Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Poruka o grešci: Neophodna usluga Automatic Updates (WUAUSERV) nije pokrenuta ili je Background Intelligent Transfer Service (BITS) onem. Greška 0x8DDD0018 ili kodovi grešaka 0x80244019 ili 0x80070422 prilikom pokušaja instaliranja ispravki.

Ukinuta je podrška za Windows XP

Microsoft je 8. aprila 2014. godine ukinuo podršku za Windows XP. Ova promena je uticala na ispravke softvera i bezbednosne opcije. Saznajte kako ovo utiče na vas i kako da ostanete zaštićeni.

Podrška za Windows Server 2003 ukinula se 14. jula 2015.

Microsoft je ukinuo podršku za Windows Server 2003 14. jula 2015. Ova promena je uticala na ispravke softvera i bezbednosne opcije. Saznajte kako ovo utiče na vas i kako da ostanete zaštićeni.

Izvor: Microsoft podrška
BRZO OBJAVLJIVANJE
ČLANCI ZA BRZO OBJAVLJIVANJE OBEZBEĐUJU INFORMACIJE DIREKTNO IZ ORGANIZACIJE ZA MICROSOFT PODRŠKU. INFORMACIJE KOJE SE OVDE NALAZE KREIRANE SU KAO ODGOVOR NA NOVE ILI JEDINSTVENE TEME ILI SU PREDVIĐENE DA BUDU DODATAK DRUGIM INFORMACIJAMA IZ BAZE ZNANJA.
Simptomi
Kada pokušate da skenirate ispravke ili da ih preuzmete sa Veb lokacije Microsoft Windows Update ili Microsoft Update, možda ćete dobiti poruku o grešci sličnu nekoj od sledećih:

Windows Update je naišao na grešku i ne može da prikaže zahtevanu stranicu. Neophodna usluga „Automatsko ažuriranje“ (WUAUSERV) nije pokrenuta ili je usluga inteligentnog prenosa u pozadini (BITS) onemogućena.
Greška 0x8DDD0018

-ili-

Server ne može da pronađe traženi URI (Uniform Resource Identifier)
Greška 0x80244019


-ili-


Nije moguće pokrenuti uslugu, zato što je onemogućena ili zato što nema omogućene uređaje povezane sa njom.
Greška 0x80070422

Pored toga, usluga Automatic Updates možda je onemogućena ili nije pokrenuta na sistemu. Možda neće moći ni da omogućite i pokrenete uslugu Automatic Updates.

Uzrok
Do ovog problema može da dođe ako je usluga Automatic Updates onemogućena na sistemu ili ako usluga inteligentnog prenosa u pozadini (BITS) trenutno nije pokrenuta.

Napomena: Neki softver za zaštitu od virusa i malvera može da onemogući uslugu Automatic Updates i dovede do ovog problema. Pogledajte odeljak „Više informacija“ na dnu ovog članka da biste saznali koje su poznate varijante koje uzrokuju problem.Detaljnije informacije o ovim kodovima grešaka potražite u odeljku „Više informacija“ u daljem tekstu ovog članka.
Rešenje
Da biste rešili ovaj problem, koristite sledeće metode, počevši od 1. metoda:

1. metod: preuzimanje i pokretanje alatke za uklanjanje zlonamernog softvera (MSRT), a potom provera da li su neophodne usluge pokrenute

Preuzmite najnoviju verziju MSRT-a za sistem, a zatim je pokrenite, alatka je dostupna za 32-bitne i 64-bitne sisteme. Ova alatka proverava da li su računari koji koriste operativni sistem Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 ili Windows Server 2003 zaraženi određenim raširenim zlonamernim softverom, kao što su Blaster, Sasser i Mydoom, a potom ih uklanja. Kada pokrenete MSRT alatku, biće potrebno da pređete na 3. metod da biste se uverili da su neophodne usluge pokrenute na sistemu pre nego što pokušate ponovo da instalirate ispravke.

