Želite da uradite ono što volite na mreži i podržite ponovnu pošilju? Svaki put kada komunicirate sa Eko stablom dobijate tačke vode koje se računaju ka stablima u Keniji. 

Kako funkcioniše program "Eko stablo"?   

Vodene tačke se osvajaju posetom i dovršavanju dnevnih zadataka na Eko stablu.  Ne morate biti prijavljeni na Microsoft nalog da biste učestvovali; međutim, možete da se prijavite da biste dobili više vodenih tačaka. Tačke vode će se računati jednom dnevno za svaki zadatak, sa dnevnim ograničenjem od 2000 tačaka za vodu. Ovaj program je besplatan za pridruživanje i reprodukciju. 

Da biste učestvovali u eko stablu i osvojili dnevne tačke vode:

  1. Idite na bočnu Microsoft Edge i izaberite stavku Eko stablo.

  2. Izaberite stavku Pokreni sabiranje drveća da biste pokrenuli program i dobili senu za vodu. 

  3. Obavite dnevne zadatke, kao što je pretraga teme zaštite životne sredine i provera održivih stavki, da biste osvojili vodene tačke.

  4. Kada dostignete 10. nivo i zaradite 10.000 bodova za vodu, Microsoft sponzoriše stablo za sadnju.

Ko je odgovoran za sabiranje drveća?   

Microsoft je u partnerstvu sa projektima za reforestaciju Edena kako bi zasadio drveće. Već su zasadili više od 700 miliona stabala u više zemalja i imaju partnerstva sa mnogim velikim brendovima. Njihov holistički pristup ekološkom pošalјu uključuje partnerski rad sa lokalnim zajednicama da bi se zasadile izvorne vrste i podržale društvene vrednosti. Dobili su visoke ocene na dobrotvornom navigatoru i učestvovali u još nekoliko projekata za uzgajanje velikih stabla. Za više detalja posetite njihovu veb lokaciju: https://edenprojects.organizacija / (dostupno samo na engleskom jeziku). 

Zašto Microsoft sadi drveće?   

Microsoft brine o okruženju i podršci lokalnim zajednicama. Kada se stabla zasite pomoću naučno informisanih metodologija i podataka, to dovode do pozitivnih ekoloških uticaja na životnu sredinu, kao što su ekološka restauracija i sekvencija ugljenika. Podrška pošalјanju putem partnera kao što je "Projekti rešetka Edena" pruža i lokalnim zajednicama nove mogućnosti za ekonomsku samodovoljnosti.  

Gde жe ovo drveжe biti zasaрena?   

Drveće će biti posato u Keniji, koje se nalazi na istočnoj obali Afrike i čuveno po raznovrsnim divljim životinjama i širokom opsegu šuma. Poslednjih decenija, ove šume su naišle na široku degradaciju životne sredine kao rezultat evidentiranja, uglja i nelegalne farme. Jedna od posledica ljudske aktivnosti je povećanje siromaštva, parova sa ozbiljnom sušom. Kako bi se borila protiv ovih razvoja, Kenijska vlada se obavezala da će obnoviti 10% svog zemljišta u šumsko okruženje i naši partneri Eden projekti za rešumovanje blisko rade sa njima na postizanju ovog cilja. 

Koliko tačaka treba da zaradim da bih zasadio drvo?   

Morate da zaradite 10.000 poena za vodu da biste zasadili drvo.  

Koliko vremena treba da se moje seno pretvori u drvo?   

To zavisi od toga koliko često posećujete eko stablo i koliko dnevnih zadataka treba da obavite. Ako svakodnevno posetite i obavite sve zadatke, potrebno je oko mesec dana da bi većina korisnika osvojila 10.000 vodenih poena. Vaši dnevni zadaci su jednostavni; Na primer, preslušajte ili potražite članak o životnoj sredini ili započnite rad bez papira koji možete lako da obavite.

Da li postoji ograničenje koliko će stabala Microsoft zasaditi?   

U sklopu ovog pilot programa Microsoft će zasaditi do 200.000 stabala. 

Da li me koљta iљta da sviram?   

Ne, možete slobodno da se pridružite programu i igrate.   

Kada će program biti dostupan globalno?   

Program je trenutno dostupan u UK i Indiji. Uskoro ćemo se proširiti na više lokacija, zato proveravajte ponovo!  

Napomene: 

  • Ne postoji korelacija između Microsoft Edge proizvoda, broja prikupljenih tačaka za vodu i sasađenja stabla u bilo koje ekološke pogodnosti.

  • Sve ekološke pogodnosti povezane sa stablima zasavljenim u sklopu ovog programa nisu uključene u Microsoft korporativno ekološko računovodstvenje.

  • Eko podaci o stablu će isteći ako ne otvorite funkciju "Eko stablo" 18 meseci.

  • Možete jednom da objedinite napredak Eko stabla tako što ćete se prijaviti na Microsoft nalog Microsoft Edge. Kada se prijavite, napredak za eko stablo će biti sačuvan na vašem nalogu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×