Šest stvari koje treba znati o kanalima u timovima

Šest stvari koje treba znati o kanalima u timovima

U timovima, timskom radu i komunikaciji se dešavaju na kanalima. Kanal je jedno mesto za tim za deljenje poruka, alatki i datoteka.

  • One mogu da se organizuju po grupama, Project, funkciji ili šta god vam je bitno.

  • Članovi tima mogu da prilagode obaveštenja koja dobijaju sa kanala.

  • Niti omogućava fokusirane i organizovane razgovore u okviru kanala.

Evo prvih pet stvari koje treba da znate o kanalima:

1. kanali imaju unutrašnje timove.

Timovi se sastoje od kanala, koji su razgovori koje obavljate sa svojim kolegama iz tima. Kanali se nalaze unutar timova, na neki način na koji se datoteke nalaze u fasciklama. Svaki kanal je posvećen posebnoj temi, sektoru ili projektu.

Na primer, "Northwind trgovci" imaju Opšte, marketing, Pregledi 35 više kanala. Svi razgovori, sastanci, datoteke i aplikacije marketinškog kanala imaju veze sa marketingom i sve što je na ovom kanalu vidljivo je svima u timu "Northwind trejter".

Timovi i kanali

Kanali su mesto na kome se zapravo obavlja posao – gde se tekstualni, zvučni i video razgovori otvaraju celom timu, gde se dele datoteke, i gde se dodaju aplikacije. Hajde da dublje pogledamo.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Dok su razgovori na kanalu javni, ćaskanja su samo između vas i nekog drugog (ili grupe ljudi). Shvatite ih kao trenutne poruke na Skype za posao ili drugim aplikacijama za poruke.

Kanali mogu da se organizuju oko bilo čega. Kada imenujete kanal, pokušajte da koristite imena koja jasno opisuju temu. Jednostavna, intuitivna imena su najbolja.

Napomena: Ako radite u timovima van mreže ili na mreži niskog propusnog opsega, moći ćete da se prebacujete između жaskanja i kanala i nastavite da radite. Videćete sve od poslednjeg puta kada smo mogli da sinhronizujemo sa mrežom i razmatraćemo poruke u vidu propusnog opsega. 

2. Svi timovi imaju opšti kanal.

Svaki tim ima Opšti kanal. Uvek je prvi i ne možete da je izbrišete. Evo nekih ideja kako da koristite ovaj kanal:

U većem timu sa velikim brojem zaposlenih, opšti kanal može da funkcioniše kao evidentiranje ko je pridružen i ostavi org. Većina razgovora koji se specifični razgovori prikazuju na drugim kanalima u tom timu.

Primer opšteg kanala

U manjim timovima sa manje kanala i određenim fokusom, opšti kanal može biti glavno mesto gde se razgovori i obaveštenja dešavaju.

Opšti razgovori na karticama

Oba su u redu.

3. kanali imaju kartice.

Kada odete na bilo koji kanal u timovima, videćete tri kartice po podrazumevanoj vrednosti.

Prva kartica je objava.

Svi koji imaju pristup kanalu mogu da vide poruke na kartici objave . Razmišljajte o tome kao o jednoj grupnoj ćaskanju. Druga važna stvar za znati jeste da odgovori na poruku kanala ostaju povezani sa originalnom porukom. Na ovaj način, celu nit razgovora možete lako da pratite bilo ko ko čita. Ovo je lepota ovih razgovora!

  • Da biste odgovorili na kanal kanala: izaberite vezu za odgovor ispod poruke.

    Odgovaranje na razgovor kanalima.

  • Da biste započeli razgovor kanala: otkucajte poruku u polju i na dnu razgovora i izaberite stavku pošalji Ikona slanja poruke u timovima .

Pošaljite poruku na razgovor kanala.

Kartica objave prikazuje sve razgovore (poruke i odgovore) na kanalu

Zatim, nalazi se kartica " datoteke " – gde se sve datoteke koje su deljene u kanalu čuvaju!

Evo dva načina za deljenje datoteka u kanalu:

  • Idite na kanal i izaberite karticu datoteke . Markirajte datoteku i odaberite stavku Još opcija Izaberite da biste videli više opcija > Kopiraj povezanosti nalepite povezanost direktno u poruku.

  • Na traci sa alatkama u okviru poruke kliknite na dugme Priloži Dugme „Odaberite datoteku“ i otpremite dokument.

Delite datoteke iz grupnog ćaskanja u timovima.

Kartica " datoteke " u razgovoru prikazuje sve datoteke koje ste delili.

Poslednja, ali ne i najmanja .

To je uređivač pametnih tekstova koji se udvostručuje kao mašina za komunikaciju u kojoj radite u izradi, uređivanju i ćaskanju. Više toga potražite u članku Dodavanje i korišćenje kartice Wiki u timovima

4. možete da dodate još kartica.

Da biste postavili aplikacije i datoteke u tabulatori na vrhu kanala, izaberite stavku Dodaj karticu Dugme „Dodaj“ pored imena kartice. Dobićete listu stvari koje treba da dodate (omiljene aplikacije i datoteke) ili možete da tražite određenu stavku koju želite da dodate. 

5. prilagodite obaveštenja po kanalu.

Ako želite da prilagodite ili precizno podesite obaveštenja koja dobijate sa kanala, evo kako to da uradite:

Idite na ime kanala i izaberite stavku Još opcija Oblikovanje ikone u timovima. obaveštenjima> kanala. To vam omogućava da dobijete obaveštenje o aktivnosti kanala. 

Prilagođavanje obaveštenja kanala u timovima

Odatle možete da odaberete gde i obaveštenja želite da dobijete.

Reklamni natpis i feed će slati obaveštenja na vaš uređaj i na aktivnosti na vrhu aplikacije "timovi". Feed će preskočiti slanje obaveštenja na radnu površinu i pojaviće se samo u feedu aktivnosti.

Postavke obaveštenja kanala u timovima

Da biste dodatno prilagodili postavke obaveštenja, pogledajte članak Upravljanje obaveštenjima u timovima.

6. Prikažite i sakrijte timove da bi se organizovali.

Posle kartice Opšte postavke, kanali se organizuju po abecednom redosledu. Ne možete da promenite redosled, ali ih možete prikazati ili sakriti po želji. Da biste ga isprobali, izaberite stavku Još opcija Oblikovanje ikone u timovima. pored kanala, a zatim Prikaz ili skrivanje. Želite da tim vratite nazad na listu? Pomerajte se na dnu i otvorite listu skrivenih timova

Srodne teme

Pet stvari koje treba znati o timovima

Timovi mogu da imaju standardne i privatne kanale

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×