Šta su IMAP i POP?

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

IMAP i POP su dva metoda da biste pristupili e-pošte. IMAP je preporučeni metod kada treba da proverite e-adresa iz nekoliko različitih uređaja, kao što su telefona, laptop i tablet računara.

IMAP

IMAP vam omogućava da pristupite e-pošte gde god se nalazili, sa bilo kog uređaja. Kada ste čitate e-poruke pomoću IMAP, nisu zapravo preuzimanja ili ga skladištite na računaru. Umesto toga, možete ga čitate iz usluge e-pošte. Kao rezultat, možete da proverite e-poštu iz različitih uređaja, bilo gde u svetu: telefona, na računaru, prijatelja na računaru.

IMAP samo preuzimanja poruke kada kliknete na njega, a prilozi se automatski ne preuzimaju. Tako ste može da proveri poruke mnogo brže od POP.

POP

POP radova obraćati usluzi e-pošte i preuzeti sve nove poruke iz njega. Kada su se preuzimaju na PC ili Mac računaru, oni se brišu iz usluge e-pošte. To znači da nakon preuzimanja e-poštu, to se može pristupiti samo na istom računaru. Ako pokušate da pristupite e-poštu sa nekog drugog uređaja, poruke koje ste prethodno preuzeli neće biti dostupne.

Poslata pošta se čuvaju lokalno na Računaru ili Mac računaru, ne na serveru e-pošte.

Veliki broj dobavljača Internet usluga (ISP) da šaljete e-poštu nalozi koje koriste POP.

Prema Veb naloge e-pošte aplikacije

Ako ste koristili Gmail, Outlook.com, Hotmail.com ili iCloud, ste koristili Veb. Da biste Veb nalog, pristup internetu, i prijavite se na nalog e-pošte.

Ako imate na Računaru ili Mac računaru, verovatno ste iskoristili programa kao što su Outlook, Apple Mail ili Thunderbird za upravljanje e-pošte. Outlook, Apple Mail i Thunderbird su aplikacije e-pošte: programi da se instalira na računaru da biste upravljali e-pošte. Stupe u interakciju sa usluge e-pošte kao što je Gmail ili Outlook.com da biste primali i slali e-pošte.

Možete da dodate nalog e-pošte na aplikaciju e-pošte za upravljanje e-poštom. Na primer, možete da dodate naloge Veb - Gmail, Outlook.com, Hotmail.com, AOL i Yahoo - u programu Outlook ili Apple Mail aplikaciju za upravljanje e-pošte i možete da dodate naloge e-pošte za rad.

Dodavanje Veb naloge e-pošti aplikacija kao što su Outlook, Apple Mail i Thunderbird

Kada dodate nalog e-pošte u aplikaciji za e-pošte, to obično će pokušati da biste ga podesili pomoću IMAP pristup bez svaki unos od vas.

Ako aplikaciju e-pošte ima problema prilikom dodavanja nalog e-pošte, to je obično zato što e-pošte je podešena za pristup POP. U ovom slučaju, morate da odete na dobavljač e-pošte i saznali ime svoje POP, IMAP i SMTP servera, tako da možete da unesete podatke u aplikaciju e-pošte. Informacije za obično izgleda otprilike ovako:

  • Server dolazne pošte (IMAP): imap.<ime usluge> .com

  • Server dolazne (POP): pop.<ime usluge> .com

  • Server odlazne pošte (SMTP): smtp.<ime usluge> .com

Takođe pogledajte

POP, IMAP i SMTP postavke za Outlook.com

POP i IMAP postavke za Outlook Office 365 za preduzeća

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×