Da biste preuzeli 32-bitnu verziju alatke za uklanjanje zlonamernog softvera, kliknite ovde.

Da biste preuzeli 64-bitnu verziju alatke za uklanjanje zlonamernog softvera, kliknite ovde

Više informacija o alatki za uklanjanje zlonamernog softvera dobićete ako kliknete na vezu ispod da biste prikazali članak na Microsoft Veb lokaciji.


KB890830 Microsoft Windows alatka za uklanjanje zlonamernog softvera pomaže da se ukloni određeni rasprostranjeni zlonamerni softver sa računara koji rade pod operativnim sistemom Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows XP ili Windows 2000


Važno Kada pokrenete MSRT alatku, biće potrebno da pređete na 3. metod da biste se uverili da su neophodne usluge pokrenute na sistemu pre nego što pokušate ponovo da instalirate ispravke.

2. metod: ponovno pokretanje računara u bezbednom režimu, a zatim skeniranje sistema u potrazi za virusnim i malverskim zarazama

Pokrenite računar u bezbednom režimu, a zatim pokrenite antivirusni softver na računaru da biste skenirali i uklonili moguće virusne i malverske zaraze. Kada skenirate sistem u potrazi za virusnim i malverskim zarazama, biće potrebno da pređete na 3. metod da biste se uverili da su neophodne usluge pokrenute na sistemu pre nego što pokušate ponovo da instalirate ispravke.

Da biste skenirali računar u potrazi za virusima, antivirusni program mora da bude instaliran na računaru. Ako antivirusni program nije instaliran, možete da koristite besplatni Windows Live bezbednosni skener da biste obavili skeniranje računara. Da biste pokrenuli Windows Live bezbednosni skener, kliknite na vezu ispod da biste posetili Microsoft Veb lokaciju.


Napomena: Više informacija o načinu pokretanja besplatnog bezbednosnog skenera u bezbednom režimu dobićete ako kliknete na vezu ispod da biste posetili Microsoft Veb lokaciju.

968091 (Ovaj sadržaj može da bude na engleskom)Instaliranje besplatnog Microsoft bezbednosnog skenera, a zatim skeniranje računara u bezbednom režimu

Napomena: Skeniranje sistema može da traje veoma dugo, a ponekad može da izgleda kao da je blokirano ili neaktivno. Omogućite da se skeniranje uspešno završi.

Kopiju možete da preuzmete i sa sledeće Microsoft Veb lokacije:


Način skeniranja računara i uklanjanja virusa je drugačije za svaki antivirusni program. Trebalo bi da pogledate sistem pomoći antivirusnog programa da biste saznali koje korake treba preduzeti za uklanjanje virusa. Obično možete da pronađete korake za antivirusni program na Internetu. Da biste ih pronašli, otkucajte „skeniranje virusa“, a zatim otkucajte ime antivirusnog programa u omiljenu mašinu za pretraživanje Interneta, a zatim kliknite na dugme „Pretraži“.

Važno Kada pokrenete MSRT alatku, biće potrebno da pređete na 3. metod da biste se uverili da su neophodne usluge pokrenute na sistemu pre nego što pokušate ponovo da instalirate ispravke.

3. metod: provera da li su neophodne usluge ispravno konfigurisane i da li su pokrenute

Proverite da li su usluge neophodne za preuzimanje i instaliranje ispravki konfigurisane ispravno i da li su pokrenute na računaru, a zatim ponovo pokušajte da ih preuzmete i instalirate.


Da bismo umesto vas proverili da li su neophodne usluge ispravno konfigurisane i pokrenute, idite u odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i pratite korake u čarobnjaku Popravi.
Napomene
  • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
  • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sâm


Za Microsoft Windows 2000, za Windows XP ili za Windows Server 2003, sledite ove korake:

Da biste se uverili da su neophodne usluge ispravno konfigurisane i pokrenute, sledite ove korake:

1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, ukucajte services.msc i zatim kliknite na dugme U redu.

