Windows Vista servisni paket 1 nije dostupan za instalaciju sa lokacije Windows Update i ne nudi se putem usluge „Automatsko ažuriranje“

SIMPTOMI
Windows Vista servisni paket 1 (SP1) nije dostupan za instalaciju sa lokacije Windows Update, a usluga „Automatsko ažuriranje“ ne nudi njegovu instalaciju.

Sredinom aprila 2008. Microsoft će početi distribuciju Windows Vista SP1 putem sistema „Automatsko ažuriranje“ (AU) za engleski, nemački, francuski, španski i japanski jezik. Microsoft će započeti distribuciju Windows Vista SP1 malom procentu korisnika operativnog sistema Windows Vista svakog dana i polako će s vremenom povećavati distribuciju. Ako ne želite da čekate na standardnu AU distribuciju, možete ručno da skenirate lokaciju Windows Update i Windows Vista SP1 će biti ponuđen za instalaciju na većini sistema. Jedini sistemi kojima Windows Vista SP1 neće biti automatski ponuđen jesu oni koji ispunjavaju neki od uslova pomenutih u ovom članku.

Za više informacija o nabavljanju Windows Vista servisnog paketa 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
935791 Nabavljanje najnovijeg Windows Vista servisnog paketa
UZROK
Do ovog problema dolazi iz nekih od sledećih razloga.

1. razlog

Već imate Windows Vista SP1.

2. razlog

Koristite program nezavisnog proizvođača vLite za konfiguraciju sistema i možda ste uklonili potrebne sistemske komponente koje moraju biti dostupne da bi Windows Vista SP1 bio instaliran. Za više informacija posetite sledeću vLite Web lokaciju:
3. razlog

Alatka za blokiranje Windows servisnih paketa blokira isporuku Windows Vista SP1 putem usluge „Automatsko ažuriranje“ ili sa lokacije Windows Update.

4. razlog

Pokušali ste da instalirate Windows Vista SP1 i instalacija nije uspela zbog poznate neusaglašenosti u strukturi datoteka ili registratora.

5. razlog

Upravljački program hardverskog uređaja ili softver uređaja je doveo do problema pri ažuriranju na Windows Vista SP1.

Usluga Windows Update može da otkrije mali skup upravljačkih programa za uređaje i softvera koji spada u ovu kategoriju. Usluga Windows Update neće ponuditi Windows Vista SP1 dok se ne instalira ispravka za upravljački program hardverskog uređaja ili softver uređaja.

6. razlog

Instalirali ste beta verziju Windows Vista SP1 i morate je deinstalirati ili započeti novu instalaciju operativnog sistema Windows Vista.

7. razlog

Vidite neke ispravke za operativni sistem Windows Vista kada pokrenete uslugu Windows Update. Međutim, ne vidite naveden Windows Vista SP1.
REŠENJE
Da biste rešili ovaj problem, koristite neki od sledećih metoda, u skladu sa svojom situacijom.

Metod za 1. uzrok

Utvrdite da li koristite Windows Vista SP1. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, kliknite desnim tasterom miša na stavku Računar, a zatim izaberite stavku Svojstva.
 2. Ako je Windows Vista SP1 instaliran, videćete da je referenca za Windows Vista SP1 prikazana na dnu odeljka Izdanje operativnog sistema Windows.
Metod za 2. uzrok

Program nezavisnog proizvođača (vLite) može da se koristi za uklanjanje potrebnih sistemskih komponenti. Za više informacija posetite sledeću vLite Web lokaciju: Metod za 3. uzrok

Više informacija o alatki za blokiranje Windows servisnih paketa potražite na sledećoj Microsoft Web lokaciji:Metod za 4. uzrok

