Šta je okno filtera za liste i biblioteke?

Šta je okno filtera za liste i biblioteke?

Okno "Filteri" za liste i biblioteke vam pomaže da pronađete datoteku ili stavku liste koju tražite. Kada napravite izbor filtera, stavke koje se ne podudaraju uklanjaju se sa liste prikazanih na stranici.

Možete da kreirate liste u programu Microsoft SharePoint, aplikaciji "liste" u Microsoft 365 ili timovima. Da biste saznali više, pogledajte članak dodavanje stavki liste. Saznajte kako da Prvi koraci sa listama u Microsoft timovima.

Otvaranje okna "Filteri"

Da biste otvorili okno filtera, u gornjem desnom delu liste ili biblioteke izaberite ikonu filtera Ikona filtera . Filteri koje vidite zasnivaju se na stavkama liste koje su trenutno u prikazu.

Za biblioteke dokumenata možete da filtrirate samo nedavne datoteke, prikazujete datoteke koje uređuju jedna ili više osoba ili da prikazuju samo datoteke određenog tipa, kao što su Word dokumenti i PowerPoint slajdovi.

Ako su kolone zasnovane na hijerarhijama kontrolisanih metapodataka , možete da filtrirate nadređene termine, kao i pojedinačne stavke.

Ako kolona ima pet ili više vrednosti, izaberite stavku Pogledajte sve da biste otvorili prikaz liste za tu kolonu. Više informacija potražite u članku Korišćenje filtriranja za izmenu SharePoint prikaza.

Postavke filtriranja

Kada filtrirate listu ili biblioteku i želite da se vratite na mesto na koje ste započeli, u gornjem desnom delu okna za filtriranje izaberite stavku Ikona "Izbriši filter" Ikona "Izbriši filter"

Kako okno "Filteri" funkcioniše zajedno sa zaglavljima i prikazima kolona

Okno filteri funkcioniše zajedno sa SharePoint funkcijama koje su vam možda već poznate, kao što su zaglavlja i prikazi kolona. U zavisnosti od tipa kolone, možda ćete videti filtere koji se postavljaju u padajućem zaglavlju kolone ili da biste otvorili okno filtera, izaberite stavku Filtriraj po. Filteri izabrani u meniju "Zaglavlje kolone" takođe se prikazuju u oknu "Filter". I radi na isti način obrnuto. Izbor načinjen na oknu sa filterima prikazuje se u selekcijama filtera zaglavlja kolone.

Kliknite na dugme Filtriraj tako da biste otvorili filter table

Prikazi vam dopuštaju da sačuvate izbor filtera.

Kliknite na dugme Sačuvaj kao da biste sačuvali ažurirani ili novi prikaz

Više pomoći za liste i biblioteke

Ne vidite odgovor? Postavite pitanje na SharePoint forumu u Microsoft Community.

Za veću pomoć određenu za organizaciju, obratite se IT odeljenju ili administratoru. Ako ste administrator SharePoint, možete da otvorite i ulaznicu za podršku u Microsoft 365 centru administracije.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×