2. Kliknite dvaput na Usluga inteligentnog prenosa u pozadini.

3. U polju Tip pokretanja izaberite stavku Ručno, a zatim kliknite na dugme Primeni.

4. Na kartici „Prijavljivanje“ proverite da li je usluga omogućena u svakom hardverskom profilu koji je naveden

5. Na kartici „Opšti podaci“ kliknite na Pokreni.

6. Kliknite dvaput na uslugu Evidencija događaja

7. Uverite se da je Tip pokretanja podešeno na Automatski

8. Ako Status pokretanja navodi Zaustavljeno, kliknite na Pokreni, a zatim na U redu.

9. Kliknite dvaput na Automatic Update.

10. Uverite se da je Tip pokretanja podešeno na Automatski.

12. Ako Status pokretanja navodi Zaustavljeno, kliknite na Pokreni, a zatim na U redu.

13 Zatvorite prozor Usluge i ponovo pokušajte da instalirate Windows ispravke.


Za Windows Vista i Windows Server 2008 pratite korake navedene u nastavku:

Da biste se uverili da su neophodne usluge dostupne i pokrenute, sledite ove korake:

1. Kliknite na dugme Start, u polju za tekst Započni pretragu unesite services.msc, a zatim na listi programa izaberite stavku services.msc. Ako od vas bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.

2. Kliknite dvaput na Usluga inteligentnog prenosa u pozadini.

3. U polju Tip pokretanja izaberite stavku Ručno, a zatim kliknite na dugme Primeni.

4. Na kartici „Prijavljivanje“ proverite da li je usluga omogućena u svakom hardverskom profilu koji je naveden

5. Na kartici „Opšti podaci“ kliknite na Pokreni.

6. Kliknite dvaput na uslugu Windows evidencija događaja

7. Uverite se da je Tip pokretanja podešeno na Automatski

8. Ako Status pokretanja navodi Zaustavljeno, kliknite na Pokreni, a zatim na U redu.

9. Kliknite dvaput na uslugu Windows Update

10. Uverite se da je Tip pokretanja podešeno na Automatski.

12. Ako Status pokretanja navodi Zaustavljeno, kliknite na Pokreni, a zatim na U redu.

13. Kliknite dvaput na uslugu Licenciranje softvera.

14. Uverite se da je Tip pokretanja podešeno na Automatski.

15. Ako Status pokretanja navodi Zaustavljeno, kliknite na Pokreni, a zatim na U redu.

16. Zatvorite prozor Usluge i ponovo pokušajte da instalirate Windows ispravke.

Napomena: Ako nakon obavljanja koraka iz metoda 1 i metoda 3 otkrijete da i dalje ne možete da preuzmete i instalirate ispravke, biće potrebno da se vratite na metod 2 i da pratite korake iz njega kako biste rešili problem. Ti koraci podrazumevaju korišćenje trenutno instaliranog softvera za skeniranje na prisustvo virusa i malvera ili besplatnog Microsoft Security Essentials Safety Scanner dok računar radi u bezbednom režimu radi rešavanja problema.


Da li je ovo rešilo problem?

  • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
  • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.

DODATNI RESURSI

Kako da dobijete podršku u vezi sa računarskim virusima i bezbednošćuZa Sjedinjene Države i Kanadu

Tim za bezbednost računara dostupan je za podršku u vezi sa računarskim virusima i za drugu podršku u vezi sa bezbednošću 24 sata dnevno u Sjedinjenim Državama i Kanadi.


