Šta se promenilo u objavljivanju tipa sadržaja

U septembru 2021. promenili smo objavljivanje tipa sadržaja da bismo poboljšali performanse i ubrzali objavljivanje i ažurirane tipove sadržaja dostupne lokacijama. 

Napomena: Iako je ovaj novi mehanizam za objavljivanje razvijen zaSharePoint Syntex, ove promene su dostupne svim SharePoint korisnicima u programu Microsoft 365, čak i onima kojiSharePoint Syntex licence.

Kako je ranije funkcionisalo objavljivanje tipa sadržaja 

U prethodnom iskustvu sa objavljivanjem tipa sadržaja, kada objavite tip sadržaja iz galerije tipova sadržaja ili lokacije čvorišta tipa sadržaja, kopija tipa sadržaja se dodaje na svaku lokaciju u organizaciji. Tipovi sadržaja se periodično sinhronizuju na različitim lokacijama kako bi se obezbedilo da se promene objavljenih tipova sadržaja prenesu na svaku lokaciju u organizaciji.  

Kako broj lokacija i tipova sadržaja u organizaciji raste, performanse sajta se pogađuju, što dovodi do dugog kašnjenja tokom sinhronizovanja na svim sajtovima.  

Pored toga, pošto se ne koriste svi tipovi sadržaja na svakoj lokaciji, veći deo ove potrošnje resursa nije potreban. Stoga smo promenili način na koji objavljivanje tipa sadržaja funkcioniše, da bismo poboljšali performanse i pouzdanost sinhronizacije i učinili tipove sadržaja dostupnim tamo gde su potrebni brže. 

Kako funkcioniše objavljivanje novog tipa sadržaja 

Da bismo rešili ove probleme i optimizizovali sinhronizovanje objavljenih tipova sadržaja sa lokacijama i bibliotekama, prebacićemo se sa modela guranja svuda da bismo povukao po potrebi. Korisnici mogu da izaberu ili povučeju tipove sadržaja direktno iz čvorišta dok ih dodaju na liste i u biblioteke, a ažuriranja u čvorišti tipa sadržaja se prenesu samo na mesto na kojem se tipovi sadržaja koriste. 

Da bi podržao novi model, moderno iskustvo dodavanja tipova sadržaja na listu ili u biblioteku biće ažurirano tako da prikazuje sve objavljene tipove sadržaja direktno iz čvorišta tipa sadržaja, pored tih prilagođenih tipova sadržaja koji su već dostupni na lokaciji.  

Kako se objavljeni tipovi sadržaja dodaju direktno na listu ili u biblioteku 

Napomena: Da biste omogućili dodatak tipova sadržaja u biblioteku, morate da izaberete stavku Postavke biblioteke > Više opcija Postavke > Izaberite stavku Da za stavku Dozvoli upravljanje tipovima sadržaja.

1. Izaberite stavku Dodaj kolonu u biblioteci.

alternativni tekst

2. U meniju izaberite stavku Tip sadržaja.

alternativni tekst

3. Na padajućim listi su navedeni svi objavljeni tipovi sadržaja i prilagođeni tipovi sadržaja.

alternativni tekst

4. Izaberite objavljeni tip sadržaja koji želite da dodate.

alternativni tekst

5. Izaberite stavku Primeni da biste potvrdili sažetije sažetke.

Kada korisnik izabere objavljeni tip sadržaja iz čvorišta i doda ga u biblioteku, tip sadržaja se kopira na lokaciju i dodaje u biblioteku. Sa ovim pristupom više neće biti nepotrebne potrošnje resursa za sinhronizovanje svih objavljenih tipova sadržaja sa svim lokacijama ako ih oni ne koriste na listama i u bibliotekama. 

Objavljivanje tipa sadržaja potiče i zbog upotrebe tipa sadržaja. Ako se tip sadržaja doda na bilo koju listu ili u biblioteku na lokaciji, onda se promene tipa sadržaja objavljenog iz čvorišta tipa sadržaja periodično sinhronizuju sa lokacijom. Ako se tip sadržaja više ne koristi ni na kojoj listi ili u biblioteci na lokaciji, promene se neće sinhronizovati sa lokacijom radi čuvanja u nepotrebnim ispravkama.

Na koji će način uticati na tipove sadržaja objavljene ranije? 

  • Za tip sadržaja preduzeća, objavljen pre ove promene i dodat u najmanje jednu listu ili biblioteku – ovi tipovi sadržaja se smatraju upotrebom i objavljene promene se i dalje povremeno sinhronizuju. Ova promena neće uneti efektivno na njih.

  • Za tip sadržaja preduzeća objavljen pre ove promene, ali nije dodat ni na jednu listu ili u biblioteku – Pošto je objavljen pre promene, verzija tipa sadržaja dostupna je na lokaciji. Međutim, dalje promene objavljene u čvorištu tipa sadržaja neće se sinhronizovati sa tipom sadržaja na lokaciji osim ako se ne koristi u biblioteci. Kada se doda u biblioteku, on će se ponašati kao u prethodnom slučaju.

  • Za tip sadržaja preduzeća, objavljen posle ove promene – Pošto je ovaj tip sadržaja objavljen posle ove promene, na lokaciji ne postoji verzija tog sadržaja, ali će ona biti navedena kao opcija za dodavanje na listu ili u biblioteku putem novog iskustva za dodavanje tipova sadržaja. Kada ih dodate, one se odmah sinhronizuju sa lokacijom i ponašaju se kao u prvom slučaju.

  • Za tip sadržaja lokacije napravljen direktno na lokaciji – ova promena ne utiče na ove tipove sadržaja.

Programski dodatak tipa sadržaja 

Onima koji su napravili prilagođena rešenja koja koriste tipove sadržaja i njihovo objavljivanje predstavljamo nekoliko načina za programski dodavanje objavljenih tipova sadržaja na željena odredišta. 

Napomena: Kada se prethodni mehanizam objavljivanja izbaci (u oktobru 2021.), treba da koristite sve skripte koje po prvi put dodaju objavljeni tip sadržaja na sajt. Sva rešenja koja zavise od čekanja da se objavljeni tip sadržaja kopira na sve lokacije neće raditi od sada. 

PnP 

Novi Add-PnpContentTypesFromContentTypeHub cmdlet omogućava direktno upućivanje na tipove sadržaja u čvorištu tipa sadržaja, tako da nema potrebe da čekate da se tip sadržaja sinhronizuje sa lokacijom. 

CSOM 

PnP cmdlet ima odgovarajuću podršku za CSOM metod koja može da se koristi i direktno ako je poželjna. Možete da pogledate powershell/AddContentTypesFromContentTypeHub.cs at dev · pnp/powershell · GitHub metod. 

Skripte lokacije 

Razvija se i novi glagol (addContentTypesFromHub) za upotrebu u okviru radnji skripteSharePoint sajta. Očekuje se da će ovo biti dostupno do kraja 2021. 

Microsoft Graph 

Razvoj odgovarajućeg Microsoft API-ja Graph API-je u toku. Više detalja će se deliti kada se API bliži objavljivanju. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×