Ako vidite ovu grešku u Access izveštajima u prikazu dizajna i imate nepotrebne prazne stranice prilikom štampanja, evo kako da rešite problem.

Simptomi

  • Kada je izveštaj u prikazu dizajna, možete da vidite mali zeleni trougao u gornjem levom uglu prozora za dizajn izveštaja.

  • Kada prikažete izveštaj u režimu pregleda pre štampanja ili odštampate izveštaj, imate neželjene dodatne prazne stranice.

Uzrok

Neke kontrole u Access izveštaju prelaze trenutne dimenzije širine stranice izveštaja.

Kako to da rešim?

Uradite nešto od sledećeg:

  • Smanjite širinu kontrola koje se prelivaju preko definisanih dimenzija stranice izveštaja dok sve kontrole ne budu u okviru definisane širine stranice. Imajte na umu da kontrole reda teže možete da vidite, ali ako one prelaze preko širine stranice, moraćete da smanjite i širinu tih kontrola reda.

    Savet: Ako otvorite izveštaj u prikazu rasporeda, Access prikazuje vertikalne isprekidane linije, koje ukazuju na trenutne dimenzije širine stranice. Koristeći te isprekidane linije kao vodič, biće vam lakše da vidite koje kontrole treba da premestite ili kojima treba da promenite veličinu da biste sprečili prelivanje preko dimenzija stranice.

  • Premestite kontrole koje se prelivaju preko definisanih dimenzija stranice izveštaja na druga mesta u odeljcima izveštaja dok sve kontrole ne budu u okviru definisane širine stranice.

  • Povećajte definisanu širinu stranice izveštaja da biste omogućili više prostora za kontrole. Za više informacija o definisanju opcija štampanja i podešavanja stranice, pogledajte članak Podešavanje opcija štampanja u programu Access.

  • Razmotrite prebacivanje sa podrazumevanog uspravnog rasporeda na stranici na položeni raspored na stranici da biste imali više širine. U prikazu dizajna ili prikazu rasporeda, koristite opcije u grupi Raspored na stranici na kartici Podešavanje stranice da biste izvršili promenu iz uspravnog u položeni položaj.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×