Microsoft Edge pregledanja za personalizovano oglašavanje i iskustva

Napomena: Ovaj članak je za novu Microsoft Edge. Nabavite pomoć za za Microsoft Edge.

Kako koristimo vašu Microsoft Edge pregledanja za personalizovano oglašavanje i iskustva

Uz vašu dozvolu prikupljamo i koristimo vašu aktivnost pregledanja iz programa Microsoft Edge kako bismo personalizovali oglašavanje, preporuke i iskustva za Microsoft Edge, Microsoft Bing, Microsoft News i druge Microsoft usluge. To znači da ćemo koristiti vašu aktivnost pregledanja kako bismo vam načinili utisak pri radu na vebu, uključujući o ovome, rezultate pretrage, preporuke za kupovinu i članke vesti koje vidite relevantnijim i korisnijim za vas.

Aktivnost pregledanja trenutno obuhvata stvari kao što su:

 • Istorija pregledanja

 • Omiljene lokacije kao što su omiljene lokacije i kolekcije

 • Podaci o korišćenju pregledača 

 • Podaci o uređaju kao što je broj verzije 

Na primer, kada personalizujemo Microsoft Edge kupovini, ako izložimo informacije o aktivnostima pregledanja koje biste radije kuponi u određenoj prodavnici, kuponi ili oglašavanje koje vidite mogu da se prilagode tako da prikazuju proizvode te prodavnice. Slično tome, kada personalizujemo vaše vesti, ako često pogledate blogove o putovanjima i čitate članke o putovanjima, vaš Microsoft feed za vesti može da prikaže relevantniji sadržaj vesti o putovanju.

Ti podaci se neće prikupiti tokom pretraživanja u InPrivate ili Gost. 

Sadržaj klijenata, kao što su beleške u vašim kolekcijama, nikada neće biti korišćen za personalizovanje oglasa.

Šta je Microsoft Edge pregledanja?

Istorija pregledanja je informacije o veb lokacijama koje posećujete pomoću programa Microsoft Edge, uključujući listu lokacija koje ste posetili i povezane podatke kao što su URL adresa, ime sajta i vreme koje ste posetili lokaciju.

Vi imate kontrolu nad ovim podacima

Aktivnost pregledanja se prikuplja i koristi za ovu personalizaciju samo kada ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga i kada ste imali dozvolu za prikupljanje i korišćenje podataka za personalizovano oglašavanje i iskustva. Bilo da ste na zaduživanje ovim podacima i možete je isključiti ili uključiti u bilo kom trenutku.

Da biste upravljali prikupljanjem i upotrebom aktivnosti pregledanja za personalizovano oglašavanje i iskustva:

 1. Otvorite Microsoft Edge.

 2. Izaberite Postavke i još > Postavke.  

 3. Izaberite stavku Privatnost, pretraga i usluge .

 4. U okviru Personalizacija &oglašavanja uključite ili isključite postavku za dozvoli korporaciji Microsoft da koristi vašu aktivnost pregledanja, uključujući istoriju, omiljene lokacije, podatke o korišćenju i druge podatke pregledanja kako bi personalizovao Microsoft Edge i Microsoft usluge kao što su oglasi, pretraga, kupovina i vesti.

Ako prestanete da delite ove podatke, Microsoft od tog trenutka više neće prikupljati i koristiti aktivnost pregledanja za personalizaciju oglašavanja ili iskustava.

Možete da prikažete i izbrišete aktivnost pregledanja u bilo kom trenutku

Ako ste prijavljeni u Microsoft Edge microsoft naloga, možete da upravljate istorijom pregledanja, aplikacijama i uslugama, kao i detaljima o uređaju koje ste podelili sa nama tako što ćete posetiti account.microsoft.com.

Ako niste prijavljeni u Microsoft Edge pomoću Microsoft naloga, morate da kreirate Microsoft nalog da biste prikazali istoriju pregledanja, aplikacije i aktivnost usluge, kao i detalje o uređaju koji se dele sa korporacijom Microsoft. 

Takođe možete da prikažete i izbrišete lokalnu istoriju pregledanja sačuvanu na uređaju tako što Edge://history u traku adresa.

Ako izbrišete istoriju pregledanja sa Microsoft table za privatnost, i dalje ćete moći da čuvate lokalnu kopiju jer se istorija pregledanja na uređaju neće automatski izbrisati.

Upravljajte interesovanjima i postavkama za oadove

U zavisnosti od postavki oglasa, Microsoft će personalizovati oglašavanje koje vidite na osnovu drugih podataka koje delite sa nama, pored aktivnosti pregledanja. Možete da vidite o tome kako koristite naše proizvode, Microsoft Bing pretrage i drugi sadržaj na osnovu interesovanja, omiljenih lokacija, lokacija, demografskih informacija, načina na koji koristite naše proizvode, Microsoft Bing pretrage i drugi sadržaj. Možete da saznate više o Microsoft oglašavanju u odeljku Oglašavanje Microsoft izjave o privatnosti.

Možete da izmenite interesovanja i kontrolišete postavke oada sa Microsoft kontrolne table za privatnost. Ovde možete da odaberete da li su Microsoft oglasi personalizovani za microsoft nalog na svim uređajima.

Ako je postavka Pogledajte oglase koji vas zanimaju na Microsoft kontrolnoj tabli za privatnost isključena, Microsoft neće koristiti vaše podatke za personalizovano oglašavanje, uključujući istoriju pregledanja, bez obzira na Microsoft Edge personalizovano oglašavanje i kontrolu iskustava. 

Imajte naovamo da isključivanje postavki Prikaži o tome koji vas zanimaju na Microsoft tabli za privatnost ne isključava kolekciju i korišćenje aktivnosti pregledanja za personalizaciju rezultata pretrage, sadržaja u feedu za vesti ili drugih Microsoft veb utiska pri radu. Da biste isključili ovu kolekciju i koristili Microsoft Edge pregledanja:

 1. Otvorite Microsoft Edge.

 2. Izaberite Postavke i još > Postavke.

 3. Izaberite stavku Privatnost, pretraga i usluge .

 4. U Microsoft Edgepodataka isključite dugme Dozvoli korporaciji Microsoft da koristi vašu aktivnost pregledanja, uključujući istoriju, omiljene lokacije, korišćenje i druge podatke o pregledanju kako bi personalizovao Microsoft Edge i Microsoft usluge kao što su olici, pretraga,kupovina i vesti.

Da biste saznali više o dodatnim Windows uključujući prilagođena iskustva, pročitajte više o dijagnostici, povratnim informacijama i privatnosti u programu Windows 10. 

Dodatne informacije o našim praksama u vezi sa privatnošću

Da biste saznali više o tome kako Microsoft rukuje ličnim podacima, posetite Microsoft izjavu o privatnosti.  Ako ne možete da pronađete ono što tražite ili ako imate pitanja ili nedoumice u vezi sa privatnošću, obratite se našem timu za privatnost.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×