Način rešavanja instalacije programa Internet Explorer 8

Uvod
Možete primiti poruku o grešci kada pokušate da instalirate program Internet Explorer 8.

Sledeće metode su samo za opšte probleme. Preporučujemo da pokušate lakše metode. Ako i dalje imate problem nakon primene ovih metoda, obratite se Microsoft podršci.

Napomena Pre nego što pokušate sledeće metode, uverite se da ste ispunili Neophodne komponente instalacije programa Internet Explorer 8.


Preduslovi za instalaciju programa Internet Explorer 8

Instalacija programa Windows Internet Explorer 8 uključuje instalaciju nekih dodatnih potrebnih komponenti i preduslova u zavisnosti od ciljnog operativnog sistema.

Više informacija o preduslovima za instalaciju potražite na sledećoj Microsoft Veb lokaciji: Preduslovi za instalaciju programa Internet Explorer 8"

Napomena Za nekoliko metoda biće potrebno da zatvorite stranicu koja je trenutno prikazana. Ako napustite ovu stranicu ili ponovo pokrenete računar, sadržaj koji sada prikazujete više neće biti prikazan. Zato, pre nego što nastavite, biće vam korisno da na radnoj površini kreirate prečicu do ove Veb stranice da biste mogli lako da se vratite na nju tako što ćete kliknuti dvaput na prečicu. Da biste na radnoj površini kreirali prečicu do ove Veb stranice, sledite ove korake:
 1. Kliknite desnim tasterom miša na stranicu i izaberite stavku Kreiraj prečicu.
 2. U dijalogu Internet Explorer, kliknite na dugme Da da biste kreirali prečicu na radnoj površini.

Opšte rešavanje problema


Metod A: Vraćanje Windows bezbednosnih postavki na podrazumevane vrednosti

Vraća bezbednosne postavke na podrazumevane vrednosti.

Click here to view or hide detailed information

Da bismo rešili ovaj problem umesto vas, posetite odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, posetite odeljak „“.

Popraviću sâm

Da biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na vezu Reši ovaj problem. Zatim kliknite na dugme Pokreni u dijalogu Preuzimanje datoteke i sledite korake u čarobnjaku.


Napomene:

 • Čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom jeziku. Međutim, automatska popravka funkcioniše za ostale jezičke verzije operativnog sistema Windows.
 • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, automatsku popravku možete sačuvati na fleš disk ili na CD kako biste mogli da je pokrenete na računaru na kojem je došlo do problema.
Sledeći koraci Kada pokrenete Microsoft Fix it, posetite odeljak „
Da li je ovo rešilo problem?“.


Popraviću sâm

Da biste operativni sistem vratili na podrazumevane bezbednosne postavke originalne instalacije, click here to follow these detailed steps:

Napomena Ovo rešenje se ne može primeniti ako koristite verzije Windows XP Home Edition ili Windows Vista Home Basic i Home Premium. Bezbednosne postavke za Home verzije možete vratiti pomoću funkcija „Popravi“, „Oporavak sistema“ ili pravljenja rezervne kopije.
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte cmd, a zatim pritisnite taster ENTER.
 2. Za operativni sistem Windows XP, otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:
  secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose

  Za operativni sistem Windows Vista, otkucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:
  secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

  Primićete poruku „Zadatak je završen“ i poruku upozorenja da neka radnja nije mogla biti izvršena. Ignorišite ovu poruku. Za više informacija o poruci pogledajte datoteku %windir%\Security\Logs\Scesrv.log.
Sledeći koraci Kada pokrenete Microsoft Fix it (ili dovršite korake ručno), standardni korisnički nalozi možda više neće biti prikazati na ekranu za prijavljivanje kada pokrenete računar ili pokušate da promenite korisnika. Do ovoga dolazi zbog toga što se standardni korisnički nalozi uklanjaju iz grupe „Korisnici“ kada Windows bezbednosne postavke vratite na početnu vrednost. Da biste vratili uklonjene korisničke naloge u grupu „Korisnici“, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Svi programi. Ili izaberite stavku Programi.
 2. Izaberite stavku Pribor, a zatim izaberite stavku Komandna linija (za operativni sistem Windows XP). Odnosno, kliknite desnim tasterom miša na stavku Komandna linija, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator (za operativni sistem Windows Vista).
 3. U prozoru komandne linije otkucajte net users, a zatim pritisnite taster ENTER. Prikazaće se lista korisničkih naloga.
 4. Za svako ime naloga navedeno na komandnoj liniji koje nedostaje prilikom prijavljivanja ili promene korisničkog ekrana, ukucajte sledeću komandu, a zatim pritisnite taster ENTER:

  net localgroup users accountname /add
 5. Sada posetite odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.
Napomena U operativnom sistemu Windows Vista, datoteka Defltbase.inf je predložak bezbednosne konfiguracije za podrazumevane bezbednosne postavke. Postavke za ovu datoteku možete pregledati na sledećoj lokaciji: %windir%\inf\defltbase.inf

Za pomoć na mreži o Secedit, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte %windir%\help\secedit.chm, a zatim pritisnite taster ENTER.

Da li je ovo rešilo problem?

