Čuvanje radnih svezaka u uređeni radni prostor

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Snimak trenutni raspored sve prozore radne sveske otvorene i raspoređenih možete da sačuvate u datoteka radnog prostora (.xlw). Kada otvorite datoteku radnog prostora, Microsoft Office Excel otvara sve radne sveske i prikazuje ih u raspored koji ste sačuvali.

  1. Otvaranje radne sveske koje želite da sačuvate u radnom prostoru.

  2. Rasporedite prozore radne sveske onako kako želite da se pojavljuju kada otvorite radni prostor, promenom veličine svakom prozoru radne sveske, po potrebi.

  3. Na kartici Prikaz , u grupi prozor kliknite na dugme Sačuvaj radni prostor.

    Grupa „Prozor“ na kartici „Prikaz“

  4. U polju ime datoteke otkucajte ime za datoteku radnog prostora.

    Napomena: Podrazumevano ime je resume.xlw, ali možete da preimenujete.

Savet: Da biste otvorili radne sveske koje ste sačuvali u datoteci za radni prostor svaki put kada pokrenete Excel, možete da sačuvate te datoteke radnog prostora u fasciklu XLStart. Sačuvajte samo datoteku radnog prostora, ne datoteke radne sveske, u fascikli XLStart. U operativnom sistemu Windows Vista, putanja do fascikle XLStart je C:\Users\user name\AppData\Local\Microsoft\Excel\XLStart fasciklu. U operativnom sistemu Microsoft Windows XP, putanja do fascikle XLStart je C:\Documents and Settings\Korisničko name\Application Data\Microsoft\Excel\XLStart fasciklu.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×