Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Greška pri instalaciji ispravke funkcije .NET Framework: „0x80070643“ ili „0x643“

Ukinuta je podrška za Windows XP

Microsoft je 8. aprila 2014. godine ukinuo podršku za Windows XP. Ova promena je uticala na ispravke softvera i bezbednosne opcije. Saznajte kako ovo utiče na vas i kako da ostanete zaštićeni.

Do ovog problema može da dođe ako je registracija ispravke MSI softvera oštećena ili ako je instalacija za .NET Framework na računaru oštećena.
Da biste rešili ovaj problem, isprobajte neku od sledećih metoda prema navedenom redosledu.
Metod 1: Rešavanje problema sa oštećenjima registracije ispravke Fix MSI softvera
 1. Da biste automatski rešili problem sa oštećenjima registracije ispravke Fix MSI softvera, kliknite na dugme ili vezu Popravi, a zatim kliknite na dugme Pokreni u dijalogu Prikaži preuzimanja. Zatim sledite korake u čarobnjaku „Fix It“.
  Napomena: Ova popravka ne odnosi se na Windows 8 ili Windows RT.

  Napomena Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom jeziku, ali automatska ispravka funkcioniše i za ostale jezičke verzije operativnog sistema Windows. Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za popravku na fleš disk, CD-u ili DVD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

  Za više informacija o ovom problemu pogledajte temu pomoći Rešavanje problema sa oštećenjem registracije ispravke za MSI softver .
 2. Otvorite uslugu Windows Update, a zatim ponovo pokušajte da instalirate ispravke. Ili, Ili ažurirajte program Microsoft Security Essentials.
 3. Pokušajte da ponovo instalirate ispravku za .NET Framework.
Ako problem nije rešen, pređite na 2. metod.
Metod 2: Popravljanje radnog okvira .NET Framework
Preuzmite alatku za popravljanje radnog okvira Microsoft .NET Framework da biste popravili sledeće verzije radnog okvira .NET Framework, a zatim ponovo instalirajte ispravku za .NET Framework:
 • .NET Framework 4
 • .NET Framework 3.5 SP1
 • .NET Framework 3.0 SP2
 • .NET Framework 2,0 SP2
Više informacija potražite u odeljku Dostupna je verzija 2 alatke za popravljanje radnog okvira Microsoft .NET Framework . Ako ne rešite problem, ili ako koristite drugu verziju radnog okvira .NET Framework, pređite na 3. metod.
Metod 3: Deinstaliranje i ponovno instaliranje radnog okvira .NET Framework
Koristite alatku za čišćenje radnog okvira .NET Framework da biste deinstalirali različite verzije radnog okvira .NET Framework, a zatim ponovo instalirajte komponente.

Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Pogledajte vodič za korišćenje alatke za čišćenje radnog okvira .NET Framework.
 2. Preuzmite alatku za čišćenje radnog okvira .NET Framework.
 3. Kada se od vas to zatraži kliknite na dugme Otvori, a zatim na Izdvoji odmah.
 4. U datotekama koje ste izdvojili dvaput kliknite na datoteku cleanup_tool.exe.
  Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku, a zatim kliknite na dugme Nastavi.
 5. U poruci Da li želite da pokrenete uslužni program za čišćenje instalacije aplikacije .NET Framework? kliknite na dugme Da.
 6. Kliknite na dugme Da da biste prihvatili ugovor o licenciranju.
 7. U prozoru Proizvod za čišćenje kliknite na listu, izaberite stavku .NET Framework – sve verzije, a zatim kliknite na Očisti odmah.
  Napomena Alatka za čišćenje vam ne dozvoljava da uklonite .NET Framework 2.0 u operativnom sistemu Windows Vista ili novijim verzijama operativnog sistema Windows jer je .NET Framework instaliran kao komponenta operativnog sistema.
 8. Nakon uklanjanja aplikacije .NET Framework ponovo pokrenite računar.
 9. Preuzmite i instalirajte sledeće komponente:
  .NET Framework 1.1

  .NET Framework 1,1 servisni paket 1 (SP1)

  .NET Framework 3.5 sa servisnim paketom 1 (ovim ćete instalirati i .NET Framework 2.0 SP2 i .NET Framework 3.0 SP2)
 10. Ponovo pokrenite računar.
 11. Ponovo posetite lokaciju Windows Update, a zatim proverite da li postoje ispravke za instaliranje.
 12. Pokušajte da ponovo instalirate ispravku za .NET Framework.
Dodatne informacije
Ostali problemi sa instalacijom radnog okvira .NET Framework
Prilikom instaliranja ispravki za .NET Framework možete da naiđete i na sledeće probleme:
 • Ova ispravka nije instalirana.
 • Sistem vas neprekidno podseća da instalirate ovu ispravku iako ste je već instalirali.
 • Radna površina se ne pojavljuje.
Rešavanje ovakvih problema tokom instaliranja
Ako dođe do nekog od ovih problema, pokušajte da rešite problem primenom sledećih metoda.

