Trenutno ste van mreže; čekamo da se ponovo povežete na internet

Prečice na radnoj površini nestaju u operativnom sistemu Windows 7

Rezime
Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7 mogu da nedostaju prečice koje kreirate na radnoj površini.

Do ovoga može da dođe ako alatka za rešavanje problema sa održavanjem sistema otkrije da su prečice prekinute.
Alatka za rešavanje problema sa održavanjem sistema obavlja održavanje operativnog sistema na sedmičnom nivou. Alatka za rešavanje problema sa održavanjem sistema automatski rešava problem ili prijavljuje probleme preko centra aktivnosti. Ako na radnoj površini postoji više od četiri prekinutih prečica, alatka za rešavanje problema sa održavanjem sistema automatski uklanja sve prekinute prečice sa radne površine.
Šta je prekinuta veza?
„Prekinuta“ veza je prečica do datoteke, fascikle ili disk jedinice koja možda nije uvek dostupna; na primer, prečica na radnoj površini za USB uređaj može se smatrati prekinutom ako USB uređaj nije povezan u trenutku kada alatka za rešavanje problema sa održavanjem sistema obavlja održavanje ili mrežna fascikla koja trenutno nije dostupna zbog toga što mreža nije dostupna.
Zaobilaženje
Da biste rešili ovaj problem, koristite neki od sledećih metoda.

1. metod: Uklanjanje svih osim četiri prekinutih prečica sa radne površine

Zadržite broj prekinutih prečica na radnoj površini na četiri ili manje. Ovo možete da postignete tako što ćete da uklonite sve prečice na radnoj površini, osim četiri prečice koje ste najčešće koristili. Ako ima više od četiri prečice, možete da kreirate i fasciklu na radnoj površini i premestite prečice u tu fasciklu. Ove prečice neće biti uklonjene jer se ne nalaze direktno na radnoj površini.

2. metod: Onemogućavanje alatke za rešavanje problema sa održavanjem sistema

Ako morate da imate više od četiri prekinutih prečica na radnoj površni, možete da onemogućite alatku za rešavanje problema sa održavanjem sistema.

Napomena Ako onemogućite alatku za rešavanje problema sa održavanjem sistema, svi zadaci održavanje koje ona obavlja biće onemogućeni. Zbog toga preporučujemo da koristite 1. metod.

Da biste onemogućili alatku za rešavanje problema sa održavanjem sistema, sledite ove korake:
  1. Kliknite na dugme Startdugme „Start“, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.
  2. U prozoru Sistem i bezbednost izaberite opciju Pronađi i reši probleme.
    Napomena: Ako opcija Sistem i bezbednost nije prikazana, potrebno je da promenite prikazkontrolne table. Da biste promenili prikaz, kliknite na strelicu nadole u Prikaži kaoi izaberite Kategorija. Prikaži kao se nalazi u gornjem desnom uglu kontrolne table.


  3. U levom oknu za navigaciju izaberite stavku Promeni postavke.
  4. Postavite opciju Održavanje računara na vrednost Isključeno.
Dodatne informacije
Napomena Ovo je „FAST PUBLISH“ članak koji je kreiran direktno unutar organizacije za podršku korporacije Microsoft. Ovde navedene informacije pružaju se u viđenom stanju, kao odgovor na hitne probleme. Kao rezultat brzine kojom se objavljuju, materijali mogu da sadrže tipografske greške i u bilo kojem trenutku mogu da budu revidirani. Pogledajte uslove korišćenja da biste saznali više.
Svojstva

ID članka: 978980 - Poslednji pregled: 10/03/2013 20:11:00 - Verzija: 2.0

Windows 7 Enterprise, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate

  • kbgraphxlink kbexpertisebeginner kbtshoot kbsurveynew kbprb KB978980
Povratne informacije