Access 2013 video zapisi i uputstva

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Dizajniranje i pravljenje tabela za bazu podataka (Osnove programa Access, 1. deo)

Ako ste novi u programu Access, počnite ovde. Ovaj kurs objašnjava ključne koncepte i termine, prve korake u dizajniranju baze podataka i kako da napravite tabele.

Gledajte na internetu

Kreiranje relacija između tabela (Osnove programa Access, 2. deo)

Saznajte kako da kreirate relacije između tabela, što predstavlja ključni deo svake baze podataka. Ovaj kurs pokriva tipove relacija i kako da napravite svaki.

Gledajte na internetu

Kreiranje prve Access 2013 baze podataka

Saznajte kako da kreirate Access 2013 bazu podataka za samo nekoliko minuta pomoću predloška. Access vam pruža predloške koji se pokreću na računaru ili u oblaku.

Gledajte na internetu

Uvod u upite (Osnove programa Access, 3. deo )

Saznajte kako da kreirate upite u programu Access 2013. Kurs pokriva tipove upita, kreiranje Select upita, kriterijume, spojeve i posredne tabele

Gledajte na internetu

Vebinar: Uvod u Access 2013

Prvo pogledajte ovaj petnaestominutni vebinar. On predstavlja mali uvod u Access. Proći ćemo kroz dve vrste baza podataka koje možete da kreirate: Access aplikacije zasnovane na pregledaču i baze podataka na radnoj površini.

Gledajte na internetu

Srednji

Rad sa upitima samo za čitanje

Ne možete da promenite podatke koje je upit vratio? Ovaj kurs objašnjava najčešće uzroke i rešenja i obezbeđuje veze ka informacijama o drugim načinima za rešavanje problema.

Gledajte na internetu

Sprečavanje upita da traži unos

Da biste sprečili parametarski upit da traži unos, uklonite sve parametre ili rešite probleme (obično greške u kucanju u imenima polja) u izrazima.

Gledajte na internetu

Korišćenje kriterijuma u Access 2013 upitima

Saznajte kako da koristite kriterijume za filtriranje Access podataka. Ovaj kurs pokriva dodavanje kriterijuma u upite pomoću logike AND i OR, logičke operatore kao što su IN i BETWEEN, kao i kako da koristite džoker znakove. Potrebno vam je osnovno razumevanje upita da biste dovršili ovaj kurs.

Gledajte na internetu

Korišćenje parametarskih upita za filtriranje rezultata upita

Saznajte kako da dodate parametre u upite kako bi oni tražili unos, na primer datum ili ime, pre nego što se pokrenu. Parametri predstavljaju moćan način za filtriranje rezultata upita.

Gledajte na internetu

Korišćenje upita za ažuriranje da bi se promenili podaci u programu Access 2013

Saznajte kako da napravite upite za ažuriranje koji bezbedno menjaju podatke. Upiti za ažuriranje mogu predstavljati brz način da promenite mnogo postojećih podataka u nekim tabelama.

Gledajte na internetu

Korišćenje kriterijuma datuma u upitima

Saznajte kako da koristite kriterijume datuma u upitima. Ovaj kurs pokazuje osnove i kako da koristite izračunata polja i filter za deo vrednosti datuma, kao i kako da koristite funkcije DateDiff i DateAdd za oduzimanje i dodavanje vrednosti datuma. Treba da budete upoznati sa Access upitima da biste dovršili ovaj kurs.

Gledajte na internetu

Pogledajte članak Office 365 centar za obuku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×