1. metod: Uspostavite početne vrednosti Windows Update komponenti i ažurirajte računar


Da biste automatski uspostavili početne vrednosti komponenti usluge Windows Update, kliknite na dugme ili vezu Popravi, a zatim kliknite na dugme Pokreni u dijalogu Prikaži preuzimanja. Zatim sledite korake u čarobnjaku „Fix It“.

Napomena Ovo rešenje za popravku ima dva režima: Podrazumevani i Agresivni. Trebalo bi da pokrenete rešenje za popravku u podrazumevanom režimu da biste utvrdili da li se na taj način rešava problem sa lokacijom Windows Update pre nego što ga pokrenete u agresivnom režimu.Napomena Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom jeziku, ali automatska ispravka funkcioniše i za ostale jezičke verzije operativnog sistema Windows. Ako ne radite za računarom na kojem je došlo do problema, sačuvajte rešenje za popravku na fleš disk, CD-u ili DVD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Više informacija o uspostavljanju početnih vrednosti Windows Update komponenti potražite u sledećem članku:
2. metod: ručno preuzimanje ispravke putem veze za preuzimanje i instalacija ispravke u režimu čistog pokretanja sistema


Predlažemo vam da instalirate ispravke u režimu čistog pokretanja sistema kako biste izbegli prekide programa koje ne izdaje Microsoft. Da biste ušli u režim čistog pokretanja sistema na računaru, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start, u polju Započni pretragu otkucajte msconfig, a zatim pritisnite taster Enter. Ako koristite Windows 8 ili Windows 8.1, upišite msconfig dok ste na početnom ekranu, a zatim pritisnite taster Enter.
 2. Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, otkucajte lozinku ili kliknite na dugme Nastavi.
 3. Na kartici Opšte postavke izaberite stavku Selektivno pokretanje.
 4. U okviru Selektivno pokretanje opozovite izbor u polju za potvrdu Učitaj stavke koje se pokreću sa sistemom.
 5. Izaberite karticu Usluge, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sakrij sve Microsoft usluge, a zatim kliknite na dugme Onemogući sve.
 6. Kliknite na dugme U redu.
 7. Kada vam bude zatraženo, kliknite na dugme Ponovo pokreni.
 8. Nakon ponovnog pokretanja računara, ponovo pokušajte da ga ažurirate.
Za više informacija o ovom metodu pogledajte sledeći članak u Microsoft bazi znanja:
331796 Izvršavanje čistog pokretanja sistema radi utvrđivanja da li programi u pozadini ometaju igru ili program
Ako ne instalirate .NET Framework ispravke kada dobijete kôd greške 0x80070643 ili 0x643, možda ćete morati da prikupite dodatne informacije o prijavljivanju kako biste rešili problem. Ove evidencije mogu da pregledaju stručnjaci za podršku ili informacione tehnologije kako bi vam pomogli da utvrdite problem.

Ako ovu grešku dobijete prilikom instalacije ispravki za Office, pogledajte temu pomoći Greška usluge Windows Update 80070643 da biste pronašli rešenje.
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 976982 - Poslednji pregled: 05/29/2014 12:46:00 - Verzija: 2.0

Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows Server 2012 R2 Datacenter, Windows Server 2012 R2 Essentials, Windows Server 2012 R2 Foundation, Windows Server 2012 R2 Standard, Windows 8, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows Server 2012 Datacenter, Windows Server 2012 Essentials, Windows Server 2012 Foundation, Windows Server 2012 Standard, Windows 7 Starter, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Ultimate, Windows Server 2008 Standard, Windows Server 2008 Enterprise, Windows Server 2008 Datacenter, Windows Server 2008 R2 Standard, Windows Server 2008 R2 Enterprise, Windows Server 2008 R2 Datacenter, Microsoft Windows XP Starter Edition, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional

 • kbquadrantinstall kbsurveytest kbfixme kbmsifixme kbcip kbsmbportal kbconsumer KB976982
Povratne informacije