Da biste dobili podršku u vezi sa računarskim virusima i bezbednošću, sledite ove korake:

Pre nego što se obratite inženjeru podrške, uverite se da ste pokrenuli ažurirani antivirusni softver i ažurirani softver za uklanjanje špijunskog softvera na zaraženom računaru.Informacije o dobijanju besplatnog skeniranja bezbednosti računara potražite na sledećoj Microsoft Veb lokaciji:


Za više informacija o softveru za borbu protiv špijunskog softvera posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

Pozovite broj 1-866-PCSAFETY ili broj 1-866-727-2338 da biste se obratili podršci za bezbednost.Za lokacije van Severne AmerikeDa biste dobili podršku za računarske viruse i podršku u vezi sa bezbednošću za lokacije van Severne Amerike, posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

http://support.microsoft.com/common/international.aspx?rdpath=4
Napredni koraci
Više informacija

Simptomi koje korisnici vide ako su pogođeni ovim trojancem razlikuju se u zavisnosti od operativnog sistema i trojanca u pitanju. Uobičajeni scenariji za te probleme zasnovani su na verzijama operativnog sistema Windows i obuhvataju sledeće:

Windows XP, Windows Server 2003


Do greške 0x8DDD0018 može da dođe prilikom skeniranja ili preuzimanja ispravki.Kôd greške: 0x8DDD0018

Niska greške: ErrorAUDisabled

Opis: Greška lokacije:Opis greške za ovu grešku: “Program je izdao komandu, ali je dužina komande neispravna”. Ovo je greška koju vraćaju Windows Update serveri i koja ukazuje na to da Windows Update klijent nije ispravno konfigurisan za automatske ispravke.Scenario 1: Automatske ispravke se možda ne uključuju.Postoji nekoliko scenarija u kojima može da dođe do ovog simptoma:

1. Korisnici mogu da primete da automatske ispravke nisu omogućene.

2. Windows Security Center može da upozori korisnike da automatske ispravke nisu omogućene.

3. Bezbednosni softver kao što je Microsoft Security Essentials može da upozori korisnike da automatske ispravke nisu omogućene.

4. Kada su automatske ispravke onemogućene, onemogućene su i tri neophodne usluge (Background Indigent Transfer Service (BITS), Event Log i Automatic Updates). Kada korisnik pokuša da omogući te tri usluge tako što će ih podesiti na automatsko pokretanje; usluge BITS i Event Log moguće je ponovo postaviti, ali se za uslugu Automatic Update prikazuje greška događaja 1058 (ERROR_SERVICE_DISABLED – uslugu nije moguće pokrenuti zato što je onemogućena ili zato što nema omogućenih uređaja koji su povezani sa njom).NAPOMENA: Korisnici će uobičajeno omogućiti automatske ispravke, ali korisnici mogu da budu nesvesni činjenice da su automatske ispravke omogućile AU EULA aplikacije koje to obavljaju kako bi obezbedile ažuriranje sistema najnovijim bezbednosnim zakrpama.Scenario 2: Automatske ispravke se stalno isključujuKorisnici mogu ponovo da omoguće automatske ispravke, ali se nakon ponovnog pokretanja sistema postavka za automatske ispravke ponovo onemogućava. Do toga dolazi kada je na računaru još uvek prisutan trojanac koji onemogućava automatske ispravke, a aktivira se nakon ponovnog pokretanja sistema.Windows Vista i Windows Server 2008Scenario 1: Greška 0x80244019 se javlja prilikom pokušaja preuzimanja ispravkiKôd greške: 0x80244019

Niska greške: SUS_E_PT_HTTP_STATUS_NOT_FOUND

Opis: HTTP status 407 – potrebna je proxy potvrda identitetaDobijate sledeću grešku prilikom pokušaja preuzimanja ispravki: „Server ne može da pronađe traženi URI (Uniform Resource Identifier)“. Uzrok tome su obično neispravne postavke zaštitnog zida ili proxy servera. Taj problem se manifestuje tako što trojanac namerno ometa razrešavanje imena za lokaciju za ažuriranje. Primer (nije povezan sa AU problemom) je trojanac DNSChanger (Trojan:Win32/Dnschanger).

