Šta je to lista u usluzi Microsoft 365?

Šta je to lista u usluzi Microsoft 365?

Lista u programu Microsoft 365 je zbirka podataka koje vašim saradnicima pruža fleksibilan način za organizovanje informacija. Možete da kreirate liste u programu Microsoft SharePoint, aplikaciji "liste" u Microsoft 365 ili timovima. Da biste saznali više, pogledajte članak dodavanje stavki liste. Saznajte kako da Prvi koraci sa listama u Microsoft timovima.

Možete da dodate kolone za različite tipove podataka, kao što su tekst, valuta ili više izbora. Kreirajte prikaze za efikasno prikaz podataka. Sortirajte, grupišite, oblikujte i filtrirajte liste da biste označili najvažnije informacije. Lista može da sadrži osobe, veze, slike, datume i još mnogo toga. Pratite istoriju stavke sa liste tokom vremena sa verzijama i koristite Power automatizovanje za Automatizovanje procesa.

Za razliku od SharePoint biblioteka dokumenata, liste se podrazumevano ne kreiraju kada kreirate sajt. Dodajte ih gde god treba.

Automatizovanje liste

USharePoint imate opciju da kreirate aplikaciju Power na osnovu komandne trake. Microsoft Power Apps je usluga za izgradnju prilagođenih poslovnih aplikacija koje se povezuju sa vašim podacima i rade na vebu i mobilnom-bez vremena i troška prilagođenog razvoja softvera. Više informacija potražite u članku uvođenje Microsoft Power Apps aplikacija.

Power Automatmate možete da koristite i za automatizovanje tokova posla između aplikacija i usluga radi korišćenja obaveštenja, sinhronizacije datoteka, prikupljanja podataka i drugih zadataka. Više informacija potražite u članku Prvi koraci uz Microsoft Power automatizovanje.

Ako radite sa timom, možete da kreirate obaveštenja na listi i u podacima da biste dobili obaveštenja kada se nešto promeni.

Obavesti me meni sa izabranim obaveštenjem

U oknu informacije možete da prikažete i uredite informacije o stavci, kao što su svojstva, Nedavna aktivnost ili kako se ona deli. Da biste prikazali ili sakrili okno informacije, izaberite datoteku ili fasciklu i izaberite stavku Otvori okno sa detaljima Okno sa detaljima biblioteke dokumenata na desnoj strani glavnog menija. Okno sa informacijama možete da prikažete i tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izabrati stavku Detalji. Da biste zatvorili prozor Detalji, izaberite stavku ponovo otvorite okno sa detaljima Okno sa detaljima biblioteke dokumenata .

Otvaranje istaknutog dugmeta okna sa detaljima

Meni na vrhu liste menja se meni sa kontekstom liste. Ako ništa nije izabrano, videćete radnje koje možete da uradite sa listom, kao što je izvoz u Excel ili kreiranje nove stavke liste. Kada izaberete stavku liste, meni se menja za radnje koje možete da obavite na toj stavci. Ako izaberete više od jedne stavke, ona se ponovo menja. Ako vidite tri tačke (...) u bilo kom meniju, kliknite na to za još više radnji.

Meni liste za jednostavnu listu

Možete da vidite drugu verziju menija "Lista" tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ime datoteke ili, ako ste u detaljima ili u svim stavkama , tako što ćete izabrati tri tačke (...) pored imena datoteke. Ovaj meni sadrži dodatne izbore kao što su Podešavanje obaveštenja ili u SharePoint, kreiranjem nove Power aplikacije.

Spremni ste da počnete?

Evo nekih veza ka člancima koji vam pomažu da odete.

Kreiranje liste

Uređivanje postavki liste

Brisanje liste

Pravljenje kolone na listi ili u biblioteci

Obaveštavanje o promenama liste ili stavke liste

Kontrolisanje osoba koje imaju pristup listi ili pojedinačnu stavku liste

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×