Kada koristite prikaz lista sa podacima da biste dodali GIF, JPEG i druge uobičajene tipove datoteka slika u polje OLE objekat u Access tabeli, videćete reč "Package" umesto očekivane "rasterska slika".

"Paket" se pojavljuje u polju zato što polje "OLE objekat" podržava samo Windows Bitmap (. bmp) i datoteke nezavisne rasterske slike (. DIB). Ako želite da uskladištite dodatne tipove grafičkih datoteka u polju OLE objekat i da ih pristupite kako treba, morate da instalirate dodatni softver i taj softver mora da obezbedi komponente (koje se nazivaju OLE serveri) koje su potrebne za prikazivanje dodatnih tipova slika.

Prethodne verzije sistema Microsoft Office pružile su program pod imenom Microsoft Photo Editor, što je zauzvrat obezbedilo OLE server potreban za prikazivanje GIF i JPEG datoteka. Office 2003 sistem je zamenio uređivač fotografija pomoću programa Microsoft Picture Manager koji ne pruža potreban OLE server za te tipove datoteka.

Možete da koristite neke od sledećih tehnika da biste rešili ovaj problem:

  • Uskladištite slike izvan baze podataka i koristite Visual Basic® for Applications (VBA) kôd da biste ih prikazale. Više informacija potražite u članku članak Microsoft baze znanja Kako da prikažete slike iz fascikle u obrascu, izveštaju ili stranici za pristup podacima.

  • Konvertujte GIF ili JPEG slike u Windows Bitmap (. bmp) datoteke. Iako su stavke BMP datoteke obično veće od GIF ili JPEG datoteka, one mogu da smanje veličinu baze podataka zato što Access ne kreira dodatne rasterske slike (. DIB) za podršku. Informacije o tome zašto Access kreira DIB datoteke kada koristite GIF ili JPEG slike potražite u članku članak Microsoft baze znanja Zašto OLE objekti dovode do razvijati baze podataka.

Dodatne informacije

Pogledajte ove članke da biste dobili više informacija o korišćenju slika pomoću programa Access:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×