Aktiviranje i konfigurisanje ID-ova dokumenta u kolekciji sajtova

Aktiviranje i konfigurisanje ID-ova dokumenta u kolekciji sajtova

ID-ovi dokumenta pomažu vam da upravljate dokumentima tako što obezbeđuju jednostavan način praćenja stavki bez obzira na njihovu lokaciju. Na primer, ako se pravni ugovor premesti iz biblioteke dokumenata u biblioteku za arhiviranje na drugoj lokaciji, ugovor zadržava svoj ID dokumenta. ID dokumenta možete koristiti za jednostavno pronalaženje arhiviranog ugovora. ID-ovi dokumenta se automatski dodeljuju otpremljenim dokumentima i ovaj ID će pratiti stavku u toku celog njenog životnog ciklusa. ID-ovi dokumenta se mogu dodeliti i skupovima dokumenata.

Aktiviranje, omogućavanje i konfigurisanje ID-ova dokumenta

Da biste koristili ID-ove dokumenta za praćenje dokumenata ili zapisa, prvo morate aktivirati tu funkciju u kolekciji lokacija.

Aktiviranje funkcije kolekcije lokacija ID-a dokumenta

Napomena:  Da biste omogućili funkciju ID-a dokumenta, morate biti administrator kolekcije lokacija.

 1. Idite na sajt najvišeg nivoa ili kolekciju sajtova.

 2. Izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Postavke sajta.

  Na SharePoint sajtu povezanom sa grupom kliknite na Postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , zatim izaberite stavku Sadržaj sajta, a zatim izaberite stavku Postavke sajta.

 3. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

 4. Pored stavke „Usluga ID-a dokumenta“ kliknite na dugme Aktiviraj. Ikona „Aktivno“ pojavljuje se pored stavke i funkcija je aktivirana za trenutnu kolekciju lokacija.

Omogućavanje i konfigurisanje ID-ova dokumenta u kolekciji lokacija

Kada omogućite funkciju ID-a dokumenta za sve date kolekcije lokacija, svim dokumentima u kolekciji lokacija se automatski dodeljuje ID dokumenta. Broj dokumenata u kolekciji lokacija utiče na vreme potrebno za dovršenje ovog procesa...

Napomena: Da biste omogućili i konfigurisali funkciju ID-a dokumenta, morate biti administrator kolekcije lokacija.

 1. Idite na sajt najvišeg nivoa ili kolekciju sajtova.

 2. Izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , a zatim izaberite stavku Postavke sajta.

  Na SharePoint sajtu povezanom sa grupom kliknite na Postavke Dugme „Postavke“ na naslovnoj traci u sistemu SharePoint 2016. , zatim izaberite stavku Sadržaj sajta, a zatim izaberite stavku Postavke sajta.

 3. U okviru „Administracija kolekcije lokacija“ izaberite stavku Postavke ID-a dokumenta.

 4. Na stranici „Postavke ID-a dokumenta“, u odeljku „Dodela ID-ova dokumenta“ proverite da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Dodeli ID-ove dokumenta.

  Dodela ID-ova dokumenata na stranici „Postavke ID-a dokumenta“

  Napomena: Kada omogućite ID-ove dokumenta u kolekciji sajtova, primićete sledeću poruku: „Planirano je da automatizovani proces dovrši konfiguraciju funkcije ID-a dokumenta“. Vreme potrebno za dovršenje ovog procesa zavisi od broja dokumenata u kolekciji sajtova.

  1. Da biste postavili prilagođenu nisku znakova ili brojeva koji se automatski dodaju na početak svakog ID-a dokumenta, unesite nisku u okviru Započni ID-ove sa…

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uspostavi početne vrednosti svih ID-ova dokumenta… ako želite da automatski dodate prefiks svim postojećim ID-ovima dokumenta u kolekciji lokacija.

  3. U odeljcima opsega pretrage za pronalaženje ID-a dokumenta izaberite lokacije koje će se koristiti kao opseg pretrage za pronalaženje ID-a.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Kada omogućite ID-ove dokumenta za kolekciju sajtova, kolona se dodaje u tipove sadržaja dokumenta i skupa dokumenta na nivou kolekcije sajtova. ID dodeljen stavci pojavljuje se u koloni ID-a dokumenta. Pronađite ID dokumenta u oknu sa detaljima biblioteke dokumenata.

ID dokumenta prikazan u oknu sa detaljima

Slušamo vas

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije, javite nam šta je bilo nejasno ili šta nedostaje. Navedite SharePoint , operativni sistem i verzije pregledača koje koristite. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×