Aktiviranje čvorišta distribucije tipova sadržaja

Aktiviranje čvorišta distribucije tipova sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čvorište tipova sadržaja omogućava da objavite SharePoint tipove sadržaja na farmi. Možete da ga koristite za centralno upravljanje ključnim tipovima sadržaja koje želite da koristite u više kolekcija lokacija.

Kada kreirate čvorište distribucije tipova sadržaja, preporučujemo da za tu svrhu kreirate kolekciju lokacija. Ta kolekcija lokacija treba da bude namenjena samo za kreiranje i objavljivanje tipova sadržaja.

Napomena: Da biste mogli da kreirate tip sadržaja na lokaciji ili da upravljate njime, morate da imate bar dozvolu Dizajniranje za tu lokaciju.

U ovom članku

Distribucija čvorišta tipova sadržaja

Osnovni podaci o nasleđivanju atributa

Distribucija čvorišta tipova sadržaja

Čvorište objavljivanja tipova sadržaja omogućava SharePoint administratorima da raspolažu centralnom lokacijom sa koje mogu da upravljaju i objavljuju tipove sadržaja sa svih svojih SharePoint veb aplikacija.

Sadržaja čvorišta tipova je aktiviran kao funkcije kolekcije lokacija. Druge Veb aplikacije možete da se pretplatite na objavljivanje čvorišta tipova sadržaja i spustite objavljene tipove sadržaja sa čvorišta i primate ispravke na objavljene tipove sadržaja.

Tokom jednog projekta, preduzeće može proizvesti nekoliko različitih vrsta sadržaja, na primer, ponude, pravne ugovore, izjave o radu i specifikacije dizajna proizvoda. Preduzeće će možda želeti da prikuplja i održava različite vrste metapodataka o svakoj vrsti sadržaja. Metapodaci mogu uključivati na primer broj računa, broj projekta ili menadžera projekta. Iako dokumenti mogu biti uskladišteni zajedno zato što su povezani sa jednim projektom, moguće ih je kreirati, koristiti, deliti i zadržati na različite načine.

Tipovi sadržaja omogućavaju organizacijama da organizujete, upravljanje i rukuju sadržajem dosledno preko kolekcija lokacija. Definisanjem tipova sadržaja za određene vrste dokumenata ili informacionih proizvoda, organizacija može da uverite se da se upravljati sadržajem u dosledno. Tipovi sadržaja mogu da vide kao predloške koje primenjujete na listu ili biblioteku i koje možete primeniti više predložaka liste ili biblioteke tako da mogu da sadrže više tipova stavki ili dokumenata.

Čvorište tipova sadržaja dostupno je SharePoint veb aplikacijama preko aplikacije usluge metapodataka. Sve dok veb aplikacije koriste istu aplikaciju usluge metapodataka, tipovi sadržaja biće slati veb aplikacijama koje su pretplaćene na njih.

Distribucija čvorišta tipova sadržaja ostvaruje se preko zadataka tajmera. Kada objavite tip sadržaja sa čvorišta, on se šalje u zadatku distribucije čvorišta tipova sadržaja (koji se podrazumevano izvršava svakih 15 minuta) i zatim prima u zadatku pretplate veb aplikacije. Prema tome, možda ćete morati da pričekate da se promene prikažu ili da ručno pokrenete zadatke u centralnoj administraciji.

Belešku: Dodatne lokacije ili imate tipove sadržaja, na duže biće potrebno za tajmera da biste završili obrada promena. Dok je možda izgleda sadržaj nije ažurirana u rasponu jedan zadatak, budućih poslova će redom dovrši obradu sve promene (uključujući sve buduće promene).

Vrh stranice

Osnovni podaci o nasleđivanju atributa

Tipove sadržaja nikada ne kreirate ispočetka. Umesto toga, obezbeđen vam je podrazumevani skup tipova sadržaja koje možete koristiti takve kakvi jesu ili ih prilagoditi Tipovi sadržaja su organizovani u hijerarhiju koja omogućava da jedan tip sadržaja nasledi karakteristike od drugog tipa sadržaja. Ova struktura vam omogućava da čitavim kategorijama dokumenata rukujete dosledno u organizaciji. Tabele ispod opisuju sve osnovne tipove sadržaja, kao i grupe i nadređene tipove sadržaja povezane sa njima.

Napomena: Samo promene u tip sadržaja samu proširuju iz osnovne. Kada ponovo objavite tip sadržaja, nove kolekcije lokacija će Nabavljanje najnovije verzije objavljene tipa sadržaja. Međutim, za postojeće lokacije, promena svojstava polja tip sadržaja će neće automatski biti proširena.

Tip sadržaja

Opis

Nadređeni tip sadržaja

Sistem

Svi tipovi sadržaja nasleđuju atribute od tipa sadržaja „Sistem“. Ovaj tip sadržaja je plombiran i nije ga moguće uređivati.

Grupa: tipovi sadržaja dokumenta

Tip sadržaja

Opis

Nadređeni tip sadržaja

Dokument

Kreirajte dokument.

Stavka

XLS stil

Kreirajte XSL stil.

Dokument

Slika

Otpremite sliku ili fotografiju.

Dokument

Master stranica

Kreirajte master stranicu.

Dokument

Osnovna stranica

Kreirajte osnovnu stranicu.

Dokument

Stranica sa veb segmentima

Kreirajte stranicu sa veb segmentima.

