Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Štampanje različitih vizitkarti na istom listu u programu Publisher

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Najbolje pri štampanju vizitkarte jeste da uvek počinju predlošku vizitkarte. Avery berzanski i druge probušila listova rad sa velikim brojem vizitkarte predloške možete pronaći na mreži ili u programu Publisher.

Da biste podesili objedinjavanja pošte za štampanje različitih imena i/ili adresa na listu sa vizitkartama, pročitajte članak Pravljenje nalepnica sa različitim adresama. Pronaći ćete uputstva o tome kako da odštampate listove u poslednjim koracima procedure za objedinjavanje pošte.

Ali ako samo štampate nekoliko različitih vizitkarte i vam ne smeta da kucate u informacije za različite kartice, možete da sledite korake u ovom članku umesto dovršavanje objedinjavanja pošte.

 1. Izaberite opciju Datoteka > Novo.

 2. Otkucajte reč vizitkarte u polju za pretragu da biste pronašli predložak na mreži.

  Savet:  Otkucajte broj Avery papira za vizitkarte (npr. Avery 8871) ili broj papira za vizitkarte drugih proizvođača akcija u polju za pretragu da biste pronašli predloške dizajnirane da odgovaraju tom paketu papira.

 3. Pronalaženje predloška sa više vizitkarti po listu i kliknite na dugme Kreiraj, ili izaberite jednu vizitkarte, kliknite na dugme Kreiraj, a zatim dodajte još kartice na sledeći način:

  1. Izaberite stavke Dizajn stranice i proširili polje za Podešavanje stranice .

  2. Na listi tip rasporeda izaberite veličinu lista, a zatim izaberite više stranica po listu. Obratite pažnju na broj stranica koje se uklapaju na radnom listu.

  3. Kliknite na dugme Umetni > stranice da biste dodali vizitkarte list. Ponovite dok ne budete imali ceo list sa vizitkarte.

 4. Otkucajte željene informacije na svakoj kartici preduzeća.

 5. Kliknite na stavke Datoteka > Odštampaj.

 6. Ako ste odabrali jednu karticu predložak i dodati stranicama, uverite se da više stranica po listu pojavljuje u grupi Postavke u okviru stranice. Takođe se uverite da odgovarajuću veličinu papira i položaj se pojavljuju u okviru Opcije rasporeda.

  Opcije štampanja za vizitkarte

 7. Kliknite na dugme Odštampaj.

 1. Izaberite opciju Datoteka > Novo.

 2. Kliknite na dugme vizitkarte.

 3. Na listi Dostupni predlošci izaberite instalirane i predloške na mreži ili suzite obim pretrage tako što ćete kliknuti Instalirani predlošci ili Predloške na mreži.

 4. Kliknite na dugme da biste izabrali predložak, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

 5. Izaberite stavke Dizajn stranice i proširili polje za Podešavanje stranice .

 6. Na listi tip rasporeda izaberite veličinu lista, a zatim izaberite više stranica po listu. Obratite pažnju na broj stranica koje se uklapaju na radnom listu. Kliknite na dugme u redu.

 7. Kliknite na dugme Umetni > stranice da biste dodali vizitkarte list. Ponovite dok ne budete imali ceo list sa vizitkarte.

 8. Otkucajte vizitkarte detalje na svakoj stranici.

 9. Kliknite na stavke Datoteka > Odštampaj.

 10. U okviru stranice, uverite se da biste izabrali više stranica po listu, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

 1. Izaberite opciju Datoteka > Novo.

 2. Kliknite na dugme vizitkarte.

 3. Kliknite na dugme da biste izabrali predložak, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

 4. Kliknite na dugme Umetni > stranice.

 5. U dijalogu Umetanje stranice unesite broj stranice koje želite da dodate. Na primer, da biste odštampali 10 različite vizitkarte na jednom listu, umetnite 9 stranica.

 6. Kliknite na dugme pre trenutne stranice ili posle trenutne stranice , a zatim se uverite da je izabrana Umetanje prazne stranice .

 7. Otkucajte vizitkarte detalje na svakoj stranici. Alternativno, možete da kreirate pojedinačne datoteke za svaku vizitkarte, a zatim kopirajte kartice u primarni datoteku na sledeći način:

  1. Kliknite na dugme Uredi > Izaberi sve ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C u izvornoj datoteci.

  2. U okviru primarnog datoteke, kliknite na jednu od prazna stranica koje ste umetnuli.

  3. Kliknite na dugme Uredi > Nalepi ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V.

  4. Ponovite korake za - c na svakoj kartici koji ste dodali.

 8. Kliknite na stavke Datoteka > Odštampaj.

 9. Na kartici " Postavke publikacije i papira ", u okviru Opcije štampanja, uverite se da biste izabrali više stranica po listu, a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

Napomene: 

 • Ako primarni publikacije koristi master stranice, možda ćete morati da zanemarite master stranica na stranicama sa kopirane publikacije. U primarni publikaciji, idite na stranicu koja sadrži master stranice objekata koje želite da sakrijete, a zatim izaberite stavku Prikaz > Zanemari Master stranicu.

 • Ako želite da odštampate publikaciju na određeno mesto na listu, promenite položaj publikacije na listu tako što ćete prilagoditi opcije red, kolonu opcije i horizontalni i vertikalni razmak vrednosti u okviru Više opcija štampanja. Više informacija potražite u članku štampanje nalepnica, razglednica, oznaka sa imenom ili vizitkarti na određenoj poziciji na listu.

 • Da biste lakše poravnali publikacije sa određenog proizvođača proizvoda ili štampanje više stranica publikacije na jednom listu, uključite oznake za izrezivanje, a zatim štampanje probni list na vidnom papira. Prekrivenom proizvođača proizvoda na testu štampanja, pritisnite i držite ih najviše light da biste videli ako su ispravno poravnate, izvršite neophodne prilagođavanja postavki u okviru Više opcija štampanja, a zatim izvršite probni štampanja ponovo da proverite da li je poravnavanje ispravne. Možete da isključite oznake za izrezivanje nakon poravnavanja publikacije na listu papira.

Takođe pogledajte

Kreiranje vizitkarti u programu Publisher

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×