 • Proverite da li je problem rešen. Da biste proverili da li je metod uspeo, pokušajte ponovo da instalirate Internet Explorer. Ako je potrebno da preuzmete Internet Explorer, posetite Microsoft Download Center. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim člankom.
 • Ako ovaj metod nije uspeo, pokušajte sa metodom B.


Metod B: Traženje malvera skeniranjem računara

Ovaj metod ima sledeću ocenu: Jednostavan.

Click here to view or hide detailed informationNačin na koji skeniranjem tražite malver na računaru zavisi od programa za zaštitu od malvera koji koristite.

Važno Ako koristite sopstveni antivirusni i program za zaštitu od malvera, pre skeniranja računara ažurirajte datoteke sa definicijama antivirusnog i programa za zaštitu malvera.

Ako ne znate kako da ažurirate datoteke sa definicijama antivirusnog i programa za zaštitu od malvera ili ako ne znate kako da skenirate računar, lak i besplatan način da to obavite je da koristite Windows Live OneCare bezbednosni skener. Da biste koristili Windows Live OneCare bezbednosni skener, sledite ove korake:
 1. U programu Internet Explorer posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:
 2. Kliknite na dugme Usluga potpunog skeniranja.

  Napomena Ponašanje koje ćete videti na Veb stranici Windows Live OneCare može se razlikovati od onoga što ovde opisujemo, ali će se u osnovi to dogoditi. Windows Live OneCare bezbednosni skener preuzima se i instalira na računar kada prvi put izvršite skeniranje. Skener pregleda računar. Kada završi, prikazaće vam rezultate i preporuke. Ovo može da potraje neko vreme, stoga budite spremni na to.

  Napomena Ako trenutno nemate instalirane programe za zaštitu od malvera, možete da preuzmete besplatnu probnu verziju Windows Live OneCare skenera u trajanju od 90 dana. Da biste to uradili, na Veb stranici Windows Live OneCare, u okviru Stalna zaštita za računar uz Windows Live OneCare kliknite na vezu Preuzmite besplatnu probnu verziju.


Metod C: Privremeno onemogućavanje antivirusnog i antispajver programa

Ovaj metod ima sledeću ocenu: Jednostavan.

Click here to view or hide detailed informationNapomena Pre nego što privremeno onemogućite skener virusa, uverite se da je omogućen Windows zaštitni zid. Kada dovršite ove korake, ponovo omogućite skener virusa.

Antivirusni softver je dizajniran da pomogne u zaštiti računara od virusa. Kada je antivirusni softver onemogućen, nemojte da preuzimate ili otvarate datoteke iz izvora u koje nemate poverenja, da posećujete nepouzdane Veb lokacije ili otvarate priloge e-poruka. Za više informacija o računarskim virusima kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
129972 Računarski virusi: opis, sprečavanje i oporavak
Kada dovršite ovaj metod, proverite da li je skener virusa omogućen, a zatim posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju da biste ponovo instalirali najnovije ispravke: Upozorenje Ovo rešenje može dovesti do toga da računar ili mreža budu podložniji napadima zlonamernih korisnika ili zlonamernog softvera kao što su virusi. Ovo rešenje se ne preporučuje, ali vam obezbeđujemo ove informacije tako da možete da ga primenite po sopstvenom nahođenju. Koristite ovo rešenje na sopstvenu odgovornost.

Da biste dovršili ovaj metod, sledite ove korake:
 1. Onemogućite antispajver i antivirusni softver. Da biste ovo uradili, kliknite desnim tasterom miša na odgovarajuću ikonu antispajver ili antivirusnog softvera na sistemskoj traci poslova. Zatim, izaberite stavku Izađi ili Onemogući.

  Napomena Više informacija o onemogućavanju antispajver ili antivirusnog softvera potražite u dokumentaciji programa.
 2. Kada onemogućite antispajver i antivirusni softver, ponovo pokušajte da instalirate Internet Explorer 8.
 3. Kada završite sa instaliranjem programa Internet Explorer 8, ponovo omogućite antispajver i antivirusni softver.

  Napomena Više informacija o omogućavanju antispajver ili antivirusnog softvera potražite u dokumentaciji programa.

Metod D: Pokrenite vaš računar u režimu za čisto pokretanje

Ovaj metod ima sledeću ocenu: Umereno lak.

Click here to view or hide detailed informationDa biste dovršili ovaj metod, sledite ove korake:
 1. Pokrenite računar u režimu za čisto pokretanje. Za više informacija o pokretanju računara u režimu čistog pokretanja računara kliknite na sledeći broj članka da biste ga prikazali u Microsoft bazi znanja:
  310353 Konfigurisanje operativnog sistema Windows XP za čisto pokretanje sistema
 2. Kada pokrenete računar u režimu čistog pokretanja, ponovo pokušajte da instalirate program Internet Explorer 8.

Napredni metodi za rešavanje problema

Metod E: Proverite da li postoje datoteke za koje nije moguće napraviti rezervne kopije ili koje nije moguće ažurirati

Ovaj metod ima sledeću ocenu: Umereno težak.

