Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Podrazumevani mrežni prolaz je možda bio podešen na 0.0.0.0 na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows Vista ili novijem operativnom sistemu na kome je pokrenuta Apple usluga Bonjour

Podrška za operativni sistem Windows Vista sa servisnim paketom 1 (SP1) obustavlja se 12. jula 2011. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne ispravke za Windows, uverite se da koristite operativni sistem Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2). Više informacija potražite na sledećoj Microsoft Veb stranici: Obustavlja se podrška za neke verzije operativnog sistema Windows.
Izvor: Microsoft podrška
BRZO OBJAVLJIVANJE
ČLANCI ZA BRZO OBJAVLJIVANJE OBEZBEĐUJU INFORMACIJE DIREKTNO IZ ORGANIZACIJE ZA MICROSOFT PODRŠKU. INFORMACIJE KOJE SE OVDE NALAZE KREIRANE SU KAO ODGOVOR NA NOVE ILI JEDINSTVENE TEME ILI SU PREDVIĐENE DA BUDU DODATAK DRUGIM INFORMACIJAMA IZ BAZE ZNANJA.


Kada koriste računar na kome je pokrenuta Apple usluga Bonjour, podrazumevani mrežni prolaz 0.0.0.0 može da bude kreiran na računaru.
Uzrok


Do ovog problema dolazi jer Bonjour koristi logiku za dodavanje usmeravanja kako bi odredio podrazumevani mrežni prolaz 0.0.0.0 koji ne uklanja.Sledeći događaji moraju da se odigraju da bi dobili ovo usmeravanje na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili novijem, sa instaliranom uslugom Bonjour:

  • Računar ne dobije adresu preko DHCP-a pre nego što se usluga Bonjour pokrene.

  • Pod ovim uslovom, usluga Bonjour dodaje podrazumevano usmeravanje do računara ukazujući da je ostvarena veza sa svim Internet hostovima.

  • Računar je naknadno u mogućnosti da primi adresu preko DHCP-a. Bonjour ne uklanja podrazumevano usmeravanje, ostavljajući neispravni podrazumevani mrežni prolaz konfigurisan na mašini. Ovaj mrežni prolaz zauzima ispravnu konfiguraciju mrežnog prolaza koju DHCP omogućava i sprečava pristup Internetu.
Rešenje


Da bismo rešili ovaj problem umesto vas, pređite na odeljak „Popravi umesto mene“. Ako želite sami da rešite ovaj problem, pređite na odeljak „Popraviću sâm“.

Popravi umesto meneDa biste automatski rešili ovaj problem, kliknite na dugme ili vezu Popravi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni i pratite korake u čarobnjaku Popravi.
Napomene
  • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za verzije operativnog sistema Windows na drugim jezicima.
  • Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za ispravku na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Zatim pređite na odeljak „Da li je ovo rešilo problem?“.Popraviću sam

Da biste rešili ovaj problem ručno, izbrišite usmeravanje. Da biste to uradili, sledite korake navedene ispod:1. Kliknite na dugme Start, otkucajte cmd u polju Započni pretragu, kliknite desnim tasterom miša na stavku cmd.exe u listi Programi, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator.Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili obezbedite potvrdu.

2. Na komandnoj liniji ukucajte sledeću komandu i zatim pritisnite taster ENTER:route delete 0.0.0.03. Zatvorite prozor komandne linije.Napomena: Na ovaj način neće biti garantovano da usluga Bonjour više nikada neće kreirati usmeravanje ponovo jer ovo zavisi od sleda događaja koji se dešavaju pod „Uzrokom“. Ako do ovoga ponovo dođe, sledite korake iznad da biste uklonili usmeravanje.

Da li je ovo rešilo problem?

  • Proverite da li je problem rešen. Ako je problem rešen, završili ste sa ovim odeljkom. Ako problem nije rešen, možete se obratiti podršci.
  • Bićemo vam zahvalni na povratnim informacijama. Da biste obezbedili povratne informacije ili da biste prijavili probleme sa ovim rešenjem, ostavite komentar na blogu „Popravi umesto mene“ ili nam pošaljite e-poruku.
Više informacija


Status:

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda navedenih u odeljku „Odnosi se na“.
ODRICANJE ODGOVORNOSTI
KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI DOBAVLJAČI NE ZASTUPAJU, NITI GARANTUJU ODRŽIVOST, POUZDANOST ILI TAČNOST INFORMACIJA NAVEDENIH U OVIM DOKUMENTIMA I ONIH KOJE SE ODNOSE NA POVEZANU OBJAVLJENU GRAFIKU NA OVOJ VEB LOKACIJI („MATERIJALI“) U BILO KOJE SVRHE. MATERIJALI MOGU DA UKLJUČUJU TEHNIČKE NEPRECIZNOSTI ILI GREŠKE U PISANJU I MOGU SE U BILO KOM TRENUTKU PROMENITI BEZ PRETHODNOG OBAVEŠTENJA.

U NAJVEĆEM MOGUĆEM STEPENU DOZVOLJENOM VAŽEĆIM ZAKONOM, KORPORACIJA MICROSOFT I/ILI NJENI DOBAVLJAČI ODRIČU SE ODGOVORNOSTI I ISKLJUČUJU SVA PREDSTAVLJANJA, GARANCIJE I USLOVE BEZ OBZIRA DA LI SU IZRIČITO NAVEDENI, PODRAZUMEVANI ILI ZAKONSKI, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA PREDSTAVLJANJA, GARANCIJE ILI USLOVE PRAVA, NEKRŠENJE TUĐIH PRAVA, ZADOVOLJAVAJUĆE STANJE ILI KVALITET, MOGUĆNOST PRODAJE I PRIKLADNOST ZA ODREĐENU NAMENU U VEZI SA MATERIJALIMA.

fixit fix it fixme 
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.
Svojstva

ID članka: 970313 - Poslednji pregled: 02/27/2012 16:49:00 - Verzija: 1.0

Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Service Pack 1, Windows Vista Service Pack 2, Windows 7 Enterprise

  • kbrapidpub kbnomt kbmsifixme kbfixme KB970313
Povratne informacije