Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Od vas će se tražiti da aktivirate operativni sistem Windows Vista nakon što instalirate Windows Vista servisni paket

Podrška za operativni sistem Windows Vista sa servisnim paketom 1 (SP1) obustavlja se 12. jula 2011. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne ispravke za Windows, uverite se da koristite operativni sistem Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2). Više informacija potražite na sledećoj Microsoft Veb stranici: Obustavlja se podrška za neke verzije operativnog sistema Windows.
SIMPTOMI
Nakon što instalirate Windows Vista servisni paket, možda će se od vas tražiti da aktivirate kopiju operativnog sistema Windows Vista. Možda će se od vas tražiti da uradite ovo čak i ako je računar prethodno određen kao „originalan i aktiviran“. Pored toga, dijalog Svojstva sistema Vista može da naznači da kopija operativnog sistema Windows Vista nije aktivirana.
UZROK

1. uzrok: Utvrđene su promene hardvera ili upravljačkih programa hardverskog uređaja

Deo procesa Windows Genuine zahteva da ponovo aktivirate računar ako je određeni hardver promenjen ili ako su određeni upravljački programi hardverskog uređaja promenjeni. Windows Vista servisni paketi će možda ažurirati neke instalirane upravljačke programe uređaja. Zbog toga će se od vas možda tražiti da ponovo aktivirate operativni sistem Windows Vista.

2. uzrok: Kopija operativnog sistema Windows Vista koja je instalirana na računar nije aktivirana

Pre nego što ste instalirali servisni paket, zloupotreba pri aktivaciji je možda instalirana na računar. Ova zloupotreba pri aktivaciji je možda kreirana da izbegne proces aktivacije operativnog sistema Windows Vista. Ova vrsta zloupotrebe može da uzrokuje ekstremne promene važnih komponenti sistema u operativnom sistemu Windows Vista i može da utiče na stabilnost sistema. Servisni paketi rešavaju zloupotrebe koje su kreirane da izbegnu proces aktivacije. Ovi servisni paketi obuhvataju i ispravke koje pronalaze i onemogućavaju ove zloupotrebe.

Napomena Da biste dobili više informacija o tome kako da utvrdite da li je neka kopija operativnog sistema Windows Vista originalna, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciji:
REŠENJE
Da biste rešili ovaj problem, koristite jedan od sledećih metoda.

Rešenje za 1. uzrok

Ponovo aktivirajte kopiju operativnog sistema Windows Vista. Da biste dobili više informacija o aktivaciji operativnog sistema Windows Vista, kliknite na sledeći broj članka kako bi se prikazao članak u Microsoft bazi znanja:
940315 Aktivacija operativnog sistema Windows Vista

Rešenja za 2. uzrok

Nakon što instalirate servisni paket na računaru koji koristi operativni sistem Vista, a na kome je pokrenuta ova vrsta zloupotrebe, proces aktivacije operativnog sistema Vista se ponovo aktivira. Možda će se od vas tražiti da aktivirate operativni sistem Vista i da unesete trenutnu i važeću šifru za licencu za operativni sistem Windows Vista.
Svojstva

ID članka: 947519 - Poslednji pregled: 09/27/2011 09:47:00 - Verzija: 2.0

Windows Vista Service Pack 2, Windows Vista Service Pack 1, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Business, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Starter

  • kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB947519
Povratne informacije
ipt> body>