Click here to view or hide detailed informationDa bismo dovršili ovaj metod umesto vas, posetite odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da dovršite ovaj metod, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni, a zatim sledite korake u čarobnjaku Popravi.
Napomene
 • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
 • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm

Da biste dovršili ovaj metod, sledite ove korake:
 1. Utvrdite da li postoji problem koji sprečava kreiranje rezervnih kopija ili ažuriranje datoteka. Da biste to uradili, sledite ove korake:
  1. Kliknite na dugme Start i izaberite stavku Pokreni.
  2. Kopirajte, a zatim nalepite (ili otkucajte) sledeći tekst u polje Otvori, a zatim kliknite na dugme U redu da biste otvorili datoteku ie8_main.log:
   %windir%\ie8_main.log
   Napomena Prema podrazumevanim vrednostima, datoteka ie8_main.log nalazi se u fascikli C:\Windows.
  3. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+END da biste se pomerili na kraj datoteke ie8_main.log.
  4. U meniju Uređivanje izaberite stavku Pronađi.
  5. U polju Pronađi otkucajte ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Canceled.
  6. U okviru Smer izaberite stavku Nagore, a zatim izaberite stavku Pronađi sledeće.

   Ako pronađete tekst „ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Canceled“, to ukazuje na postojanje problema koji sprečava čuvanje Internet Explorer 8 datoteke za uklanjanje. Na primer, tekst koji izgleda kao sledeći u datoteci evidencije ukazuje na postojanje problema:
   Time_stamp: ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Canceled
   Time_stamp: DoInstallation:UpdSpCommitFileQueue for AlwaysQueue Failed: 0x4c7
   Ako ne pronađete tekst „ArchiveFileForUninstall:ArchiveSingleFile Canceled“ u datoteci ie8_main.log, kontaktirajte Podršku.
 2. Uspostavite početne vrednosti dozvola za datoteku Vgx.dll. Da biste podesili podrazumevane postavke dozvola datoteke, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte cmd, a zatim kliknite na dugme U redu. Na komandnu liniju kopirajte, a zatim nalepite (ili otkucajte) jednu od sledećih komandi, a zatim pritisnite taster ENTER:
  • Ako koristite Windows XP, kopirajte, a zatim nalepite (ili otkucajte) sledeću komandu:
   echo y| cacls "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" /P BUILTIN\Users:R "BUILTIN\Power Users:C" BUILTIN\Administrators:F "NT AUTHORITY\SYSTEM:F"
  • Ako koristite Windows Server 2003, kopirajte, a zatim nalepite (ili otkucajte) sledeću komandu:
   echo y| cacls "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" /P BUILTIN\Users:R "BUILTIN\Power Users:C" BUILTIN\Administrators:F "NT AUTHORITY\SYSTEM:F"
  • Ako koristite Windows Vista, kopirajte, a zatim nalepite (ili otkucajte) sledeću komandu:
   Takeown /f "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" /a

   echo y| cacls "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll" /P "NT SERVICE\TrustedInstaller:F" BUILTIN\Administrators:F "NT AUTHORITY\SYSTEM:F" BUILTIN\Users:R
 3. Pokušajte da instalirate Internet Explorer 8. Ako Internet Explorer ne može da se instalira, kontaktirajte Podršku. Ako datoteka evidencije pokazuje problem, ponovite sve korake iz ovog metoda.
 4. Ako ponovite proces i Internet Explorer 8 i dalje ne može da se instalira, ali u datoteci evidencije ne postoje greške, kontaktirajte Podrška

Da li je ovo rešilo problem?

 • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
 • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
Dodatne informacije
Ako nijedan metod u ovom članku nije rešio problem, kliknite ovde da biste posetili Veb lokaciju za Internet Explorer 8 Readiness Toolkit na kojoj ćete pronaći informacije o tome kako se pružaju povratne informacije o programu Internet Explorer 8:Proizvode nezavisnih proizvođača o kojima se govori u ovom članku proizvela su preduzeća koja su nezavisna od korporacije Microsoft. Microsoft ne daje garanciju, podrazumevanu ili neku drugu, u pogledu performansi ili pouzdanosti ovih proizvoda.
Reference
Kada pokušate da instalirate Windows Internet Explorer 8, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju: Internet Explorer 8: lokacije širom sveta/a".

Kada pokušate da uklonite Windows Internet Explorer 8, program možda neće biti prikazan u listi Trenutno instalirane ispravke u operativnom sistemu Windows Vista ili Windows Server 2008. Za više informacija o rešavanju ovog problema kliknite na sledeći broj članka da biste ga prikazali u Microsoft bazi znanja:
965227 Windows Internet Explorer 8 nije prikazan u listi „Trenutno instalirane ispravke“ za operativni sistem Windows Vista ili Windows Server 2008 (Ovaj sadržaj može da bude na engleskom)
popravi popravka ie8
Svojstva

ID članka: 949220 - Poslednji pregled: 11/30/2012 17:18:00 - Verzija: 22.0

Windows Internet Explorer 8

 • kbmsifixme kbfixme kbresolve kbprb kberrmsg kbpubtypekc kbtshoot kbexpertiseinter kbcip KB949220
Povratne informacije