Čuvanje SharePoint lokacije kao predloška

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft SharePoint Designer 2010, možete da dizajnirate i napravite bogate aplikacije SharePoint koje uključuju bogatim skupom izvora podataka, klijent ka prikaza i obrazaca, izuzetno prilagođene tokove posla i još mnogo toga. Kad ste već pravili poslovnih rešenja lokaciji, možete da počnete da ga koristite odmah u SharePoint okruženju. Ili, možete da pretvorite rešenje u predložak i primenite ga u druge okruženju, učinite dostupnom za korisnike tako da možete da kreirate nove lokacije iz njega ili dodajte isključeno za dalji razvoj u programu Visual Studio.

Pretvara prilagođene lokacije ili poslovnog rešenja u predložak je je veoma koristan i veoma moćna mogućnosti u sistemu SharePoint 2010. Kada počnete da pakovanje rešenje kao predložak, počećete da shvatite SharePoint je potencijal kao platforme za poslovne aplikacije.

Ovaj članak opisuje predlošci SharePoint koriste se za, kako da pretvorite lokaciju predloška i kako da aktivirate taj predložak na serveru.

Ovaj članak sadrži:

Šta je to predložak lokacije SharePoint?

Šta se čuva u predlošku

Šta možete da radite sa SharePoint predlošci?

Čuvanje lokacije kao predloška

Aktiviranje predloška lokacije u galeriji rešenja

Sledeći koraci

Šta je to predložak lokacije SharePoint?

Predlošci SharePoint lokacije su unapred ugrađene definicija dizajniran oko određeni poslovne potrebe. Možete da koristite ove predloške, jer su za kreiranje SharePoint lokacije i zatim prilagodite lokaciju koliko god želite. Verovatno upoznati ste sa podrazumevani Predlošci lokacije, kao što su lokacije tima, lokacije bloga i lokacije za timski rad kao što je prikazano ovde.

SharePoint Site Template

Pored podrazumevane obrasce, možete da kreirate sopstveni predložak lokacije na osnovu lokacije ste kreirali i prilagodili u sistemu SharePoint. Ovo je moćna funkcija u sistemu SharePoint koji vam omogućava da kreirate prilagođene rešenje i zatim podelite to rešenje sa kolegama, ostvarite organizacije ili izvan organizacije. Možete takođe pakovanje lokacije i otvorite je u drugom okruženju ili aplikaciju kao što je Microsoft Visual Studio i dodatno prilagođavanje ga tamo.

Kada sačuvate lokaciju kao predložak, kreirate paket Veb rešenja ili WSP. Na WSP je CAB datoteku sa popis rešenja. Rešenje koje kreirate skladište se u Galeriji rešenja za SharePoint kolekciju lokacija. Odatle možete da preuzimanje kopije rešenje ili da ga aktivirate na serveru.

Napomena:  WSP kreirate je delimična pouzdanost rešenje korisnik koji ima istu deklarativnih Oblikuj kao potpunu pouzdanost SharePoint rešenje. Međutim, on ne podržava pun opseg tipova elemenata funkcija koje podržavaju potpuno pouzdana rešenja.

Vrh stranice

Šta se čuva u predlošku

Kada sačuvate na SharePoint lokaciju kao predložak, treba da sačuvate ukupnog okvira lokacija – njegove listama i bibliotekama, prikaza i obrazaca i tokova posla. Pored ove komponente, možete da uključite sadržaj lokacije u predlošku, na primer, dokumente uskladištene u bibliotekama dokumenata. To može biti korisno za obezbeđivanje uzoraka sadržaja pomoću kojih će korisnici započeti rad. Imajte na umu da takođe može povećati veličinu vašeg predloška izvan podrazumevano ograničenje za 50 MB lokacije predloška.

Većina objekata na lokaciji su uključene i podržava predložak. Postoji veliki broj objekata i funkcije koje nisu podržane Međutim. Sledeća tabela daje kratak rezime u i koji je smanjivanje predložak tipične lokacije ili rešenja.

Uključene u rešenje korisnik WSP

Nisu uključene u rešenje korisnik WSP

 • Liste

 • Biblioteka

 • Spoljne liste

 • Veze sa izvorom podataka

 • Prikazi liste i prikazi podataka

 • Prilagođeni obrasci

 • Tokovi posla

 • Tipovi sadržaja

 • Prilagođene radnje

 • Navigacija

 • Stranice lokacije

 • Master stranice

 • Moduli

 • Veb predlošci

 • Prilagođene dozvole

 • Pokrenute instance toka posla

 • Istorija verzija stavke liste

 • Zadaci toka posla povezani sa pokrenutim tokovima posla

 • Osobe ili grupe vrednosti polja

 • Vrednosti polja za klasifikaciju

 • Stranice za objavljivanje i lokacije za objavljivanje

 • Moji sajtovi

Vrh stranice

Šta možete da radite sa SharePoint predlošci?

Čuvanje lokacije kao predloška je moćna funkcija zato što nudi mnogo različitih upotrebe prilagođene lokacije u sistemu SharePoint. Ovo su prednosti brzog dobijete od čuvanje lokacije kao predloška u programu SharePoint.