Scenario 2: Greška pri preuzimanju ispravki 0x80070422.Kôd greške: 0x80070422

Niska greške: ERROR_SERVICE_DISABLED

Opis: Usluga nije pokrenutaPrilikom pokušaja povezivanja na Windows Update korisnici mogu da dobiju grešku 0x80070422 (ERROR_SERVICE_DISABLED – usluga nije pokrenuta). U grešci se navodi da bi usluge Background Indigent Transfer Service (BITS), Event Log i Automatic Updates trebalo da budu podešene na „Automatski“. Usluge BITS i Event Log moguće je ponovo postaviti, ali se za uslugu Automatic Update prikazuje greška 1058 (ERROR_SERVICE_DISABLED – uslugu nije moguće pokrenuti zato što je onemogućena ili zato što nema omogućene uređaje povezane sa njom).Neki korisnici mogu da naiđu i na problem sa nemogućnošću pokretanja usluge Software Licensing, bez obzira na nivo dozvola korisnika.U evidenciji događaja može da se prikazuje sledeća greška:Greška aplikacije

Nije uspelo pokretanje usluge Software Licensing. hr=0xD0000022, [2, 4] License Activation Scheduler (SLUINotify.dll) nije uspeo i dao je sledeći kôd greške: 0xC0000022

Automatske ispravke je možda onemogućio virus ili malverNeki softver za zaštitu od virusa i malvera može da onemogući uslugu Automatic Updates i dovede do ovog problema.

Poznati virusi koji dovode do ove aktivnosti:

· TrojanDownloader:Win32/Zlob porodica

· Trojan:Win32/Vundo.gen!T

· Trojan:Win32/Vundo.gen!R

· Trojan:Win32/Vundo.gen!E

· Crv: Win32/Conflicker.B· Crv: Win32/Conflicker.CNapomena: više informacija o virusu ili malveru potražite tako što ćete kliknuti na stavku kako biste je prikazali na Microsoft Veb lokaciji.

Da biste prikazali informacije o najvećim pretnjama virusa i malvera, kliknite na donju vezu kako biste posetili lokaciju u okviru Microsoft Veb lokacije.

Najveće pretnje


Da biste pretražili informacije o drugim infekcijama virusima i malverom, kliknite na donju vezu kako biste posetili lokaciju u okviru Microsoft Veb lokacije.

Microsoft Malware Protection Center
fixit fix it fixme 
ODRICANJE ODGOVORNOSTI
KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI DOBAVLJAČI NE ZASTUPAJU, NITI GARANTUJU ODRŽIVOST, POUZDANOST ILI TAČNOST INFORMACIJA NAVEDENIH U OVIM DOKUMENTIMA I ONIH KOJE SE ODNOSE NA POVEZANU OBJAVLJENU GRAFIKU NA OVOJ VEB LOKACIJI („MATERIJALI“) U BILO KOJE SVRHE. MATERIJALI MOGU DA UKLJUČUJU TEHNIČKE NEPRECIZNOSTI ILI GREŠKE U PISANJU I MOGU SE U BILO KOM TRENUTKU PROMENITI BEZ PRETHODNOG OBAVEŠTENJA.

U NAJVEĆEM MOGUĆEM STEPENU DOZVOLJENOM VAŽEĆIM ZAKONOM, KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI DOBAVLJAČI ODRIČU SE ODGOVORNOSTI I ISKLJUČUJU SVA PREDSTAVLJANJA, GARANCIJE I USLOVE BEZ OBZIRA DA LI SU IZRIČITO NAVEDENI, PODRAZUMEVANI ILI ZAKONSKI, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA PREDSTAVLJANJA, GARANCIJE ILI USLOVE PRAVA, NEKRŠENJE TUĐIH PRAVA, ZADOVOLJAVAJUĆE STANJE ILI KVALITET, MOGUĆNOST PRODAJE I PRIKLADNOST ZA ODREĐENU NAMENU U VEZI SA MATERIJALIMA.
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 959894 - Poslednji pregled: 02/27/2012 16:34:00 - Verzija: 1.0

Microsoft Windows XP Starter Edition, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional, Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86), Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition, Microsoft Windows Server 2003, Web Edition, Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86), Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition, Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)

  • kbrapidpub kbnomt kbfixme kbmsifixme KB959894
Povratne informacije