Možda je došlo do poznate neusaglašenosti u sistemu datoteka ili u registratoru za trenutni skup instaliranih Windows komponenti. Ako na sistemu postoje neusaglašenosti koje se mogu popraviti, Windows Update će ponuditi ispravku koja će popraviti ovaj problem. Ponovo otvorite lokaciju Windows Update i ponovo kliknite na dugme Da li postoje ispravke?. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, u polju Započni pretragu otkucajte Windows Update, a zatim pritisnite taster ENTER.
 2. Kliknite na dugme Da li postoje ispravke?.
Ukoliko na računaru postoji ova poznata neusaglašenost, ponudićemo vam ispravku koja će rešiti taj problem i omogućiti da Windows Vista SP1 bude ponuđen i instaliran kada sledeći put proverite lokaciju Windows Update.

Napomena Za većinu korisnika funkcija „Automatsko ažuriranje“ će ponuditi ovo rešenje, a zatim ponovo ponuditi Windows Vista SP1 bez ikakve radnje korisnika.

Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
947821 Opis CheckSUR ispravke za operativni sistem Windows Vista i operativni sistem Windows Vista za sisteme zasnovane na x64


Da bi se osiguralo pozitivno iskustvo ažuriranja, Windows Update privremeno neće nuditi Windows Vista SP1 sistemima koji imaju sledeće upravljačke programe za uređaje. U nekim slučajevima ti upravljački programi za uređaje dovode do problema na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows Vista kada ih ažurirate na Windows Vista SP1. Ako instalirate ažurirane upravljačke programe za uređaje, rešićete problem i omogućiti da lokacija Windows Update ponudi Windows Vista SP1.

Upravljački programi za audio uređaje

Realtek AC'97
 • Za x86 računare: Alcxwdm.sys - verzije 6.0.1.6242 ili stariji
 • Za x64 računare: Alcwdm64.sys - verzije 6.0.1.6242 ili stariji
SigmaTel
 • Za x86 računare: Sthda.sys - verzije 5.10.5762.0 ili stariji
 • Za x64 računare: Sthda64.sys - verzije 5.10.5762.0 ili stariji
SigmaTel
 • Za x86 računare: Stwrt.sys - verzije 6.10.5511.0 ili stariji
 • Za x64 računare: Stwrt64.sys - verzije 6.10.5511.0 ili stariji
Creative Audigy
 • Za x86 i x64 računare: Ctaud2k.sys - verzije 6.0.1.1242 ili stariji
 • Za x86 računare: P17.sys – sve verzije (To je originalno bio upravljački program za Windows XP.)
Conexant HD Audio
 • Za x86 računare: Chdart.sys - verzije 4.32.0.0 ili stariji
 • Za x64 računare: Chdart64.sys - verzije 4.32.0.0 ili stariji
Biometrijski senzori (za otiske prstiju)
 • AuthenTec senzor otisaka prstiju sa datotekom upravljačkog programa Atswpdrv.sys – verzije 7.7.1.7 ili stariji
 • UPEK senzor otisaka prstiju sa datotekom upravljačkog programa Tcusb.sys – verzije 1.9.2.99 ili stariji
Upravljački programi za prikaz

Intel Display
 • Za x86 računare: Igdkmd32.sys – verzije između upravljačkih programa 7.14.10.1322 i 7.14.10.1403, uključujući i njih.
 • Za x64 računare: Igdkmd64.sys – verzije između upravljačkih programa 7.14.10.1322 i 7.14.10.1403, uključujući i njih
Drugi upravljački programi

Texas Instruments kontroler pametnih kartica sa datotekom upravljačkog programa GTIPCI21.sys – verzije 1.0.1.19 ili stariji

