Šta je to lokacije centra za dokumente?

Šta je to lokacije centra za dokumente?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

SharePoint nudi promenljivih, funkcija obogaćenog iskustvo za upravljanje sadržajem. Ako imate veliki broj datoteka da biste upravljali, razmislite o korišćenju predloška lokacije centra za dokumente. Ovaj predložak je optimizovana za upravljanje velikih dokumentima. Možete da sačuvate vreme i pomažu vam biti efikasnije. Verzija, ID-ova dokumenta, dokument postavlja navigaciju metapodataka, i tipovima sadržaja su uključeni u predlošku.

Lokacija centra za dokumente radi u oba ova slučaja:

  • Okruženje za kreiranje    U okruženju za kreiranje centra za dokumente korisnici kreiraju i uređuju hiljade dokumenata ili resursa medija koji su uskladišteni u centralnom spremištu.

  • Arhiva sadržaja    U arhivi sadržaja, kao što je baza znanja, korisnici skladište ili prikazuju dokumente.

Ovaj članak vam govori o funkcijama u predlošku lokacije centra za dokumente.

Da biste kreirali centar za dokumente, pogledajte članak Korišćenje predložaka da biste kreirali različite vrste SharePoint lokacija

Šta je na lokaciji centra za dokumente?

Predložak lokacije centra za dokumente sadrži funkcije koje ga čine lakšim i efikasnijim za kreiranje i upravljanje velikih skupova dokumenata. U većini slučajeva, vlasnik lokacije možete da dodate jedno od ovih funkcija zasebno. Predložak lokacije centra za dokumente automatski omogućava funkcije upravljanja preporučenih dokumenata. Sledeći odeljci ukratko opisati ove funkcije.

Lokacije centra za dokumente možete da koristite kao okruženje kreiranja ili arhivu sadržaja. U okruženju za kreiranje korisnici često proveravanje datoteka i umanjite i kreiranje strukture fascikli za te datoteke. Kreiranje verzija omogućeno i starijim verzijama programa svakom dokumentu se zadržavaju. Pored toga, tokova posla možete da kontrolišete životnog ciklusa dokumenta.

Nasuprot tome, vrlo malo autorizacije se javlja u arhivu sadržaja. Korisnici samo prikaz ili Otpremanje dokumenta. Predložak lokacije centra za dokumente podržava kreiranje tipova arhiva sadržaja koji se zove baze znanja arhive. Obično baze znanja sadrže jedan verzija dokumenata i lokacije mogu da promenim razmeru miliona datoteka. U scenariju tipične, kao što je to centar za tehničku podršku za velike organizacije, hiljade ljudi mogu da pristupe sadržaju, prvenstveno da je pročitaju. Samo neke da otpremite novi sadržaj lokacije.

Sledeće stavke opisuju neke SharePoint funkcije koje možete da uključite na lokaciji centra za dokumente. Pored ove mogućnosti, neke organizacije prilagodite izgled i navigacije centra za čuvanje dokumenata. Neke dodate prilagođeni Veb segmenti.

Kontrolisani metapodaci su sistem koji dodeljuje određene termine dokumentima u sistemu SharePoint. Zatim možete da koristite te termine za klasifikaciju dokumenata. Metapodatke možete da koristite i za kreiranje moćne alatke za navigaciju za korisnike koja može da im pomogne da brže pronađu ono što žele.

Na primer, pretpostavimo da je vaše preduzeće ima je baza znanja koja sadrži članaka koji vam pomažu osobama rešavanje problema sa proizvodima. Možete da kreirate termine metapodataka koje omogućavaju korisnicima da biste filtrirali informacije po proizvodu, po tipu problema, ili druga svojstva.

Na lokaciji centra za dokumente, svaki deo sadržaja dobija jedinstveni ID koja nema veze sa lokacijom dokumenta, kao što su URL adresu veze. To znači da ako premestite ili preimenovali dokument, ID ostaje isti. ID možete koristiti da biste kreirali trajnu vezu za dokument i umanjite raskinute veze.

Verzije se automatski omogućena na lokaciji centra za dokumente. To znači da imate automatski istorija različite verzije datoteke. U dokumentu pregled procesa, na primer, to znači da imate zapis sve ispravke koje ste uneli prilikom krug redigovanja. Možete da Praćenje ispravki, obratite se odgovorili i tako dalje. Pored toga, ako problem nastaje sa trenutnom verzijom programa članak, možete da vratite brzo na poslednji ispravan verziju.

Tip sadržaja je određene vrste sadržaja zajedno sa grupu postavki za sadržaj. Kada neko kreira dokument definisano tipa sadržaja, automatski prima odgovarajuće postavke za taj tip sadržaja. Centar za dokument možda kolekciju tipova sadržaja – različite vrste dokumenata, video, predlošci i tako dalje.

Organizator sadržaja automatski nije uključen u lokacije centra za dokumente, međutim, veliki broj korisnika dodajte ga. Organizator sadržaja je SharePoint funkcija koja vam omogućava da upravljate kompletna organizacija i strukturu stavki. Pomoću metapodataka ili tipove sadržaja, organizator sadržaja može automatski da usmerava dokumente i druge stavke na određene lokacije. Na primer, u je baza znanja, možda imate organizator sadržaja automatski usmerava sve nove predloge za posebne biblioteke koje prikuplja potražite u člancima određeni proizvod.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×