Šta je to SharePoint sajt za komunikaciju?

Šta je to SharePoint sajt za komunikaciju?

SharePoint sajt za komunikacije je odlično mesto za deljenje informacija sa drugima. U vizuelno ubedljivog formata možete da delite vesti, izveštaje, statuse i druge informacije.

Napomena: Neka funkcionalnost se postepeno uvodi u organizacije koje su podešene ciljane opcije izdavanja u usluzi Microsoft 365. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Dizajn teme SharePoint komunikacione lokacije

Izlog projekta SharePoint komunikacione lokacije

Mobilni prikaz

SharePoint lokacija za komunikaciju na mobilnom uređaju

Šta je to lokacija komunikacije?

Kada kreirate lokaciju za komunikaciju u sistemu SharePoint, možete da počnete sa praznom lokacijom ili da odaberete neki od drugih dizajna lokacije, od kojih svaka dobija podrazumevani komplet Veb segmenata. Dostupne opcije su:

 • Tema za deljenje informacija kao što su vesti, događaji i drugi sadržaj.

 • Izlog za prikaz da biste koristili fotografije ili slike za prikaz proizvoda, tima ili događaja.

 • Prazno da biste kreirali sopstveni dizajn.

Bez obzira na to koju stavku odaberete, možete da dodate, uklonite ili promenite redosled Veb segmenata po potrebi.

Ako imate dozvolu za uređivanje lokacije, postoji i veza na vrhu lokacije za komunikaciju da biste dodali novu listu, biblioteku dokumenata, stranicu, objavu za vesti ili Veb aplikaciju na lokaciju.

Dodavanje nove stavke na SharePoint sajt

Tema

Kada odaberete dizajn teme, dobijete matičnu stranicu koja sadrži nekoliko Veb segmenata spremnih za prilagođavanje. Veb segmenti koji su podrazumevano uključeni na lokaciji za komunikaciju koja koristi dizajn teme su:

 • Hero: koristite Veb segment za heroje da biste stranici učinili fokus i vizuelni interes. Možete da prikazujete do pet stavki u Veb segmentu heroj i možete da dodate ubedljive slike da biste privukli pažnju na svaku od njih. Više informacija potražite u članku Korišćenje Veb segmenta junaka na modernoj stranici.

  Veb segment junaka na lokaciji komunikacije

 • Vesti: tim možete da zadržite u vezi sa ponavljanjem, kao i da ih uključite sa važnim ili interesnim pričama pomoću Veb segmenta za vesti. Više informacija potražite u članku Korišćenje naslova vesti i Veb segmenata vesti na listi za modernu stranicu.

  Podrazumevane vesti na sajtu tima grupe

 • Događaji: prikaz predstojećih događaja pomoću Veb segmenta dešavanja. Više informacija potražite u članku Korišćenje Veb segmenta događaja.

  Veb segment za SharePoint događaje

 • Dokumenti: prikazuje podrazumevanu biblioteku dokumenata na matičnoj stranici gde možete direktno da otvarate i uređujete dokumente. Možda ćete radije dodati Veb segment istaknutog sadržaja koji vam omogućava da dinamički prikažete dokumente iz biblioteke, lokacije, kolekcije lokacija ili sve lokacije. Više informacija potražite u članku Korišćenje Veb segmenta istaknutog sadržaja.

Promo

Prikaz dizajna takođe ima matičnu stranicu koja sadrži nekoliko Veb segmenata spremnih za prilagođavanje. Ovde su Veb segmenti podrazumevano uključeni na lokaciji za komunikaciju koja koristi plan prikazivanja:

 • Hero: koristite Veb segment za heroje da biste stranici učinili fokus i vizuelni interes. Sa rasporedom prikaz, možete da birate između dva rasporeda, pločica i slojai dodate privlačne slike da biste privukli pažnju na svaku stavku. Više informacija potražite u članku Korišćenje Veb segmenta junaka na modernoj stranici.

  Veb segment SharePoint junaka

 • Galerija slika: koristite Veb segment galerije slika da biste delili kolekcije slika na stranici. Više informacija potražite u članku Korišćenje Veb segmenta galerije slika.

  Veb segment za SharePoint galeriju slika

Prazno

Kada počnete sa praznom lokacijom komunikacije, nema potrebe da uklanjate Veb segmente koji vam nisu potrebni. Samo Odaberite raspored na stranici i Dodajte željene Veb segmente .

SharePoint communicatoin lokacija praznog dizajna

Prilagođavanje rasporeda na stranici

Pored promene redosleda Veb segmenata na stranici, možete da promenite raspored na stranici i za bilo koji dizajn lokacije. Više informacija potražite u članku Dodavanje, uklanjanje i promena kolona na stranici.

Raspored odeljka

Spremni ste da kreirate sajt za komunikaciju?

Imate inspiraciju oko toga šta možete da postignete pomoću sajta za komunikacije tako što ćete pogledati uputstvo vođeno.

Da biste napravili korake za kreiranje sajta tima, pogledajte članak Kreiranje lokacije za komunikaciju u sistemu SharePoint..

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×