Dokument

Obrazac

Kreirajte obrazac koji je moguće popuniti.

Dokument

Veza ka dokumentu

Kreirajte vezu ka dokumentu na drugoj lokaciji.

Dokument

Kolone Dublin Core

Koristi se za Dublin Core metapodataka elementa skup. Kolone Dublin Core su definiciju industrijske standardne metapodataka za dokumente. Više informacija potražite u članku Dublin Core metapodataka inicijative.

Dokument

Grupa: tipovi sadržaja liste

Tipovi sadržaja

Opis

Nadređeni tip sadržaja

Događaj

Kreirajte novi sastanak, krajnji rok ili drugi događaj.

Stavka

Raspored + resurs

Isplanirajte i rezervišite resurs.

Događaj

Rezervacije

Rezervišite resurs, na primer sobu za sastanke.

Stavka

Raspored

Kreirajte novu zakazanu obavezu.

Stavka

Problem

Pratite problem.

Stavka

Komentar

Kreirajte novi komentar na blogu.

Stavka

Stavka

Kreirajte novu stavku liste.

Sistem

Kontakt u Istočnoj Aziji

Uskladištite informacije o poslovnom ili ličnom kontaktu.

Stavka

Kontakt

Uskladištite informacije o poslovnom ili ličnom kontaktu.

Stavka

Poruka

Kreirajte novu poruku.

Stavka

Zadatak

Pratite radnu stavku koju vi ili vaš tim treba da dovršite.

Stavka

Poruka

Kreirajte novu poruku na blogu.

Stavka

Objava

Kreirajte novu stavku, status ili drugu kratku informaciju.

Stavka

Veza

Kreirajte novu vezu ka veb stranici ili drugom resursu.

Stavka

Grupa: tipovi sadržaja timskog rada

Tip sadržaja

Opis

Nadređeni tip sadržaja

Kruženje

Dodajte kruženje.

Stavka

Praznik

Dodajte novi praznik.

Stavka

Reč

Dodajte novu reč na listu.

Stavka

Zvanično obaveštenje

Dodajte novo zvanično obaveštenje.

Stavka

Beleška telefonskog poziva

Dodajte novu belešku telefonskog poziva.

Stavka

Resurs

Dodajte novi resurs.

Stavka

Grupa resursa

Dodajte novu grupu resursa.

Stavka

Vremenska kartica

Dodajte nove podatke vremenske kartice.

Stavka

Korisnici

Dodajte nove korisnike na listu.

Stavka

Obaveštenje „Šta je novo?“

Dodajte novo obaveštenje „Šta je novo?“.

Stavka

Grupa: tipovi sadržaja fascikle

Tip sadržaja

Opis

Nadređeni tip sadržaja

Diskusija

Kreirajte novu temu diskusije.

Fascikla

Fascikla

Kreirajte novu fasciklu.

Stavka

Zadatak rezimea

Grupišite i opišite povezane zadatke koje vi ili vaš tim treba da dovršite.

Fascikla

Kada u galeriji tipova sadržaja lokacije definišete novi prilagođeni tip sadržaja lokacije, počinjete tako što u galeriji tipova sadržaja lokacije kao polaznu tačku birate postojeći nadređeni tip sadržaja lokacije. Novi tip sadržaja lokacije koji kreirate nasleđuje sve atribute nadređenog tipa sadržaja lokacije, na primer predložak dokumenta, postavku „samo za čitanje“, tokove posla i kolone. Kada kreirate novi tip sadržaja lokacije, možete menjati ove atribute.

Sledeći dijagram pomaže u prikazivanju načina na koji tipovi sadržaja nasleđuju atribute od nadređenih tipova sadržaja.

Nasleđivanje tipa sadržaja

1. Ovaj tip sadržaja lokacije izvodi se iz tipa sadržaja „Sistem“.

2. Ovi tipovi sadržaja lokacije zasnovani su na tipu sadržaja „Dokument“. Sve promene koje napravite u ovim tipovima sadržaja neće uticati na njihov nadređeni tip sadržaja (Dokument).

3. Ovaj tip sadržaja lokacije zasnovan je na tipu sadržaja „Plan projekta“. Sve promene koje napravite u ovom tipu sadržaja neće uticati na njegov nadređeni tip sadržaja (Plan projekta).

4. Ovi tipovi sadržaja liste zasnovani su na tipovima sadržaja „Projekat X“ i „List za odjavljivanje“. Sve promene koje napravite u tipu sadržaja liste primenjuju se samo na instancu tog tipa sadržaja koji je dodat na listu ili u biblioteku.

Ako prilagodite podređeni tip pomoću atributa koje nadređeni tip nema, na primer dodatnih kolona, ta prilagođavanja se ne upisuju u nadređeni tip. Drugim rečima, promene nasleđenih atributa mogu kaskadno da se šire nadole od nadređenog ka podređenom tipu, ali nikada nagore.

Isto pravilo važi i za kreiranje tipa sadržaja liste. Na primer, ako prilagođavate tip liste pomoću atributa koje nadređeni tip nema, na primer dodatnih kolona, ta prilagođavanja ne utiču na nadređeni tip. Pored toga, imajte u vidu da tip liste možete prilagoditi samo za listu ili biblioteku kojoj je on dodat, a kada promenite atribute u nadređenom tipu, promene mogu zameniti atribute u podređenom tipu liste.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×