informacije