Ažuriranje ili uklanjanje raskinute veze ka spoljnoj datoteci

PowerPoint za Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako na slajd u prezentaciji sadrži veze ka spoljnoj datoteci (kao što su video datoteku ili grafikon koji je povezan sa Excel radnom listu)i spoljna datoteka dobija premeštena ili izbrisana, dobićete poruku o grešci (sličan onom koji je prikazan ispod) kada pokušate da biste uredili podaci. Da biste rešili ovaj problem, možete da ažurirate raskinutu vezu ili da je uklonite.

Shows the linked file error in PowerPoint

 1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, a u donjem desnom uglu, u okviru Srodni dokumenti izaberite stavku Uređivanje veza ka datotekama.

  Uređivanje veza ka datotekama

  Napomena: Ako ne vidite odeljak Srodni dokument, uverite se da ste sačuvali prezentaciju.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako znate novu lokaciju povezane spoljne datoteke, kliknite na dugme Promeni izvor, idite na novu lokaciju spoljnih datoteke i zatim kliknite na dugme Otvori. Na listi Veze kliknite na ispravnu putanju do povezanog radnog lista, a zatim izaberite stavku Ažuriraj odmah.

  • Ako ne znate šta se dogodilo sa spoljnim datoteku, kliknite na dugme Raskini vezu. I dalje pojaviće se sadržaj na slajdu, ali on će biti ugrađeni u prezentaciji umesto povezani. U slučaju Excel grafikona, na primer, podaci grafikona koji se pojavljuje na slajdu postaje statične kada prekinete vezu. Ako treba da ažurirate originalni radni list na kom se zasniva na grafikonu, grafikon se neće ažurirati kao sa originalnim radnim listom više.

   shows the "break link" option in powerpoint

Takođe pogledajte

 1. Na dugme " Office " izaberite pripremai zatim izaberite stavku Uredi veze ka datotekama na kraj liste opcija.

  Izaberite dugme "Office", izaberite stavku priprema, a zatim izaberite Uredi veze ka datotekama.

  Ako ne vidite Uređivanje veza ka datotekama, uverite se da ste sačuvali prezentaciju.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako znate novu lokaciju povezane radne sveske, izaberite stavku Promeni izvor, idite na novu lokaciju Excel radne sveske, a zatim kliknite na dugme Otvori. Na listi Veze kliknite na ispravnu putanju do povezanog radnog lista, a zatim izaberite stavku Ažuriraj odmah.

  • Ako ne znate šta se dogodilo sa Excel radnim listom, izaberite stavku Raskini vezu. Grafikon će se pojaviti na slajdu, ali neće biti ažurirana podatke sa originalnim radnim listom se nastavlja da promenite.

   U dijalogu veze

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×