 • Prilagođene SharePoint lokacija mogu da se primene kao rešenja odmah Sačuvajte i aktivirajte predložak u galeriji rešenja i omogućite drugim zaposlenima da kreiraju nove lokacije od tog predloška. Ne morate da kreirate rešenje Visual Studio i imate pristup serveru direktno i pokretanje komande administrator servera. Samo sačuvate lokaciju kao predložak da ga aktivirate i hajde.

 • Prilagođene SharePoint lokacija su prenosivi – pored primena prilagođenih rešenja u okruženju, možete da preuzmete na .wsp datoteku, na putu i primenite ga u druge SharePoint okruženje. Sva prilagođavanja lokacije prikladno se skladište u jednoj datoteci.

 • Prilagođene SharePoint lokacija je Proširivi – kao i paket Veb rešenja, možete da otvorite prilagođene lokaciji u programu Visual Studio, izvršavanje dodatne razvoja prilagođavanja na predložak i zatim ih primenite na SharePoint. SharePoint lokacija razvoj, kao rezultat, možete proći kroz životni ciklus razvoja na lokaciju koja sadrži SharePoint Designer 2010, Microsoft Visual Studio i pregledača.

Kada počnete da kreirate prilagođene lokacije u sistemu SharePoint, otkrićete još pogodnosti pretvaranja lokacije u rešenje koje može da postane prenosiva u organizaciji.

Vrh stranice

Čuvanje lokacije kao predloška

Na lokaciji možete da sačuvate kao predložak u bilo kom trenutku pomoću opcije "predložak" (Sačuvaj lokaciju kao predložak) na stranici "Postavke lokacije" u sistemu SharePoint. SharePoint Designer 2010 olakšava obezbeđivanjem da sačuvate kao predložak opcija na traci, koji će vas odvesti na ovu stranicu u sistemu SharePoint. Kada sačuvate predložak, rešenje datoteke se kreira i skladišti u galeriji rešenja gde možete da preuzmete ili Aktivirajte ga.

Da biste sačuvali lokaciju kao predložak pomoću SharePoint Designer 2010, izvršite sledeće korake:

 1. Otvorite lokaciju u SharePoint Designer 2010.

 2. Na kartici " lokacija ", u grupi Upravljanje kliknite na dugme Sačuvaj kao predložak.
  Site tab, Manage group

 3. To će vas odvesti na stranicu " Sačuvaj kao predložak " u sistemu SharePoint.
  Save As Template

 4. Navedite ime će se koristiti za datoteku predloška u polje ime datoteke .

 5. U poljima ime predloška i Opis predloška Navedite ime i opis za predložak.

 6. Da biste uključili sadržaj lokacije u predložak lokacije, potvrdite izbor u polju Uključi sadržaj .

  Napomena:  Uključujući sadržaj lokacije možete povećati veličinu predloška znatno. Imajte na umu da je podrazumevano ograničenje veličine za predložak lokacije 50 MB ali može biti manji u vašoj organizaciji.

 7. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali predložak.

 8. Ako su sve komponente na lokaciji važeće, predložak je izgrađen i vidite poruku koja kaže da Operacija je uspešno dovršena.

 9. Da biste preuzeli ili Aktivirajte ga iz galerije rešenja, kliknite na vezu galerije rešenja korisnika i pratite korake u na sledeći način.

 10. Ili, da biste se vratili na lokaciju, kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Aktiviranje predloška lokacije u galeriji rešenja

Kada ste sačuvali na lokaciju kao predložak, datoteka rešenja (.wsp) se kreira i skladišti u galeriji rešenja za kolekciju lokacija. Odavde možete da preuzmete ili Aktivirajte ga.

Da biste aktivirali predložak lokacije, izvršite sledeće korake:

 1. Idite na lokaciju najvišeg nivoa kolekcije lokacija u sistemu SharePoint.

 2. Izaberite stavku Radnje na lokaciji i odaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru galerijeizaberite stavku rešenja.

 4. Da biste aktivirali rešenje, kliknite na meni pored rešenje i dodirnite dugme Aktiviraj.
  Activate a template

 5. Na ekranu Aktiviraj rešenje potvrde, kliknite na dugme Aktiviraj.
  Rešenje je sada ima aktivirani statusa u galeriji rešenja.

 6. Da biste preuzeli rešenje, samo kliknite na njeno ime u galeriji rešenja.

 7. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Sačuvaji potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate rešenje.

Vrh stranice

Sledeći koraci

Sa rešenje otpremljene i aktivirati u galeriji rešenja, korisnici vide ga kao predložak koji je dostupan na stranici Kreiranje lokacije u sistemu SharePoint. Možete da biste je izabrali i kreirajte novu lokaciju, što će naslediti komponente na lokaciji, njegovu strukturu, tokova posla i još mnogo toga. Ili, možete preuzeti rešenje iz galerije rešenja i primenite ga u druge SharePoint okruženje ili otvori u programu Microsoft Visual Studio, koji takođe podržava WSPs.

Opcija za predložak lokacije u SharePoint Designer 2010 to čini. Saznajte više o WSPs u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×