Čuvanje predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca. Ova tema objašnjava kako da sačuvate predložak obrasca.

Čuvanje predloška obrasca

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Sačuvaj.

 2. Ako primite poruku o objavljivanju predloška obrasca, kliknite na dugme u redu.

 3. U dijalogu Sačuvaj kao Navedite gde želite da sačuvate predložak obrasca.

 4. U polju ime datoteke otkucajte ime za predložak obrasca.

 5. Na listi Sačuvaj kao tip izaberite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste sačuvali predložak obrasca kao predloška obrasca Microsoft Office InfoPath 2007 , kliknite na dugme InfoPath predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  • Da biste sačuvali predložak obrasca kao Microsoft Office InfoPath 2003 predložak obrasca, kliknite na Predložak InfoPath 2003 obrasca, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Ako ste dodali kontrole ili omogućili funkcije koje nisu podržane u programu Office InfoPath 2003, InfoPath prikazuje poruku i vas obaveštava da vaš predložak obrasca ima nepodržanih kontrola ili funkcija.

   Pregledajte i rešavanje problema sa kompatibilnošću

   Da biste rešili probleme sa kompatibilnošću, morate da otvorite okno zadataka Kontrolor dizajna i pregledajte i popravili probleme, po potrebi.

   1. Da biste otvorili okno zadataka Kontrolor dizajna , u meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna .

   2. U oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na dugme Osvežii obratite pažnju sve greške i poruke koje se pojavljuju.

    Sledeća tabela opisuje razlika između greške i poruke u oknu zadataka Kontrolora dizajna .

   Ikona

   Tip

   Opis

   Slika ikone

   Greška

   Predložak obrasca neće funkcionisati ispravno. Trebalo bi da otklonite greške pre objavljivanja predloška obrasca.

   Slika ikone

   Poruka

   Predložak obrasca možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Poruke su manje ozbiljno od grešaka. Možete da odaberete da li ćete poruke pre objavljivanja predloška obrasca.

   1. U okviru Kompatibilnost sa prethodnim verzijama, izaberite tekst greške ili poruku da biste videli objašnjenja problema i predloga o tome kako da rešite problem.

   2. Izvršite sve neophodne promene u predložak obrasca.

   3. Da biste potvrdili da je vaš predložak obrasca besplatne probleme u oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na dugme Osveži.

    Veze ka više informacija o dizajniranju predloška obrasca koji funkcioniše u programu InfoPath 2003 u odeljku Takođe pogledajte .

Savet: Da biste brzo sačuvali predložak obrasca dok radite na njemu, kliknite na dugme Sačuvaj Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S.

Vrh stranice

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×