Sierra Wireless AirCard 580 sa aplikacijom Watcher.exe – verzije 3.4.0.9 ili stariji (Ova aplikacija se nalazi u fascikli „AirCard 580 programske datoteke“.) Rešenje je sada dostupno od preduzeća Sierra Wireless. Više informacija potražite na sledećoj Sierra wireless Web lokaciji: Symantec upravljački program za klijente Symantec Endpoint Protection i Symantec Network Access Control
 • Za x86 računare: Wgx.sys – verzija 11.0.1000.1091 ili stariji
 • Za x64 računare: Wgx64.sys – verzije 11.0.1000.1091 ili stariji
Napomena Symantec je svestan ovog problema i ima rešenje. Više informacija potražite na Symantec Web lokaciji: Dodatne informacije o Windows Vista SP1 upravljačkom programu za Fujitsu-Siemens Amilo LA Notebook (Laptop) računar

Pored toga, lokacija Windows Update neće ponuditi Windows Vista SP1 za Fujitsu-Siemens Amilo LA 1703 notebook računare koji imaju BIOS stariji od 14. marta 2008. To odgovara brojevima revizija Biosa 8.6T1-0023-M007 i starijima. Ovo blokiranje se odražava u neispravnoj postavci upravljanja napajanjem koja će biti rešena u ažuriranoj reviziji BIOS-a. Više informacija potražite na sledećoj Fujitsu-Siemens lokaciji za podršku: Izaberite opciju „Notebook računari“ i AMILO La 1703. Ažurirani BIOS (8.6 ili novija verzija) biće uskoro objavljen.

Ako rešenje za problem sa blokiranjem upravljačkog programa nije navedeno iznad, možda ćete moći da ga rešite koristeći neki od metoda navedenih ispod:

1. rešenje: Instalirajte ispravke za upravljački program uređaja sa lokacije Windows Update
 1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, u polju Započni pretragu otkucajte Windows Update, a zatim pritisnite taster ENTER.
 2. Kliknite na dugme Da li postoje ispravke?.
 3. Pregledajte listu svih ispravki, uključujući i one sa oznakom Opcionalno. Instalirajte sve upravljačke programe za hardverske uređaje koji su navedeni.
 4. Kada se instalacija upravljačkih programa završi, ponovo kliknite na dugme Da li postoje ispravke? da biste videli da li će Windows Vista SP1 sada biti ponuđen.
2. rešenje: Instalirajte ispravke proizvođača

Posetite lokaciju za preuzimanje upravljačkih programa na Web lokaciji proizvođača računara. Potražite nedavno ažurirane upravljačke programe uređaja koji još nisu instalirani. Čim ažurirate računar, vratite se na lokaciju Windows Update, a zatim ponovo kliknite na dugme Da li postoje ispravke? da biste videli da li će Windows Vista SP1 sada biti ponuđen.

Metod za 6. uzrok

1. rešenje: Za korisnike koji su instalirali beta paket ispravki za Windows Vista SP1

Ako ste instalirali beta verziju Windows Vista SP1 ispravke, morate da deinstalirate tu verziju da biste instalirali konačno izdanje servisnog paketa. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte Programi i funkcije, a zatim na listi Programi izaberite stavku Programi i funkcije. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.
 2. U oknu Zadaci izaberite stavku Prikaži instalirane ispravke.
 3. Izaberite stavku Servisni paket za Microsoft Windows (KB936330), a zatim kliknite na dugme Deinstaliraj.
2. rešenje: Za korisnike koji su instalirali kompletnu verziju beta izdanja operativnog sistema Windows Vista sa SP1

Ako ste instalirali kompletnu verziju beta izdanja operativnog sistema Windows Vista sa SP1, morate da nadogradite konačnu verziju Windows Vista SP1 ili da izvršite čistu instalaciju konačne verzije. (Konačne verzije beta softvera nisu licencirane da se pokreću nakon beta perioda.) Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Nabavite kompletnu verziju operativnog sistema Windows Vista sa SP1. Možda ćete moći da je preuzmete iz istog izvora koji vam je ponudio beta verziju ili ćete morati da nabavite kopiju iz lokalne prodavnice kada bude puštena u prodaju.
 2. Ubacite Windows Vista DVD, a zatim sledite uputstva za instalaciju operativnog sistema Windows Vista. Morate uneti originalnu licenciranu šifru proizvoda kada se to zatraži.
 3. Na ekranu za izbor instalacije biće vam ponuđena opcija nadogradnje ili prilagođene instalacije. Izaberite odgovarajuću opciju, ali imajte na umu da izbor prilagođene instalacije dovodi do gubitka pristupa podacima i instaliranim programima.
Metod za 7. uzrok

Windows Vista SP1 ne može da se instalira zajedno sa drugim ispravkama. Mora se instalirati posebno. Zbog toga, ukoliko na lokaciji Windows Update postoje ispravke na čekanju, na primer bezbednosne ispravke, Windows Update neće ponuditi Windows Vista SP1 dok se te ispravke ne instaliraju. Da biste instalirali sve ispravke na čekanju, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte Windows Update, a zatim pritisnite taster ENTER.
 2. Kliknite na dugme Da li postoje ispravke?. Pregledajte listu ispravki, a zatim se uverite da su izabrane sve ispravke sa oznakom Važno ili Preporučuje se.
 3. Kliknite na dugme Instaliraj ispravke da biste započeli instalaciju. Možda će vam biti zatraženo da ponovo pokrenete računar kada se instalacija završi.
Windows Vista SP1 će biti ponuđen kada se instaliraju sve ispravke na čekanju ponovnim klikom na dugme Da li postoje ispravke?.

Sakrivanje ispravki kao drugo rešenje za 7. uzrok

Možete da izaberete da ne instalirate ponuđenu ispravku tako što ćete opozvati izbor stavke na Windows Update listi i pristati da sakrijete ispravku. Microsoft ovo ne preporučuje. Tačnije, Windows Vista SP1 neće biti ponuđen korisnicima koji sakriju neku od sledećih ispravki:
 • Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
  935509 Dostupna je softverska ispravka za verzije operativnog sistema Windows Vista koje obuhvataju funkciju Windows BitLocker šifrovanja disk jedinice (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
 • Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
  938371 Dostupna je softverska ispravka za komponente za instalaciju operativnog sistema Windows Vista (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
 • Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
  937287 Dostupna je softverska ispravka za Windows Vista funkciju za instalaciju softvera (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)
Važne informacije o instalaciji Windows Vista SP1 putem WSUS-a Na korisnike koji koriste okruženje Windows Server Update Services (WSUS) utiču samo uzroci od 1. do 4, kao i 6. uzrok. Administratori sistema bi trebalo da pregledaju listu uređaja i upravljačkih programa uređaja koji su navedeni u odeljku „Metod za 5. uzrok“. U nekim slučajevima ti upravljački programi za uređaje dovode do problema na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows Vista kada ih ažurirate na Windows Vista SP1. Proverite da li postoje ispravke za te upravljačke programe pre nego što instalirate Windows Vista SP1.
DODATNE INFORMACIJE
Za informacije o načinu na koji možete da se obratite prodavcima hardvera i softvera na sledećoj listi kliknite na odgovarajući broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
65416 Kontakt informacije prodavaca hardvera i softvera, A-K (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)

60781 Kontakt informacije prodavaca hardvera i softvera, L-P (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)

60782 Kontakt informacije prodavaca hardvera i softvera, Q-Z (Ova veza može da vodi do sadržaja koji je delimično ili u potpunosti nepreveden.)


Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.

Microsoft obezbeđuje kontakt informacije nezavisnih proizvođača da bi vam pomogao pri pronalaženju tehničke podrške. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija nezavisnih proizvođača.
Svojstva

ID članka: 948343 - Poslednji pregled: 04/25/2008 13:26:37 - Verzija: 6.0

Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic 64-bit Edition, Windows Vista Home Premium 64-bit Edition, Windows Vista Ultimate 64-bit Edition, Windows Vista Business 64-bit Edition, Windows Vista Enterprise 64-bit Edition, Windows Vista Service Pack 1

 • kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB948343
Povratne informacije